Koetshuis Cup, poule C- Foreholte won op dinsdagavond met 0-2 bij RCL en leverde daarmee direct een visitekaartje af bij het eerste optreden in de strijd om de Koetshuis Cup. De Voorhouters schreven zich in voor de tweede editie en lijken van plan om er ‘serious business’ van te maken. De beide tweedeklassers waren een groot deel van de wedstrijd aan elkaar gewaagd, maar enkel de ploeg van Marcel IJzendoorn vond het net tweemaal. Op een bijna zwoel te noemen herfstavond scoorden Gido Drewes en Christian Guijt de doelpunten.

Beide teams traden aan met een jonge ploeg en diverse sterkhouders bleven aan de kant. Dit veelal door onlangs opgelopen blessures, werkverplichtingen of anderzijds. Zo moest IJzendoorn het stellen zonder o.a. Roy Dickhoff, Sam Lemmers, Bas Jongbloed en Tom Bleiswijk. Aan Leiderdorpse zijde waren onder meer Thom Wijnalda, Nick Scheurwater, Gwen Koet en Ruben Leugering in geen velden of wegen te bekennen.

zz4412-small

Toch werd van meet af aan duidelijk dat er gretigheid in beide ploegen zat. Andere spelers kregen de kans om hun trainers te tonen dat ze klaar zijn voor het grote werk en daardoor rolde er een onderhoudende wedstrijd uit. Aanvankelijk dicteerde RCL het spel en de zondagtweedeklasser keek even de kat uit de boom. Dat laatste duurde evenwel niet lang. Bij de eerste de beste tegenstoot was het raak voor de roodwitten, die in het eigen tenue speelden (RCL was gehuld in een lichtblauw shirt, red.). Met een geplaatst schot bracht Drewes de eerste goal op zijn naam. Toni Arroyo stelde daarna Rick Brabander in staat om te scoren. De inzet van de buitenspeler werd stijlvol geplukt door Andrew Bontje. Wytse Ligtvoet kopte even later niet ver naast en Jelmer van de Pool wilde de Leiderdorpse doelman foppen met een lob. Dit leverde eveneens geen tweede doelpunt op. De grootste kans voor rust van RCL kwam op naam van Frank Hillebrandt, die in kansrijke positie over schoot via een Voorhouts lichaamsdeel. Een andere inzet smoorde net voor de doellijn na een niet al te beste inzet van een der aanvallers.

Een minuut of vijf voor rust was het opnieuw raak voor de bezoekers. Drewes brak door op links en had een prima voorzet in huis, die door Christian Guijt beheerst en met gevoel werd binnen gewerkt. Hoewel het krachtsverschil nihil was in de eerste helft ging Foreholte wel rusten met een 0-2 voorsprong. Slagvaardigheid en overtuiging maakten het verschil in de eerste rondgang.

zz4386-small

In de tweede helft werd er gewisseld door beide trainers en bleven de teams nadrukkelijk op zoek naar goals. RCL wilde toch eigenlijk niet verliezen en Foreholte wilde direct een goede stap zetten richting de volgende ronde. Hierdoor ontstonden er volop kansen over en weer. Vooral Nick Permanand zorgde met zijn snelheid diverse keren voor gevaar. Eenmaal prikte de buitenspeler zelf naast, maar vooral zijn assists waren telkens gevaarlijk. Uit een van zijn voorzetten kopte Nick Guijt op de lat. De jongeling had daarvoor Nick van Bemmel, geheel vrijstaand, moeten bedienen maar koos voor zijn eigen actie. Ook schoof de nummer elf een bal naast en ook daar had meer ingezeten.

zz4409-small

Foreholte bleef evenwel ook gevaarlijk en had de marge ook zomaar kunnen vergroten. Weer Ligtvoet en Wouter Nolles kwamen dichtbij de 0-3 en een vlammend schot van aanvoerder Casper Brabander kon door de ingekomen Gideon de Lange uit zijn doel worden geranseld. Naast de kansen op meer doelpunten over en weer werd er vooral alleszins acceptabel gevoetbald. Prima combinaties, heerlijke crossballen en een flink portie inzet maakten dat het een boeiend schouwspel bleef. Uiteindelijk bleef het bij 0-2 en daarmee is Foreholte naast RCL gekomen met drie punten, maar de Leiderdorpers speelden eerder al tegen Leidsche Boys (2-8) en dus heeft de zondagtweedeklasser vooralsnog betere papieren.

zz4406-small

IJzendoorn: ,,Ik heb het als trainer prima naar mijn zin gehad. Het team speelde fris en ik heb hele goede dingen gezien. Na afloop kreeg ik de complimenten van mijn collega’s (Stefan Luykx en Henk Buyn, red.). Vooral ons roulerende middenveld was hen ook bevallen. Mooi om te horen. Diverse A-spelers heb ik benut en zij voetbalden mee alsof ze al jaren in 1 spelen. Ik hamer er op dat ze moeten durven te voetballen. Het is prettig te zien dat de trainingsarbeid en de energie die we er in steken er zo uitkomt. Wel moet ik zeggen dat RCL weldegelijk grote kansen heeft gehad. Ik vond het alles bij elkaar opgeteld wel een verdiende overwinning, maar de verschillen waren niet groot.”

Basisopstelling RCL: Bontje, De Boer, Hillebrandt, Glasbeek, Brasker, Van Kins, Van Bemmel, Overduin, D.Scheurwater, Jansen, Guijt.

Basisopstelling Foreholte: Duindam, Verhart, Ligtvoet, Spreeuw, Drewes, C.Brabander, Van de Pool, Navabi, Guijt, Arroyo, R.Brabander.

zz4410-small

Foto’s: met dank aan J.P.Kranenburg