Koetshuis Cup, poule D- Een groter contrast was na afloop moeilijk denkbaar. Lachende gezichten en joligheid bij de thuisploeg en volop chagrijn bij Football Factory. Geen wonder natuurlijk bij een 10-1 zege van FC Rijnland. De ploeg was de tel kwijtgeraakt in de tweede helft toen de doelpunten als rijpe appelen vielen. Boudewijn Kamphues was amper van het veld toen hem werd gevraagd hoeveel het nou geworden was: ,,9-3 toch? Ik weet het echt niet precies.” De spits heeft wel een excuus voor zijn misser: ,,Ja, hallo, ik ben ingevallen en moest me verkleden, warm draaien enzovoort. Dan mis je wel eens een doelpuntje.” Het is hem vergeven, want door het ontbreken van een scorebord was menigeen de tel kwijt geraakt.

rijnland_football759

Tegenstander Football Factory had begrijpelijkerwijs de smoor in. Hoewel men wist dat FC Rijnland een klasse hoger speelt en daar nog eens een rol van betekenis kan gaan betekenen ook, was de uitslag toch wel heel groot geworden. Wessel Sels die vandaag als reservekeeper op trad: ,,We gingen de wedstrijd in met een mix van het eerste en tweede en toch gingen we uit van een goed resultaat. Dat is dus duidelijk niet gelukt. Mensen zullen denken dat we helemaal zijn weggespeeld. We zitten al in een mindere periode en dit helpt ook niet echt om uit de put te komen. We moeten proberen positief te blijven. De eerste helft speelden we best aardig, maar in de tweede helft ging er op het middenveld en achterin veel fout. Over deze wedstrijd moeten we maar niet meer praten. Zaterdag VVSB is tenslotte ook veel belangrijker. We moeten nou maar eens laten zien dat er genoeg kwaliteit in het team zit. Dat moet er tegen de concurrent uit Noordwijkerhout maar eens uitkomen.”

rijnland_football771

Kamphues benutte zijn 45 minuten invalbeurt om drie goals mee te pikken. Bescheiden: ,,Intikkers, maar uiteindelijk tellen die ook. Het resultaat was keurig en het spelplezier was duidelijk te zien denk ik. Nuttig dus, ook voor de competitie. Bij een wedstrijd kweek je meer automatismen dan bij een training. Ik vond het leuk vanavond. De spits heeft nog wel wat last van een rugblessure, maar is wel weer volledig inzetbaar. Dat is goed nieuws voor de zondagafdeling van FC Rijnland. Plaatsing voor de knock-out fase in de Koetshuis Cup is al een feit voor de groengelen. Het is de eerste club die dat kan zeggen, maar alle wedstrijden werden dan ook al gespeeld door de Morschclub.

Basisopstelling FC Rijnland: Besselse, De Groot, Van Noort, Heemskerk, Luiten, Habraken, Koelink, De Rooij, De Bolster,  Van Leeuwen, De Haas.

Basisopstelling Football Factory: Zampierin, Voltan, Dingjan, Hockx, Luidens, Peters, Ormskerk, Van der Slot, Boers, De Jong, Ivan.

FC Rijnland-Footbal Factory 10-1 (3-0) Rijnland: Koos de Haas 3, Boudewijn Kamphues 3, Mike de Rooij 2, Wim de Bolster 1, Martijn van Leeuwen 1. Football Factory: Thijs de Jong 1.

rijnland_football753

Foto’s: J.P.Kranenburg (morgen volgt nog een fotoreportage).