HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup, poule B: Lugdunum sloopt SJZ na rust

Koetshuis Cup, poule B: Lugdunum sloopt SJZ na rust

-

Koetshuis Cup, poule B- Bij een gelijkspel zouden Lugdunum en SJZ op zeker door gaan naar de knock-out fase en halverwege was dat doel bereikt (1-1). Na een gelijk opgaande eerste helft gooide Lugdunum na de rust alle remmen los en SJZ kon slechts figureren. Uiteindelijk stopte de Leidse dadendrang bij niet minder dan 9-1.

Lugdunum plaatste zich derhalve ruimschoots voor de volgende ronde en streeft er naar, net als vorig seizoen, om de finale te bereiken. Die weg is nog lang, maar voor SJZ zijn er nog veel meer omwegen om ver te komen in dit toernooi. Met een gelijkspel tegen Oegstgeest in januari wordt wel de volgende ronde bereikt, maar de ploeg van de gisteravond ontbrekende Rob van den Wijngaard kan bij een nederlaag uitgeschakeld zijn.

SJZ koos ervoor om met een mix af te reizen naar de Kikkerpolder. Diverse jongelingen mochten hun kunsten laten zien, terwijl spelers als Frank Willemse, Sjors Hulsbos, Stefan Sleijser en Roy Versteegen vaste gezichten waren bij de club uit Zoeterwoude. Bij de thuisploeg werd flink gerouleerd en zo konden er door tal van spelers minuten worden gemaakt. Dit laatste is een uitdrukkelijke wens van de Leidse staf om zo de individuen uit de flink uit de kluiten gewassen selectie op regelmatige basis te kunnen beoordelen.

De eerste helft was van twee kanten ronduit vermakelijk te noemen. Beide ploegen speelden nadrukkelijk op de aanval en daar kwamen de nodige kansen uit voort. De eerste treffer kwam op naam van Adam Atif, die een voorzet van Bilal Karasahin eenvoudig kon binnen knikken. SJZ gooide daarna de schroom van zich af en kreeg in de eerste helft zelfs de betere kansen. Nadat Sergio Vrede na een fraaie technische aanname Marc van der Velde had getest, doken de voor deze gelegenheid in het blauw-wit gestoken gasten regelmatig op voor het doel van Kevin Wassenaar.

Halverwege de eerste helft leverde dat de gelijkmaker op van Sjoerd Hulsbos, die prima combinatiespel van Corné Berg en Frank Willemse op gepaste wijze kon afronden. Kort daarop was Willemse dicht bij de 1-2 en even later kon Berg datzelfde zeggen. Rond het halfuur leek SJZ daadwerkelijk op 1-2 te komen, maar een doelpunt van Berg werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Het gaf in elk geval wel aan dat de zondagderdeklasser niet naar Leiden was gekomen om te freewheelen. Jongeling Yari van Kampen had ook een aantal aardige acties in huis en Wassenaar mocht van geluk spreken dat de buitenspeler een keer af gaf in plaats van zelf af te ronden.

Aan de andere kant ontstonden vooral in het laatste kwartier kansen, maar Tobias Schaafstra, Ozan Isitir en Vrede kregen het niet voor elkaar om Van der Velde te verschalken. De doelman redde een paar keer bekwaam met de voeten, hetgeen hem ook na de rust nog een paar keer lukte.

Van der Velde beleefde na de rust alsnog wel een avond om niet aan herinnerd te worden. Bij geen van de doelpunten kon de schuld op zijn conto worden geschreven, maar het weerwerk van zijn teamgenoten was na de onderbreking verre van afdoende om de Leidse ploeg ook maar een strobreed in de weg te leggen. SJZ kwam er niet meer aan te pas en zag dat Lugdunum het tempo opvoerde en liet zien dat er voor een derdeklasser erg veel voetbal in het team huist. Niet voor niets staan de kikkers dan ook aan de leiding en lijken op koers voor de titel. Dat neemt niet weg dat de ploeg uit Zoeterwoude zich wel erg eenvoudig liet ringeloren en dat terwijl er in de eerste helft nog sprake was geweest van een heuse wedstrijd.

Vooral Isitir had het na de rust op zijn heupen en de spits is hard op weg om topscorer van het toernooi te worden. De aanvaller kreeg uiteindelijk zes (!) doelpunten op zijn naam en dat in een klein uur speeltijd. De overige treffers kwamen op naam van Jochie Sebrechts (2, waaronder een fraaie lob).

Toch hield een Leidse supporter er geloof in voor SJZ na de 9-1 van zijn ploeg. ,,Kom op SJZ, het ken nog”, riep hij in onvervalst Leids. SJZ was echter murw gespeeld en was blij dat het even voor tijd de douches mocht opzoeken. Toch hoeft het toernooi voor SJZ er nog niet op te zitten. Los van de eigen prestatie in de afsluitende wedstrijd mag Meerburg geen punt meer verspelen in de wedstrijd een week eerder tegen hetzelfde Oegstgeest. Lugdunum wacht op zeker al af wie de volgende opponent zal zijn.

Scoreverloop: 11. Atif 1-0, 21. Hulsbos 1-1, 50. Isitir 2-1, 59. Sebrechts 3-1, 65. Isitir 4-1, 70. Isitir 5-1, 72. Isitir 6-1, 74. Isitir 7-1, 75. Sebrechts 8-1, 84. Isitir 9-1. Scheidsrechter: Van den Dop.

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, C.Isitir, Schaafstra, Brandt, N.Atif, Vrede, Arnoldus, Koreman, Karasahin, A.Atif, Bezzai.

Basisopstelling SJZ: Van der Velde, Mike Henzing, Versteegen, Hulsbos, Rietkerke, Mitchel Henzing, Van Kampen, Vink, Berg, Willemse, Sleijser.