Koetshuis Cup, poule E- Afgelopen dinsdagavond stond weer in het teken van de Koetshuis Cup. Roodenburg ontving op Sportpark Noord Rijnvogels onder 23. Doorgaans leveren de cupwedstrijden spektakel op. Ook op deze avond was dat weer het geval. Na een boeiend duel gingen de Katwijkers met de winst aan de haal. Het werd 1-3. De Katwijkers zijn daardoor zeker van de volgende ronde.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van de ploegen duidelijk. De aanval opzoeken was het devies. Zo werd een poging van Roodenburger Sipan Khalid maar net weggekopt en was aan de andere kant Ogür Kaya gevaarlijk. Het spel golfde op en neer en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Tot echte grote kansen leidde dit overigens niet. Op één na dan. Jop Verhagen zag zijn inzet op de paal uiteen spatten. Halverwege de eerste helft viel de eerste treffer van de avond dan toch. Leidenaar Sadesh Mahesh werd vrijgespeeld en schoot verwoestend in de kruising. De vreugde bij de pupillen van trainer Nino Poulina was van korte duur. Na een minuut stond het alweer gelijk. Verhagen werd in het vijandelijk strafschopgebied gevloerd. De uitstekend fluitende Olekli kende dan ook een terechte strafschop toe, die werd verzilverd door Job Verhage. Op slag van rust had Khalid zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten. Hij werd de diepte in gestuurd en had vrije doortocht. Oog in oog met doelman Julian Jochems faalde hij echter mede door een uitmuntende redding van de jeugdige sluitpost. Zo werd de pauze ingegaan met een gelijke stand.

Na de onderbreking gingen de bezoekers een tempo hoger spelen. De Katwijkers combineerden vlot en de thuisploeg werd verder naar achteren gedrukt. In de counter waren de Sleutelstedelingen echter wel gevaarlijk. Na een goed kwartier werd het Leidse verzet gebroken door Mourat Azir. Roodenburg knokte voor het waard was, maar het was niet genoeg. Met name op conditioneel vlak moesten de blauw-zwarten het afleggen tegen FC Rijnvogels.Toch bleef Roodenburg compact verdedigen, wat ervoor zorgde dat de Katwijkers niet nog verder uitliepen. Uiteindelijk moesten de Leidenaren nog één tegengoal incasseren. Een doelpunt die op naam kwam van Kaya. Zo kwam er een eind aan uiterst vermakelijke voetbalavond.

Roodenburger Leroy Brooks na afloop:,,Het was een hele leuke wedstrijd. We wisten voor de tweestrijd dat zij een hoger niveau hebben dan wij. Toch zaten we zeker in de eerste helft heel goed in de wedstrijd. We leverden strijd en maakten het hen daar best moeilijk mee. De tweede helft kregen we het moeilijker, zeker ook qua uithoudingsvermogen. Toen zag je dat zij gewoon meer kwaliteiten hebben. Uiteindelijk wint FC Rijnvogels, maar we hebben ons zeker niet van de mat laten spelen. Daar kunnen we mee verder.”

FC Rijnvogels sluitpost Julian Jochems (16 jaar!) en broer Sander Jochems met hun blik op de wedstrijd:,,Het was ontzettend leuk om met spelers van de selectie mee te doen. Roodenburg deed het goed en we hadden het lastig. Ze speelden best opportunistisch. Uiteindelijk wisten we het tij te keren, met name omdat we een hogere balcirculatie hadden.”

Broer Sander vult aan:,,Het was een leuke pot, daarbij was het ook leuk om te weten dat mijn drie jaar jongere broertje achter me op doel stond. Ik moet zeggen, hij deed het goed en hij kan met dit soort wedstrijden veel ervaring opdoen. We hebben vanavond gewonnen, maar het ging zeker niet gemakkelijk. We kwamen moeilijk door hun compacte verdediging heen.”

De gebroeders zijn het unaniem met elkaar eens:,,De overwinning is terecht, zeker op basis van de tweede helft. Toen hadden we echt een veldoverwicht en konden zij er alleen op de counter uitkomen. Al met al was een heerlijke voetbalavond, dit toernooi is een absolute meerwaarde voor de deelnemende clubs.”

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, Bardaa, Blom, Serray, Aserfane, Slingerland, Bouchlaf, Khalid, Dzulakian, Mahesh, Brooks.

Basisopstelling FC Rijnvogels: J.Jochems, Akhif, Heemskerk, Soomer, S.Jochems, De Vries, Theuns, Aufric, Kaya, Azir, Verhagen.

Scheidsrechter: Olekli