Koetshuis Cup, poule E- Het gaat niet van een leien dakje bij de zondagtak van Voorschoten’97 in competitieverband en daarom kwam de wedstrijd tegen de zaterdagtak van Roodenburg als geroepen. De zondagderdeklasser had niet al teveel moeite om de zaterdagtak van de club uit Leiden-Noord te ontrafelen en won in de eerste groepswedstrijd met liefst 6-0.

In de eerste helft was Voorschoten’97 al wel de betere ploeg, maar zaterdagvierdeklasser Roodenburg voetbalde heel behoorlijk mee. Toch werd er aan Leidse kant af en toe naïef gespeeld en waren er soms teveel spelers voor de bal. De thuisploeg profiteerde daar dankbaar van. De geelgroenen opereerden in een 4-4-2 opstelling met als reden om terug naar de basis te grijpen. Immers, in de voorbije competitiewedstrijden werden teveel doelpunten geïncasseerd. Defensieve zekerheid werd in deze ontmoeting ingebouwd om zo weer vertrouwen te kunnen tanken voor het vervolg van de competitie. In de eerste helft moest de ploeg van Nino Poulina, vorige week doelpuntloos gelijk spelend tegen VV Leiden, twee goals incasseren. Na ruim een kwartier scoorde Niels van den Berg en Roy Elligens bracht de ruststand op het denkbeeldige scorebord, zo’n slordige zeven minuten voor de onderbreking.

Na de rust demarreerde de ploeg van Huib van Oostrom Soede weg naar overduidelijke cijfers. Achtereenvolgens Bryan Hilders, Van den Berg, Mohammed Kassi en weer Van den Berg deden de Leidenaren in het stof bijten. Van den Berg, in de vorige editie van de Koetshuis Cup ook al veel scorend, was in het eerste duel dus weer flink op dreef.

Hoewel Roodenburg geen poot aan de grond kreeg, behielden de bezoekers wel de intentie om te blijven voetballen. Daardoor kon Voorschoten’97 weer eens een beter gevoel overhouden aan een wedstrijd en zo met meer fiducie afreizen naar Warmunda. Komende zondag wordt er in Warmond ingehaald vanwege een eerder afgelast duel. Bij de Voorschotenaren heerst teleurstelling over het verloop van de eerste periode, maar is er geloof voor wat betreft de tweede periode waarin op papier mindere goden op het programma staan. Voorschoten’97 speelt evenwel zelf ook nog geen rol van betekenis in de kopgroep van 3A.

Roodenburg heeft nu een punt uit twee wedstrijden, maar is nog verre van kansloos in deze poule met zes ploegen. In tegenstelling tot de andere groepen met vijf ploegen, waarbij de eerste drie teams zich plaatsen, gaan er van de zes teams vier door naar de knock-out fase. In competitieverband is FC Rijnland de eerste opponent na een weekendje rust voor de blauwzwarten en daarna zal staartploeg WVC een eenvoudige prooi moeten worden.

In beide kampen werd na afloop gesproken van een nuttige oefenwedstrijd, waarbij de zin van de Koetshuis Cup niet voor het eerst werd aangekaart. Voorschoten’97 hield weliswaar een beter gevoel over aan deze ontmoeting, maar ook Roodenburg liet bij vlagen leuk voetbal zien. En zo kan elke ploeg die deelneemt plezier beleven aan deze tweede editie van wellicht een nieuwe traditie..

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Toret, Hogewoning, Van Veen, Adriaanse, Wassenaar, Nikic, Hilders, Van den Berg, Elligens, Van der Maas.