Dat de strijd om de Koetshuis Cup serieus wordt genomen werd maar weer eens duidelijk bij de wedstrijd tussen de vierdeklassers Roodenburg (za) en VV Leiden. Of het te maken had met de matige beurt van beide ploegen in de voorbije speelronde van de competitie vertelt het verhaal niet, maar feit was dat er sprake was van passievol spel met bij vlagen ook alleraardigst voetbal.

Roodenburg beleefde een bijzonder nare zaterdagmiddag: de wedstrijd tegen Boshuizen werd voortijdig afgeblazen. Het maakte dat de ploeg uit Leiden-Noord het geschonden blazoen wilde oppoetsen en deed dat met verve. Het eerste kwartier was sterk van de gastheer. Daar stelde VV Leiden evenwel het nodige tegenover, wellicht ingegeven voor de zeer povere vertoning van de kant van de roodwitten tegen LSVV’70 (1-5).

De Morsploeg werd j.l. zaterdag van het kastje naar de muur gespeeld en was tegen Roodenburg duidelijk uit op revanche.   Na het eerste kwartier, waarin serieuze kansen  uitbleven, kwam het eerste wapenfeit op naam van de ploeg van Maurice Jansen. Rick Boot maakte echter hands en het doelpunt werd geannuleerd. Even later schoot Derk Hachmang aan de overzijde net naast. Geleidelijk aan nam VV Leiden het heft in handen en  kwam de klad er enigszins in bij de formatie van Henk Buyn en Wesley Lancel. Ivo Nolet, die net als Roland Middelkoop al een aantal fraaie passes had af gegeven, schoot na een halfuur net over, dit van grote afstand. Niet veel later prikte Brahim Lakhal gedecideerd de 0-1 binnen na een actie op rechts van Jeroen van Egmond. Vervolgens kreeg Erik Bakker twee keer de mogelijkheid om de score uit te bouwen, maar hij had het geluk niet aan zijn zijde bij de afwerking. Roodenburg herpakte zich daarna weer wat, maar in de score kwam voor de pauze geen verandering meer.

In de tweede helft was de strijd in evenwicht met grote kansen aan beide zijden. Er ontspon zich een heerlijke pot voetbal  waarbij de beide teams  in een hoog tempo het doel van de tegenstander zochten. Het viel absoluut niet te voorspellen wie met de zege aan de haal zou gaan: grote kansen werden niet zo makkelijk gecreëerd als gemist.  Zakaria Bardaa was nog de enige die een doelpunt achter zijn naam kreeg. Een bal belandde toevallig voor de voeten van de invaller die let leer vervolgens vastberaden achter keeper Sven Vinkeles van Leiden schoof en zo de 1-1 eindstand bewerkstelligde. Invaller keeper Khalid Makkor van Roodenburg groeide uit tot man of the match: eerst stopte hij in de reguliere speeltijd een penalty van Erik Bakker. Bij de gebruikelijke serie na serie afloop keerde hij drie strafschoppen met katachtige reflexen. Daardoor won Roodenburg de penalty’s met 4-2.

Sportieve revanche van beide teams om de bittere smaak van het weekend weg te spoelen. Een uiterst sportieve wedstrijd (waarin trainer Henk Buijn zich nog eens extra onderscheidde), waarin beide ploegen aantoonden in staat te zijn fris, open en goed voetbal te spelen. De lijn doortrekken naar de competitie is het devies.

Basisopstelling Roodenburg: Harky, Fleuren, Farhane, Van Hooidonk, Rhioues, Hachmang, Kalangu, Elbaroudi, Ochan, Mkadmi, Bekooy.

Basisopstelling VV Leiden: Vinkeles, Donders, Dieke, Fokkema, Sjaardema, Van Egmond, Nolet, Middelkoop, Bakker, Boot, Lakhal.