donderdag, april 18, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup: scorebord slaat op tilt op de Kooltuin

Koetshuis Cup: scorebord slaat op tilt op de Kooltuin

-

Voor het eerst tijdens deze eerste editie van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup werd een wedstrijd op donderdagavond afgewerkt. De zaterdagtak van Leidsche Boys kwam op bezoek bij FC Rijnvogels. Ofwel de gastheer als Goliath tegen David uit Leiden. Dit keer rolde er geen verrassende uitslag uit na de tweestrijd. De Katwijkse hoofdklasser liet niets aan het toeval over en speelde met de laagvlieger in de vierde klasse (15-1).

Hein van Heek had voor deze gelegenheid een groot aantal spelers van de hoofdmacht ingezet. Onder het mom van ‘ritme houden en een forse uitslag neerzetten’ om in elk geval zeker te zijn van de knock-out fase. Het boeide de Vlietploeg niet. Gewoon frank en vrij ballen en waar het kon de tegenstander in de weg lopen. In de eerste elf minuten lukte dat eigenlijk ook prima. Weliswaar kreeg Niels van Veen na een kwart minuut de eerste grote kans, maar verder kreeg doelman Colin Oudenaarden nog niet al teveel te doen.

Onverminderd spitsuurtje

De 1-0 kwam uiteindelijk voort uit een misverstand. Een vrije trap van Houssin Bezzai leek in de ogen van scheidsrechter Van der Luijt genomen te zijn, waar de trainer/speler er anders over dacht. Thijs van Kruistum kreeg zo een vrije doorloop en de ban was gebroken. De protesten werden genegeerd, maar al snel werd ook duidelijk dat het allemaal lood om oud ijzer was. Acht minuten later stond het immers al 3-0, door nog twee doelpunten van de genoemde speler uit het tweede elftal.

Niels van Veen en Sammy Zandbergen tilden de score verder op, maar Leidsche Boys bleef keurig zelf zoeken naar wat gaatjes in in de defensie van de Katwijkers. Een vrije trap buiten het strafschopgebied leverde zelfs de 5-1 op. Bezzai was de maker van de vrije trap waarbij de bal een heerlijke curve mee kreeg. Peter Messemaker had het nakijken. Eigenlijk wel de fraaiste treffer van de avond! Daar bleef het evenwel niet bij. De hoofdklasser trof voor de rust nog drie keer doel via Martin Onderwater en tweemaal Mitchel Beijersbergen. Onder meer met een prachtige tegendraadse kopbal.

Doelpuntenmaker Houssin Bezzai als vlaggenist

Na de rust wilde Van Heek dat het tempo erin bleef zodat het een nuttige veredelde trainingspartij bleef met nut en waarde. Leidsche Boys liet het veelal toe, waarbij het een groot compliment verdiende dat het niet naar de noodrem greep. Peter de Koning, belast met technische voetbalzaken bij de nummer drie van de Hoofdklasse B : ,,Dat vind ik echt grote klasse. Wanneer je zo wordt afgedroogd, bestaat de kans dat er geschopt gaat worden. Maar nee, niets van dat alles. Ze begrijpen de opzet van dit toernooi en daar heb ik grote waardering voor.”

Oudenaarden redde net als in de eerste helft nog de nodige ballen voor zijn teamgenoten, waardoor de magische grens van twintig treffers nimmer in zicht kwam. Wel scoorde FC Rijnvogels nog zeven keer na rust. Ook nu zaten er nog een paar plaatjes van doelpunten bij, waarbij het ‘stiffie’ van Wouter Soomer het meest in het oog sprong. Na de negen versprong de stand even naar 0-1, het scorebord draaide overuren.

Tegenhouden wat er tegen te houden valt (nr 5 Menno Ooyendijk)

Kort voor tijd vond de leidsman het mooi geweest en daar konden beide ploegen wel mee leven. De avond leverde zestien doelpunten op en dat schroefde het gemiddelde van het aantal doelpunten weer op in dit doelpuntrijke toernooi. Het mag duidelijk zijn dat FC Rijnvogels zich heeft geplaatst voor de laatste acht, maar vermoedelijk niet eens als de nummer 1 uit de poule. DoCoS leidt de dans namelijk en heeft nog een wedstrijd open staan. Leidsche Boys (za) kan zich volledig gaan richten op de competitie, maar bij de roodwitten had niemand ook rekening gehouden met een bekeravontuur verder dan de groepsfase. Belangrijker; Leidsche Boys toonde zich een uitstekend verliezer en mag dan ook de complimenten van de organisatie ontvangen! Na het duel werden doelman Colin Oudenaarden en routinier Menno Ooyendijk nog even aan het woord gelaten. Met de routinier werd gisteren ’toevallig’ al een interview geplaatst.

Basisopstelling FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope, Van der Gugten, Soomer, Van der Horst, S.Zandbergen, R. Zandbergen, Van Kruistum, Van Veen, Onderwater, Beijersbergen.

Basisopstelling Leidsche Boys: C.Oudenaarden, Vintges, S. Schilthuizen, Kaya, J.Schilthuizen, Netjes, Bouda, Neuteboom, Bezzai, Schouls, K.Oudenaarden.

Colin Oudenaarden kreeg nog genoeg reddingen op zijn naam

Scoreverloop: 11. Van Kruistum 1-0, 14. Van Kruistum 2-0, 19. Van Kruistum 3-0, 29. Van Veen 4-0, 32. S.Zandbergen 5-0, 34. Bezzai 5-1, 36. Onderwater 6-1, 38. Beijersbergen 7-1, 39. Beijersbergen 8-1, 55. Van der Beggen 9-1, 62. Van der Bent 10-1, 64. Soomer 11-1, 67. Soomer 12-1, 73. Van der Horst 13-1, 78. Beijersbergen 14-1, 87. Kooij 15-1.