De eerste twee wedstrijden van een nieuwe traditie, de strijd om De Koetshuis ‘De Burcht’ Cup, staan komende week op het programma. Om precies te zijn komende dinsdag 12 januari. Om 20 uur trappen de zondagtak van FC Boshuizen en VV Leiden af aan de Leidse Boshuizerkade. Op het zelfde moment wordt in Leiden-Noord de wedstrijd gespeeld tussen LSVV’70 en de zaterdagtak van Roodenburg, ofwel twee ploegen die elkaar ook in competitieverband treffen. Dit duel stond gepland als een thuiswedstrijd voor het team van Freek Jansen, maar is omgezet zodat de wedstrijd sowieso doorgang kan vinden.

Tom Holswilder, de eigenaar van het Koetshuis, zal de officiële aftrap verrichten bij FC Boshuizen versus VV Leiden. Na deze twee wedstrijden zullen in het restant van januari, februari en maart de andere 28 poulewedstrijden worden afgewerkt. Daarna blijven acht ploegen over die gaan strijden om de prijzen. In de media werd al ruimschoots aandacht geschonken aan dit toernooi, waar twintig (!) teams aan deelnemen. Her en der wordt al gesproken van een vernieuwde Zilveren Molen Toernooi, maar dan in een nieuw jasje. Het is de bedoeling dat dit toernooi jaarlijks zal worden gespeeld, vanaf het seizoen 2016-2017 met een vertrekpunt vanaf september/oktober en dan met nog meer regionale clubs.

Leidenamateurvoetbal.nl zal zoveel mogelijk verslagen plaatsen van de wedstrijden en zal op regelmatige basis ook op andere manieren aandacht besteden aan dit toernooi. Uiteraard hopen de clubs ook op belangstelling van het publiek. Volg derhalve de regelmatige up-date van het programma en de standen op onze homepage! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

De organisatie wenst alle teams succes toe en gaat ervan uit dat het toernooi een sportief karakter zal mee krijgen, zodat de clubs nog meer verbondenheid met elkaar zullen teweegbrengen. Met en voor elkaar!

Note redactie: aan de clubs die deels of nog geen datum overeen kwamen voor een wedstrijd (plus scheidsrechter) het verzoek om de organisatie z.s.m. te voorzien van die informatie, zie ook eerdere berichtgeving!

 

 

 

Comments are closed.