Koetshuis Cup, poule E- De zaterdagtak van Roodenburg kwam al voor de vierde keer in actie in de groepsfase van de Koetshuis Cup. Op eigen veld ontving de ploeg van Nino Poulina het Lisserbroekse Kagia. Onder toeziend oog van scheidsrechter Rekens, afgereisd vanuit Montfoort, ontspon zich van meet af aan een aantrekkelijk duel. Het treffen bleef tot het laatste fluitsignaal boeien, waarbij de Leidse ploeg met 3-2 aan het langste eind trok. Door dit resultaat werd vroegtijdige uitschakeling voorkomen en vooralsnog ligt deze poule nog open.

Afgelopen zaterdag zou Roodenburg hebben moeten inhalen in competitieverband tegen WVC, maar door de hevige regenval bleef deze ontmoeting op het programma staan. Ook Kagia moest op voor een inhaalwedstrijd, maar onweer en hagel voorkwamen op het laatste moment dat er gevoetbald kon worden bij VEW in Heemstede, overigens toevalligerwijs de oude club van Roodenburg-preses Raymond Keur.

Aan beide teams was te zien dat er daardoor meer dan voldoende energie voor handen was en die werd door de kemphanen benut. Komend weekend zullen de teams ongetwijfeld wel gaan spelen en dan kan je een midweekse wedstrijd goed benutten om in het ritme te blijven. Al na drie minuten was het raak voor de bezoekers. Souhail Mkadmi, dit keer aanvankelijk opgesteld in het hart van de defensie, treuzelde te lang en de mee opgekomen Pascal Timmermans kon zijn pass blocken. Vervolgens was het een fluitje van een cent voor Alain van Kesteren om de bal tegen de touwen te jagen.

Zo zat de gang er al goed in en Kagia zag het wel zitten om een makkelijk vrachtje op te halen. Roodenburg werkte daar evenwel niet aan mee. Direct na de 0-1 kwam de thuisploeg er diverse keren goed uit en Armond Dzulakian bleek een handenbinder voor de Kagiaanse defensie. Toch had Van Kesteren vier minuten na de openingstreffer best nog een keer kunnen scoren, maar zijn inzet was te krachteloos. Weer even later had de sterk spelende Tijs van der Schinkel puik voorbereidend werk in huis, maar dit keer trof Van Kesteren de Leidse doelman op zijn pad.

De boeiende openingsfase werd gevolgd door een fase met minder kansen, maar duidelijk was wel dat er geleidelijk evenwicht in de ontmoeting was gekomen tussen de vierde-en derdeklasser. Na ruim een half uur moest Sander Hogervorst aan de bak om een vlammend schot uit zijn doel te ranselen. Het bleek een kortstondig uitstel voor de gelijkmaker Na een handsbal in de zestien ging het leder op de stip en dat klusje kan wel worden toevertrouwd aan Sipan Khalid, de topscorer van Roodenburg. Dzulakian stichtte daarna ook nog gevaar, maar de 1-1 tussenstand ging mee de rust in.

Na de rust werd er wat gewisseld, maar het maakte niet dat de tweestrijd in kakte. Sterker nog; er werd frank en vrij gevoetbald en gejaagd op een voorsprong. In een fase na de rust kreeg Roodenburg het allengs wel lastiger. Kagia mocht diverse hoekschoppen nemen en ruim tien minuten na rust leverde dat een derde doelpunt op. Timo Sluijmer plaatste de bal op het hoofd van Dirk Jan Ligtenberg, die wel een uitschuifbare nek leek te hebben. Een gelijkenis met Langnek van de Efteling ging niet mank. De geplaatste kopbal viel in de verste hoek binnen boven het hoofd van een Leidse verdediger. Een plaatje van een goal!

Kagia leek daarna door te drukken en afstand te nemen. Enkel Dzulakian kon nog prikken aan de overkant, maar voor het overige was het even Kagia dat de klok sloeg. Van der Schinkel kreeg de kans op de 1-3 en Ligtenberg verklaarde na afloop dat hij eigenlijk zijn tweede had moeten maken, waardoor de wedstrijd waarschijnlijk op slot had gezeten. Ook Aron Driessen kreeg het van dichtbij niet voor elkaar om koppend de 1-3 te maken.

Het kwam de gasten duur te staan. Met snelle uitbraken liet Roodenburg weer van zich spreken en plots was de regie weer uit handen van Kagia. Na een actie van Aymen Mizap kon Khalid de 2-2 op zijn naam brengen, waarbij het geklaag van de Lisserbroekse aanhang te horen was. De ploeg had immers al in veilige haven moeten zijn. Het muntje rolde uiteindelijk nog verder de andere kant op. Nadat Jesper Imanse het ook niet voor elkaar had gekregen om de 2-3 binnen te werken, lukte het Khalid aan de overzijde wel om de einduitslag op het scoebord te krijgen na opnieuw een snelle counter. Bij 2-2 had Anton Wijsman zijn ploeg al toegeroepen ‘dat de tegenstander terug geholpen werd door zijn ploeg in de wedstrijd’. De trainer had daar een punt, maar Roodenburg had zeker wel prima mee gevoetbald. Vooral Gloire Kalangu had een voortreffelijke pot gespeeld en zijn collega’s noteerden eigenlijk allemaal wel een (ruime) voldoende.

In de allerlaatste minuten had zelfs de 4-2 nog op het formulier ingevuld kunnen worden, maar Khalid kreeg zijn voorzet net niet bij een medespeler. De overwinning van Roodenburg bleef evenwel staan en dat had Kagia vooral aan zichzelf te wijten. Los van het resultaat verdienden beide ploegen in elk geval een compliment. De wedstrijd was geen moment saai geweest en het nut van dit toernooi werd niet voor het eerst bewezen. Aan Kagia voor het moment de taak om mee te blijven doen om de titel in 3B in West I en Roodenburg moet zo spelend toch in staat zijn om nacompetitievoetbal te halen in 4A op zaterdag. Voor wat betreft de Koetshuis Cup kan er nog weinig zinnigs worden geconcludeerd aangaande welke ploegen in deze poule, vier van de zes, straks uit zullen gaan komen in de knock-out fase.

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, Blom, Bouchlaf, Mkadmi, Hooidonk, Kalangu, Mizap, Belkhir, Khalid, Dzulakian, Bayrak.

Basisopstelling kagia: Hogervorst, Timmermans, Driessen, Hogewoning, Malhi, Van der Veek, Lamboo, Sluijmer, Van der Schinkel, Van Kesteren, Schaap.

Scoreverloop: 0-1 Van Kesteren, 1-1 Khalid, 1-2 Ligtenberg, 2-2 Khalid, 3-2 Khalid.

Beluister hier vraaggesprek met drievoudig doelpuntenmaker Sipan Khalid: