Voor FC Boshuizen lagen de excuses voor het oprapen. De ploeg had zich al geplaatst voor de volgende ronde en miste een aantal sterkhouders in de basis. Bovendien lag onderschatting op de loer: Boshuizen, zelf eersteklasser, speelde tegen LSVV, een vierdeklasser. De studenten echter kunnen er fijntjes op wijzen dat ook zij een aantal basiskrachten misten en zeker niet de minsten. Ook trainer/coach Freek Jansen moest verstek laten gaan waardoor de onverwoestbare Wim Mugge aan het roer stond. Dat er na twee keer drie kwartier een 2-2 uit rolde mag toch een daverende verrassing genoemd worden.

De strijd om de Koetshuis Cup heeft inmiddels zijn waarde bewezen voor hoog en laag spelende clubs: spelers met pijntjes wordt rust gegund en spelers die normaal niet in de basis spelen kunnen het ongelijk van hun trainer bewijzen. Ook bij Boshuizen was dat dinsdagavond het geval. Of de reservespelers zich onder de ogen van Steef Roodakkers en Ronald van Wattum zich in de kijker hebben gespeeld is zeer de vraag. Mogelijk zijn zij gewogen en te licht bevonden.

Het begon allemaal nog vlot voor de thuisploeg. LSVV liep vooral achter de feiten aan (lees: de spelers van Boshuizen) en kwam er nauwelijks aan te pas. Het doelpunt van Mike Bekooij uit een rebound viel al na een tiental minuten. Een walk-over lag in het verschiet. De 1-1 van Rick Baarda zou hoogstens een speldenprik zijn was de gedachte, zeker toen Bekooij zijn ploeg al rap weer op voorsprong zette. Het was de leeuw tegen de muis zo leek het, maar het was de laatste die brulde. Een hoge bal werd door invaller keeper Fenno Blikman volkomen verkeerd beoordeeld, zijn enige fout van de avond, de bal stuiterde op de voeten van Guus van Kessel waarna het leer het doel in rolde. Die 2-2 gaf voor de rest van de match voetballend gezien de verhoudingen in het veld weer.

Hier speelden geen eersteklasser tegen een vierdeklasser: hier voetbalden twee gelijkwaardige ploegen. Het grote verschil was echter de beleving. Bij de geel-blauwen ontbrak die zo goed als helemaal. Merkwaardig, want als je de kans krijgt om je te bewijzen als basisspeler doe je dat met hart en ziel zou je zeggen. Het bleef een zielloze vertoning bij Boshuizen waar een enkeling zoals Rick Arnoldus zich aan onttrok. LSVV voetbalde naar vermogen en dat was dik in orde. Waar het kon zocht het de aanval en dat met verzorgd voetbal. Een berisping van Mugge of een medespeler viel een voetballer van LSVV ten deel als hij zich ‘bezondigde’ aan een peer naar voren of en zinloze pass.

Beide ploegen konden claimen recht te hebben op nog een doelpunt, maar beide keepers kweten zich uitstekend van hun taak. Een dikke pluim voor de bezoekers na het gelijkspel bij de Kadeploeg. Die zal zich vanzelfsprekend van een geheel andere kant laten zien als zondag Poortugaal op bezoek komt voor een inhaalwedstrijd. LSVV kan dit weekend nog even nagenieten; voor de ploeg staat geen wedstrijd op het programma.

Boshuizen (zo)-LSVV 2-2. 1-0 Bekooij, 1-1 Baarda, 2-1 Bekooij, 2-2 Van Kessel.

Basisopstelling FC Boshuizen: Blikman, Van Ooijen, Cabrera Ortega, Arnoldus, Maachou, Van Bommel, Bekooij, Caicedo Mosquera, Kluivers, Maria, Berdai.

Basisopstelling LSVV: Waasdorp, Driessen, Filippo, Huisman, Mulder, Wijnakker, Baarda, Van Kessel, Van der Broek, Spiekman, De Weijer.