Aantrekkelijke ontmoeting met wel veel slordigheden

Voor de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup toernooi kwamen dinsdagavond Voorschoten ’97 (zondag) en RCL tegen elkaar in het strijdperk. Beide teams komen uit in de 2e klasse. Het zou dus een heuse ‘battle’ kunnen worden.  In de op en neer gaande ontmoeting toonde RCL zich in de eerste helft de sterkste. Na de thee bleken de mannen naar de eerder deze maand aangestelde coach Huib van Oostrom Soede (foto 1) te hebben geluisterd. Ze brachten meer agressie, soms tot het randje van het toelaatbare.

Het in redelijk aantal opgekomen publiek heeft niet hoeven te kou kleumen. De temperatuur kwam niet onder de voorspelde nul en de 22 acteurs zorgden voor een plezierig kijkspel. Dat RCL uiteindelijk met de drie punten naar Leiderdorp ging, was geheel terecht. De Voorschotenaren, regelmatig gevaarlijk voor het doel van de rood/witten, werkten slordig af of vonden de uitstekende Glenn Sloos, vervanger van de door een liesblessure geplaagde Andrew Janssen, op hun pad.

‘De jongens zijn leergierig, dat is prettig werken.’
‘De jongens zijn leergierig, dat is prettig werken.’

Henri van Belkum was de man in het zwart, die even na acht uur liet aftrappen. Hij leidde alleszins bekwaam, hield de kaarten tot diep in de tweede helft op zak. Jonas Farih (RCL) kreeg geel voor een onbesuisde tackle. Verder liet de leidsman het bij vermaningen.

RCL-trainer Stefan Luykx zag dat zijn mannen de tegenstanders vaak aftroefden op techniek en snelheid. De discipelen van de Haagse Van Oostrom Soede, die zijn werkzaamheden voor Voorschoten ’97 combineert met het trainerschap bij HVV Te Werve (zaterdag) en daarnaast ook nog een bar-bistro (‘Hartig’) uitbaat in Rotterdam, speelden te onsamenhangend, ballen kwamen niet aan of konden gekwalificeerd worden als ‘ziekenhuisschoten’. Dezelfde slordigheden signaleerden ook trainer Luykx bij zijn equipe.

Miscommunicatie

De voorhoede van Voorschoten ’97 bestaat uit ‘leden van de luchtmacht’, dat deze kopsterke ‘lange mannen’ niet in stelling werden gebracht, mag verrassend genoemd worden. Van Oostrom Soede sneerde langs de lijn met kreten als ‘niet wandelen’, ‘tempo te laag’ en ‘jullie zijn te lief’. In de eerste 45 minuten mocht zijn gesouffleer niet baten. Door miscommunicatie tussen  Vincent van Veen en keeper Chris van der Mijn, die de geblesseerde Abdel Lamrabette verving, rolde de bal in slow motion tegen het net, 0-1. De hoekschoppen van Voorschoten ’97 leken gevaarlijk, maar belandden veilig in de handen van Sloos, werden over het doel gekopt of vonden een snelle weg uit de gevarenzone. Thomas van der Veldt kwam nog alleen voor het RCL-doel, Sloos reageerde met een katachtige reflex. Nick van Bemmel zorgde door een strakke trap van links loepzuiver in de rechterhoek voor de ruststand, 0-2.

Warm bad

De tweede helft werd kortstondig ontsierd door een opstootje, nadat Mickey Tromp (RCL) Michael Kers stevig had aangepakt. De openstaande vrije trap, even buiten de zestien, zeilde over het doel. Uit een assist van Sam van Wattum wist Niels van den Berg 1-2 aan te tekenen, de aansluitingstreffer.

Dat beloofde een spannend slot. Niet dus. Ook de vrije toegang die richting RCL-doel werd geboden – tot boosheid van Luykx – werd niet benut door Voorschoten ’97, de snoekduik van Sloos voorkwam de gelijkmaker. Vlak voor tijd werd een op maat gesneden voorzet van Tommy Sinteur onberispelijk afgemaakt door Tromp, 1-3.

‘Minder wisselvallige wedstrijden en minder fouten uit standaardsituaties, daar werken we aan.’
‘Minder wisselvallige wedstrijden en minder fouten uit standaardsituaties, daar werken we aan.’

RCL won ook het toetje. De vijf strafschoppen werden allen benut, Voorschoten ’67 miste er een. Hoewel pas enkele weken werkzaam bij Voorschoten ’97 kon trainer Van Oostrom Soede nu al zeggen in een ‘warm bad’ terecht te zijn gekomen: ,,Ik ben hartelijk ontvangen. De jongens zijn leergierig. Aan mij de taak om ze meer gogme bij te brengen, meer met de punt naar voren te spelen en talentvolle jongens als Van Wattum kansen te geven. Voorschoten ’97 is een nette club, ik heb het nu al naar mijn zin.”

De Leiderdorpers zijn tijdens de winterstop uitgeweken naar Eindhoven, waar volgens Luykx (foto 2) ‘goed getraind’ is en met tal van activiteiten is gewerkt aan het groepsgevoel.  Over waar RCL aan het eind van de competitie staat, deed hij geen uitspraken. ,,Natuurlijk ga ik voor een prijs, maar ik bekijk de situatie per wedstrijd.”Wanneer de blonde coach erin slaagt zijn pupillen minder wisselvallig te laten spelen liggen er volop mogelijkheden voor de Bloemerd-bewoners om zich in de tweede seizoenshelft op te werken op de ranglijst.

De opstellingen

Voorschoten ‘97

Chris van de Mijn (Uich Quax), Brian Hilders (Nickie van Rijn), Vincent van Veen (Robert Toret), Kevin Hendriks, Wout Adriaanse Tijmen Mulder), Bennie Hogewoning, Jesper Kloeke (Bas Coradi), Thomas van der Veldt (Sam van Wattum), Michael Kers, Jordy van den Wijngaard, Niels van der Berg.

RCL

Glenn Sloos, Max Glasbeek, Leroy van Westrienen, Gwenn Koet, Mickey Tromp, Ruben Leugering, Nick van Bemmel, Renaldo Nagtegeller (Robin Brasker), Tommy Sinteur, Thom Wijnalda (Jonas Farih), Kai Vijlbrief (Nick Scheurwater).