Koetshuis Cup, poule D- UVS heeft dit seizoen veel moeite met scoren in de competitie en is mede daardoor terug te vinden in de onderste regionen van de tweede klasse C. De blauwwitten waren het toernooi om de Koetshuis Cup eerder begonnen met een 0-1 zege op de zondagtak van FC Rijnland, maar op dinsdagavond werd het doel eindelijk wel regelmatig gevonden. FC Rijnland, nu de zaterdagafdeling, kwam er niet aan te pas in de Kikkerpolder en werd met 12-0 van het veld geblazen.

FC Rijnland had eerder al ruimschoots verloren van de zondagtak van de club en maakte zich geen illusies om te stunten tegen de tweedeklasser. Roberto Escudero moet het de laatste tijd doen met een smalle selectie en kon niet meer dan een speelbal worden van UVS, dat zo wellicht enig vertrouwen tankte voor de komende wedstrijd tegen Lyra. Al na zes minuten was het 3-0 en een monsterscore leek in het verschiet te liggen. Die kwam er ook.

UVS-trainer Jeroen Hoefnagel over de uitschieter van zijn ploeg. ,,Er was uiteraard een groot verschil in handelingssnelheid en we zaten er vanaf het begin bovenop. Dit soort wedstrijden moet je aangrijpen om de bal rond te laten gaan en vertrouwen op te doen. Dat hebben we goed gedaan en daarbij hielp het dat we snel tot scoren kwamen. Drie keer zelfs. Dan speel je makkelijker. Helaas is dat in de competitie nog nauwelijks aan de orde geweest.”

UVS trad aan zonder Marouane El Idrissi, die zich blesseerde in de warming-up. Zijn meespelen tegen de ploeg uit De Lier staat op de tocht. Ook Rob van der Plaat, Thomas van Rest en Alex Pison bleven aan de kant. Het drietal trainde wel en Hoefnagel gaat er van uit dat minimaal twee van deze spelers komende zaterdag wel inzetbaar zullen zijn. Voor het overige trad de thuisploeg aan met vooral basisspelers en jongeling Justin Bekkering.

Voor de Haagse oefenmeester was het een lekker tussendoortje naar het grote werk. ,,We zullen nu moeten gaan knallen in de competitie en minimaal zeven punten moeten vergaren tot aan de winterstop. Normaal wil ik de druk er niet op leggen, maar we zullen wel moeten om weg te komen uit de gevarenhoek. Het is lekker dat we veel hebben gescoord. Zeker ook voor Tolga Karpuz. Hij was erg op dreef. Hij had het tot dusverre niet makkelijk, maar we blijven hem vertrouwen geven. Hopelijk helpt het hem en de ploeg dat we nu wel onze kansen hebben kunnen afmaken.”

Voor FC Rijnland lijkt er geen eer aan het toernooi te halen te zijn, maar dat mag ook niet worden verwacht van en vierdeklasser. En zeker niet van een team dat maar blijft kampen met personele problemen. Toch zal FC Rijnland er in de resterende wedstrijden alles an doen om nog wat punten bij elkaar te spelen. Eerder immers bewees de ploeg van Escudero dat er bij tijd en wijlen best leuke resultaten kunnen worden geboekt. Tegen UVS zat dat er evenwel geen moment in.

Scoreverloop: 1-0 Bekkering, 2-0 Karpuz, 3-0 Verlaan, 4-0 Van der Weijden, 5-0 Bekkering, 6-0 Karpuz, 7-0 Karpuz (rust), 8-0 Van der Voort, 9-0 Houari, 10-0 Verlaan, 11-0 Karpuz, 12-0 Karpuz.

Scheidsrechter: Van Alphen