Koetshuis Cup, poule A- Vraag een willekeurige voetballer wat hij leuker vindt: een wedstrijd spelen of een doordeweekse training, dan zal er vrijwel unaniem gekozen worden voor de wedstrijd. Dáár doe je het allemaal voor. Ook veel trainers zullen voor die optie kiezen. Alle onderdelen die normaal in een training aan bod komen vinden ze terug in een serieuze pot voetbal. Zeker als het niet zo lekker loopt kan een wedstrijd op dinsdagavond zinvol zijn om het zelfvertrouwen een boost te geven of om lekker vrijuit te combineren zonder de druk van de competitie.

Zowel Voorschoten’97 en in meerdere mate UDO maakten dankbaar gebruik van deze kans in de wedstrijd om de Koetshuis Cup. Een match tussen een eersteklasser en een vierdeklasser is vanzelfsprekend een ongelijke strijd. Vooral het verschil in handelingssnelheid valt op. De thuisclub combineerde in een veel hoger tempo. UDO, gewend aan de vierde klasse, kreeg amper de tijd om een bal aan te nemen, te controleren, laat staan om naar een ploeggenoot te passen. Een niet aflatende wil om het Voorschoten lastig te maken zorgde er voor, dat het voor beide partijen een zinnige avond werd. Je kunt het Voorschoten wel verwijten dat het te lichtzinnig met de kansen om sprong. De 3-0 door doelpunten van Peer van Paasen (2) in de eerste helft en Shemiel Constancia in de tweede was dan ook (te) bescheiden.

Yordi Manuputty: ,,Het hadden er meer moeten zijn. We kregen meer ruimte dan we gewend zijn en dan krijg je de neiging meer te gaan lopen met de bal. Slordigheid stond ook meer doelpunten in de weg. Toch vind ik dit veel leuker dan een training. Wat het extra leuk maakte: ik speelde tegen mijn oude cluppie. Ik heb daar mijn hele jeugd gespeeld en een jaar als senior. Toen ben ik hierheen gegaan. Het ging vandaag wel aardig geloof ik.” Een waar woord. De centrale middenvelder drukt steeds meer zijn stempel op een wedstrijd, zoals ook afgelopen zaterdag tegen ARC,  en ook tegen UDO was hij vaak aan de bal en deed er goede dingen mee.

Manuputty gaat er vandoor tegen zijn oude club (foto met dank aan lichtenbeldfoto.nl)
         Jordy Manuputty gaat er vandoor tegen zijn oude club, in dit geval versus Timo Lichtenbeld (foto met dank aan lichtenbeldfoto.nl)

Linker verdediger Marnix Franken van UDO kijkt ook met een zeker gevoel van genoegen terug: ,,Natuurlijk hadden we niet verwacht te winnen van een eersteklasser. We hebben het sterk opgepakt denk ik. De keeper mocht een lange bal geven, maar wij moesten van achteruit proberen onze buitenspelers te bereiken. Jammer dat we geen doelpuntje konden meepikken.” Franken doelt onder andere op de eerste mogelijkheid toen een lob van UDO net naast de paal verdween. ,,Scoren gaat ons nog te moeilijk af. Daar moeten we op trainen.”

Zowel Manuputty als Franken blikt vooruit naar de cruciale duels van hun ploeg aanstaande zaterdag. De speler van Voorschoten: ,,Die wedstrijd tegen SVC’08 wordt dus echt belangrijk. Ze staan drie punten voor ons en we kunnen het ons niet veroorloven te verliezen. We zeggen het al een paar weken, maar we moeten nu echt de punten pakken. Ons kleine veld lijkt een probleem voor de tegenstander. Voorschoten heeft hier steeds goed gespeeld. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Franken is al even optimistisch over de kansen van zijn club komen weekend: ,,Tegen VVSB waren we veel sterker om toch met 2-0 te verliezen. Dat was zo onnodig. Tegen Woubrugge moeten we de kansen maar eens benutten. Drie tegen nul tegen een eersteklasser geeft wel zelfvertrouwen moet ik zeggen, vooral ook door de manier van voetballen. Zaterdag winnen we van Woubrugge, het is bij deze beloofd.”

Voorschoten’97 als UDO snakken naar een zege om zich te ontworstelen aan de onderste regionen. Mogelijk dat de wedstrijd om de Koetshuis Cup een klein zetje in de goede richting heeft gegeven.

Voorschoten’97 (za)- UDO 3-0 (2-0). 14. Van Paasen 1-0, 35. Van Paasen 2-0, 55. Constancia 3-0.

Basisopstelling Voorschoten’97: Quax, Bahri, Vonk, De Lauge, Valies, Manuputty, Van Paasen, Bakker, Constancia, Looyestijn,  Koning.

UDO: Heeren, Schnorhk, Lichtenbeld, Nick Bakker, Marnix Franken, Kok, Isik, Menno Bakker, Do Maine, Pascal Franken, Vergeer.