Koetshuis Cup, poule C- Na de laatste competitieronde voor de winterstop is RCL met een uitstekend gevoel de winterstop in gegaan. De roodwitten staan op een tweede plaats, nipt achter Te Werve. FC Boshuizen, dat komende zondag nog wel moet inhalen tegen OVV, lijkt wat dat betreft met een iets ander gevoel aan de winterslaap te beginnen. Nee, de Leidenaren presteerden zeker niet ondermaats. In de laatste wedstrijden blijven de punten echter wel achter. In de dinsdagavond gespeelde wedstrijd in dit toernooi was er geen twijfel over mogelijk wie de sterkste was. De ploeg van Steef Roodakkers versloeg de equipe van Stefan Luykx met liefst 2-6.

Beide trainers stelden niet het sterkste elftal op. Dat had voornamelijk te maken met blessures, kleine pijntje of andere verplichtingen. Waar Roodakkers erg tevreden was over de spelers waarover hij wel kon beschikken, was Luykx beduidend minder content. ,,In dit soort wedstrijden krijgen ook andere spelers de kans om te laten zien wat ze kunnen, maar dat hebben ze niet laten zien. Dit was best een teleurstellende avond voor ons.”

Roodakkers sprak juist van een zeer nuttige voetbalavond. ,,Dit is goed voor het vertrouwen want de laatste tijd rolt het kwartje vaak de verkeerde kant op voor ons. Ik heb spelers opgesteld die een beetje in een dipje zaten en andere jongens die niet vaak mee spelen in 1 of op de bank zitten, wilde ik ook graag aan het werk zien. RCL had op papier een beter elftal staan, maar daar was op het veld weinig van te merken. Ik denk dat FC Boshuizen een uitstekende wedstrijd op de mat heeft gelegd.”

Halverwege was de stand al 1-3 nadat de Leidenaren de eerste drie doelpunten voor zich opeisten. Na de rust rolde er een gelijke score uit en zo werd de marge dus vier treffers in het voordeel van de geel-blauwen, die zich daarmee vrijwel zeker naar de knock-0ut fase speelden. RCL is daar nog niet zeker van. Met DOSR zal nog moeten worden afgerekend in een onderling duel. Roodakkers zag Lorenzo Pengel, Ronnie de Roode en Brandon Westenburg ieder twee keer scoren. Thomas Goebel en Nick Scheurwater waren trefzeker aan de kant van de thuisploeg.

Roodakkers: ,,Het was wel even puzzelen want we konden sowieso niet beschikken over Sean Armitage, Lesley Kluivers, Christian Ortega, Bart Jan Neuteboom, Brayan Caicedo Mosquera en Mike Bekooij. Dit om uiteenlopende redenen. Nee, komende zondag komen we niet in de problemen. Dan staat er gewoon een representatief elftal. Maar het is duidelijk dat we nu eenmaal niet over een megaselectie beschikken. Daarom ben ik dan ook heel erg tevreden met de geleverde prestatie. Dit was voor ons ook niet zomaar een wedstrijdje. We voelen ons verplicht om door te komen.”

Dat laatste wil RCL ook weldegelijk, maar de Leiderdorpers gaven de doelpunten wel erg makkelijk weg meende Luykx. ,,We werden niet overklast of zo, want wij stonden ook gewoon vier keer met onze snuit voor hun keeper voor rust. Enkel profiteerden zij uitstekend van het falen aan onze kant. Okay, er zaten een paar leuke goals bij. Maar om nu te zeggen dat we het in die situaties goed deden…nee. In balbezit was het ook niet goed bij ons en we speelden te ver uit elkaar.”

FC Boshuizen is er dus nog niet voor wat betreft competitievoetbal en wil komende zondag graag nog een pot winnen om zo als nummer drie te finishen na de heenwedstrijden. ,,Het zal een lastig karwei worden bij OVV, maar het is belangrijk om het vertrouwen weer op te vijzelen. Sommige jongens zullen de pijn nog even moeten verbijten en daarna kunnen ze aan hun herstel werken. Daarna willen we okselfris aan de tweede seizoenshelft beginnen.”

Basisopstelling RCL: Lobel, Van der Spoel, Hillebrandt, Leugering, Tromp, Glasbeek, Goebel, Overvliet, Scheurwater, Sinteur, Guijt.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zandbergen, Mugisha, Sonka, Nomen, Laaneh, Maatoug, Muwanda, De Roode, Westenburg, Van Alphen, Pegel.

Foto’s: J.P.Kranenburg