HomeVoetbalnieuws-leidenBalans bij Roodenburg (za)- VV Leiden (KC, poule E)

Balans bij Roodenburg (za)- VV Leiden (KC, poule E)

-

Poule E- Competitiegenoten Roodenburg en VV Leiden zijn dinsdagavond niet tot scoren gekomen in hun eerste wedstrijd voor de Koetshuis Cup. In Leiden-Noord had er volgens beide trainers ook een uitslag kunnen uitrollen van 3-3, 4-3 of 3-4, maar zowel Nino Poulina als Cees van Tongeren konden wel leven met de eindscore. Op 3 december staat deze wedstrijd weer op de rol, maar dan in competitieverband. Begin mei 2017 zal VV Leiden gastheer zijn van de blauwzwarten.

Beide trainers grepen deze gelegenheid aan om enkele spelers te benutten die tot nu toe niet veel of geen minuten maakten in de competitiewedstrijden en daar kregen de coaches geen spijt van. Poulina: ,,Ik ben een boel wijzer geworden dus alleen al in dat opzicht was dit een nuttig potje. Ik had zeven spelers met kleine pijntjes en die heb ik rust gegeven, maar wij hebben niet voor niets een ruime selectie. Minuten maken is belangrijk voor elke speler en zo wil ik ook iedereen zoveel mogelijk tevreden houden.”

Van Tongeren: ,,Ik heb ook wat omzettingen gedaan en had afgesproken dat ik zoveel mogelijk spelers negentig minuten wilde laten maken. Enkel moest ik Wesley Schreuder al in de eerste helft wisselen vanwege een enkelblessure. Voor hem kwam Jeroen van Hooidonk. Dit soort wedstrijden zijn voor mij belangrijk. Sommige spelers moeten nog stappen maken en dan is het goed dat ik ze kan laten spelen in deze extra wedstrijden. Hoe staan ze ervoor? Daar kom ik alleen achter door ze te laten spelen. Dat maakte wel dat het wat rommelig was, omdat veel automatismen ontbraken. In de tweede helft voetbalden we in elk geval beter dan voor de pauze.”

De trainer van VV Leiden was van mening dat Roodenburg in de eerste helft een optisch veldoverwicht had, maar telde wel de meeste kansen voor zijn eigen ploeg. ,,Hun keeper deed het prima moet ik zeggen. Ik heb kansen gezien voor Brahim Lakhal, Joeri Devilee, Rick Boot en Stanley Janssen. Telkens kwam de doelman van Roodenburg als winnaar uit de bus. Zij kwamen ook wel tot kansen, maar zeker na de rust konden we ze aardig van de goal afhouden.”

,,Dat klopt wel”, meent Poulina. ,,Zij waren wat gevaarlijker vanuit de counter. Wij hadden meer balbezit. Al met al ontliepen we elkaar weinig en daarom is de uitslag ook wel okay. Wel ben ik van mening dat mijn ploeg te weinig heeft gedaan om vrij te komen in het positiespel. Daardoor moesten we teveel duels spelen en daardoor maak je het jezelf moeilijker. Daar moeten ze van leren.”

Voor beide teams was dit een ‘lekker tussendoortje’ op weg naar een belangrijke competitieronde. Roodenburg gaat op bezoek bij koploper Blauw Zwart en VV Leiden reist af naar Van Nispen, de ploeg die Oegstgeest afgelopen zaterdag inhaalde van 0-3 naar 5-3. Poulina: ,,Wij hebben het goed gedaan tegen KSD (8-0, red.), maar zo’n vette zege heeft enkel zin wanneer we er ook zaterdag staan in Wassenaar. Ik heb een jonge ploeg met zat mogelijkheden, maar we zijn nog te wisselvallig. Voor het mooie moeten we gewoonweg winnen zaterdag dan staan we er weer helemaal bij. Ik schat Van Nispen en Oegstgeest wel het hoogste in, maar wij moeten sowieso top vier kunnen spelen.”

Collega Van Tongeren was nog ‘een beetje ziek’ van het gemors van punten j.l. zaterdag tegen VVSB (1-1). ,,Daarin doen we onszelf tekort. We misten teveel kansen. Met deze wedstrijd tegen Roodenburg erbij opgeteld is dat even het probleem. Daarvoor scoorden we heel makkelijk, nu zijn we het even kwijt. Het is duidelijk dat Van Nispen uit een belangrijke pot is. Zij versloegen Oegstgeest en vooral de manier waarop heeft indruk gemaakt. Aan ons de schone taak om na deze leerzame wedstrijd tegen Roodenburg er volop voor te gaan zaterdag. De wil is er om de lat telkens wat hoger te leggen.”

Basisopstelling Roodenburg: Kluts, Bardaa, Serray, Fleuren, Van der Blom, Kalangu, Ochan, Slingerland, Mizap, Mkadmi, Olivier.

Basisopstelling VV Leiden: Van der Bor, Van Schie, Van Heusden, Nolet, Schreuder, Wansink, Janssen, Devilee, Bakker, Boot, Lakhal.

Scheidsrechter: Olekli