HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup: Oegstgeest voorbij aan Leidsche Boys (za)

Koetshuis Cup: Oegstgeest voorbij aan Leidsche Boys (za)

-

Ook het treffen tussen Leidsche Boys en Oegstgeest in de strijd om de Koetshuis Cup was weer vermakelijk te noemen. Het werd uiteindelijk 1-3, maar er hadden zeker meer goals kunnen vallen. Vooral de derdeklasser vond het net maar met moeite, een zelfde euvel dat zich openbaart in de competitie.

Beide ploegen namen de wedstrijd zeker serieus. Oegstgeest wilde vertrouwen tanken en meenemen naar de belangrijke wedstrijd tegen Rohda’76 van volgende week. Dan is de ploeg van Laurens van der Voort eigenlijk wel verplicht om te winnen. Leidsche Boys wil nog wat van de tweede seizoenshelft maken en wilde zich graag meten als vierdeklasser met een ploeg die een klasse hoger speelt.

De boomlange Dylan Dijkstra kopte de 0-1 binnen. Oegstgeest kreeg daarna de nodige kansen, maar faalde keer op keer in de afwerking. Bij een zeldzame uitbraak scoorde Michel Schouls zelfs de 1-1, tevens was dat de ruststand. Na de rust kwam Houssin Bezzai binnen de lijnen en kreeg het spel van Leidsche Boys meer kleur. Toch bleef Oegstgeest veruit het gevaarlijkst en de 1-2 en 1-3 waren dan ook verdiend te noemen. Joep Zenden en Joeri Kampijon deden het net bollen.

,,We hebben er alles aan gedaan om als winnaar na negentig minuten voetbalstrijd van het veld te stappen”, dat was de mening van zowel Henny Noordervliet, teambegeleider van het standaardelftal van de zaterdagtak van Leidsche Boys, als vaste keeper Kevin Sip van Oegstgeest. We gebruiken hier de term ‘vaste keeper’ want doordat de vaste keeper van Leidsche Boys, Colin Oudenaarden, moest werken was er een vervanger aanwezig. Noordervliet: ,,Ik weet van hem dat hij Stephan heet en de keeper van het vierde is. En hij heeft het super gedaan.”

Uiteindelijk lukte het Leidsche Boys niet om als vierdeklasser op een stevige tiende plek het Oegstgeest als derdeklasser op een laatste plaats (nog) bivakkerend echt lastig te maken. Want na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter konden de toeschouwers dus een 1-3 uitzege voor Oegstgeest noteren. Het team van de verse trainer Laurens van der Voort pakte zo de eerste punten in poule B van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup na een eerdere nederlaag thuis met 3-7 van FC Rijnvogels. Trainer/speler Houssin Bezzai van de thuisploeg zag zijn ploeg deze eerste pot verliezen onder de noemer: ,,De slag is verloren maar niet de oorlog.”

Noordervliet: ,,Van Leidsche Boys vinden we deze Koetshuis Cup een schitterend initiatief van Tom Holswilder in samenwerking met de website Leiden Amateur Voetbal. Ik merk doordeweeks uit vele gesprekken dat deze opzet leeft bij de Leidse clubs. En ook gaaf dat o.a. ook een Valken’68 en FC Rijnvogels nu meedoen. Het is een perfecte opvolger van het Zilveren Molen toernooi dat mijn oom Flip Massaar tot en met 2007 aan de Boshuizerkade wist te organiseren. In die jaren speelde ook o.a. Quick Boys mee en ik kan me zelfs herinneren dat de finalewedstrijd in die jaren door een paar duizend toeschouwers werd bekeken.”

Maar hoe verliep deze wedstrijd in poule B? Sip, twee jaar geleden als doelman nog deel uitmakend van de selectie van Quick Boys: ,,Het veld was niet best, maar daar mogen we het nooit op gooien wat betreft het wedstrijdverloop. We moeten overal kunnen ballen. En vanmiddag hadden we zeker vier, vijf kansen in de eerste helft maar we waren niet scherp genoeg. Gelukkig kon verdediger Dylan Dijkstra voor de 0-1 voorsprong zorgen.” Maar later had Michel Schouls, middenvelder van Leidsche Boys, na een mooie combinatie met middenvelder Kay Oudenaarden de 1-1 voor het intikken. Met deze stand werd de rust bereikt. Sip: ,,Kijkende naar het spel was deze 1-1 wel verdiend want van Oegstgeest vergaten we deze eerste helft te voetballen en de kansen te benutten. Dan verdien je dus ook niet voor te staan.”

Natuurlijk zal er in de pauze het nodige zijn gezegd door de trainers Bezzai en Van der Voort, maar een verkeerde pass achterin bij Leidsche Boys gaf Oegstgeest-aanvaller Joep Zenden in de tweede helft direct de kans om de 1-2 in te tikken vanaf de zestienmeter. Uiteindelijk werd het zelfs 1-3 door een intikkertje van Oegstgeest-invaller Joeri Kampion. Noordervliet: ,,Voor ons was het een doelpunt voor de statistiek. De strijd was gestreden en met een keeper uit het vierde en een spits uit het vijfde ben ik best trots op onze jongens.” Sip: ,,We hebben de drie punten binnen en de tweede helft was van onze kant iets beter dan voor de thee. Ik heb het in ieder geval prima naar mijn zin bij Oegstgeest in het doel. Wat de komende wedstrijden om de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup gaan opleveren, blijf het maar volgen.”

Dat zullen we zeker blijven doen in deze poule B van de Koetshuis Cup, een poule met nog vele mogelijkheden voor de deelnemende verenigingen.

Leidsche Boys (za) – Oegstgeest 1-3 (1-1). 20. Dijkstra 0-1, 30. Schouls 1-1, 60. Zenden 1-2 en 80. Kampion 1-3.

Basisopstelling Leidsche Boys (za): Stephan (achternaam niet bekend en keeper van het vierde), Oudenaarden, Kaya, Schouls, Jaap Schilthuizen, Sem Schilthuizen, Frankhuizen, Bouda, Derksen, Neuteboom en Ouwerkerk (speler van het vijfde).

Basisopstelling Oegstgeest: Sip, Apcar, Dijkstra, Leugering, Elkerbout, Bormans, Van der Spek, Reus, Van Tulder, Zenden en Kruider.