Kagia laat GHC alle hoeken van het veld zien

Dinsdagavond ontmoetten Kagia en GHC elkaar in het kader van het toernooi om de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. Het werd een doelpuntenfestival van jewelste. De mannen van trainer Anton Wijsman, die fier aan de kop gaan in de 3e klasse A, versloegen de Leidenaren met 8-4. De uitslag doet vermoeden dat er van enige strijd sprake is geweest. Niet dus. Wanneer het vizier van de Oranje-boys scherper had gestaan, zou een handvol meer doelpunten zeker zijn geweest.

Korfbalcijfers dus, altijd aantrekkelijk voor het publiek. Het eerste doelpunt na nog geen vijf minuten was een beauty. Uit een corner van Rens Lamboo kopte Aron Driessen ongenadig (dus onhoudbaar) in, 1-0. Nog geen minuut later liet Ozan Demirbas  doelman Melle Luinstra, zaterdag j.l. nog geblesseerd uitgevallen in en tegen Oegstgeest, vissen, 1-1. In de negende minuut werd het 2-1 door een uithaal van Rutger Goudriaan, 2-1. Jawel, de speler die jarenlang goaltjes maakte voor de hoofdmacht en weer even terug was. Immers, ‘Goudhaantje’ speelt tegenwoordig in het derde elftal van de Kagianen.

,,Wanneer er in dit tempo gedoelpunt blijft worden, slaat het scorebord op tilt”, grapte er een uit de derde colonne van Kagia. De humorist werd op zijn wenken bediend. Kagia was gretig uit de startblokken gekomen. Er werd van uit de defensie gevarieerd opgebouwd en voortdurend druk gezet. Op deze ‘honger’ had GHC aanvankelijk een eenvoudige oplossing, de buitenspelval, waarin bij voortduring werd getrapt. De in het hemelsblauw gestoken Vlietclub moest in de 37ste minuut toezien hoe Goudriaan de in stelling gebrachte Alain van Kesteren puntgaaf bediende, 3-1. GHC wist in deze periode doelman Melle Luinstra nog een paar keer op de proef te stellen, maar konden op slag van rust de 4-1,door Goudriaan, niet voorkomen.

Even daarvoor moest Ahmed Faridi Blazquez het veld verlaten. Een onopzettelijke armzwaai bezorgde de GHC-er een flinke bloedneus. Hij zou niet meer terug komen, Tolga Karpuz was zijn vervanger. Nog maar net zelf herstelt van een knieblessure, opgelopen op een proefstage in Turkije.

Nauwelijks terug in het veld na het opwarmen en de bedoelingen van Kagia werden duidelijk. Meer, meer, meer doelpunten. In de 49ste minuut vuurde Rens Lamboo buiten de zestien een kogel af, die doel trof, 5-1. Even daarvoor teisterde de in goede vorm stekende speler al de paal.

Wijsman gaf Goudriaan vervolgens een publiekswissel, voor hem kwam Jeffrey Nijenhuis binnen de lijnen. Joas Pols maakte na een kwartier in de tweede akte 6-1, na een opgebouwde aanval uit het boekje. Martijn van Leeuwen, die afgelopen zaterdag voor de gelijkmaker tegen RCL zorgde, schoot raak op aangeven van Karpuz voor 6-2.

Rutger Goudriaan was even terug en hoe...
Rutger Goudriaan was even terug en hoe…

De spanning vloeide weg als ijs in de zon. Dat ontlokte een Kagia-supporter de scherts: ,,Als er nog spanning is dan alleen van de elektriciteit.” De man kreeg ongelijk. Nadat Pols de kleedkamer had opgezocht en Mike Zonneveld vol goede bedoelingen het veld in sprintte, werd het binnen twee minuten 7-2 en 8-2. De makers: Lamboo en Zonneveld.

Vanaf dat moment liet Kagia de teugels vieren. Karpuz en Demirbas zorgden nog voor 8-3 en 8-4 en dus een iets kleinere oorwassing. Kort na kwart voor tien floot de uitstekende leidende scheidersrechter Herwin van der Maat, die zich in de rust in een geel/zwart setje had gestoken, af. Strafschoppen. GHC-coach Ricardo Escudero wees de vijf schutters aan en dirigeerde de rest van de groep naar de kleedkamer. De thuisclub schoot alles raak, bij GHC ging een bal naast, 5-4.

Zo er bij Kagia gemopperd werd, was het op de kleding van de acteurs, ze waren geheel in het grijs gekleed. ‘Bah, ons Oranje wordt schoon gehouden voor zaterdag. Grijs is de Streetlook, dat staat zelfs de vedettes van Real Madrid niet.’ Maar á la, klonk het: ‘Onze jongens gingen als een warm mes door de boter.’

En GHC? Escudero heeft de zware taak zijn selectie op te peppen voor zaterdag, wanneer wordt aangetreden tegen SVC’08. Dat wordt een Tour de Force. Hij kampt nog steeds met personele problemen. Door schorsingen en vakantie in de sneeuw moet hij vier man missen. En de wedstrijd tegen Kagia zal hem vast meer kopzorgen hebben gegeven

Opstelling Kagia: Melle Luinstra, Pascal Timmermans, Aron Driessen, Kevin Robelus, Ajay Malhi, Jesper Imanse, Timo Sluymer, Joas Pols (Mike Zonneveld), Rutger Goudriaan (Jeffrey Nijenhuis), Rens Lamboo, Alain van Kesteren.

Opstelling GHC: Verhoef, El Idrissi, Escudero, De Roode, Mouchih, L.de Haas, Faridi Blazquez, Yagin, Karasahin, Prins Sandhu, Demirbas.

Ingevallen: Karpuz, Van Leeuwen.