Zoals bekend zijn er nog acht clubs in de race om de eerste winnaar te worden van de Koetshuis ‘De Burcht Cup’. In het weekend van 16 en 17 april staat er een inhaalprogramma voor de deur in competitieverband, maar het aantal wedstrijden is summier te noemen. Het gros van de klassen zit immers op schema. Uitgerekend in dat weekend is er dus ruimte voor de vier wedstrijden in de knock-out fase. Het programma ziet er als volgt uit, zaterdag 16 april: RCL-FC Rijnvogels (14 uur), Kagia-FC Boshuizen (17 uur), DoCoS-UVS (17 uur). Een dag later, dus zondag 17 april, is het de beurt aan Lugdunum tegen Voorschoten’97 (zo) , aanvang 14 uur. Hieronder enkele wetenswaardigheden naar de clubs en het publiek toe. En blokkeer uw agenda gerust om een of meerdere wedstrijden te bekijken. Meer dan de moeite waard!

RCL maakte er al serieus werk van:

RCL Poster (Small)

  • Er mag maximaal vijf keer worden gewisseld per team. Spelers die gewisseld zijn, mogen niet meer deelnemen.
  • Geen enkele speler is geschorst voor de vier genoemde wedstrijden.
  • Bij een rode kaart (of twee keer geel) zal de desbetreffende speler geschorst zijn voor de finaledag, mocht de club van die speler zich daarvoor plaatsen.
  • Mocht de stand na negentig minuten gelijk zijn dan wordt er na een kleine pauze doorgespeeld tot het zogeheten ‘sudden death’. Is er dan na max 2*15 minuten nog niet gescoord dan beslissen strafschoppen wie de winnaar is. Vijf om vijf, indien nodig om en om. Gewisselde spelers mogen geen strafschop nemen. De verlenging kan dus, voor alle duidelijkheid, ook snel ten einde zijn bij een gescoord doelpunt.
  • Het arbitrale trio wordt aangewezen door de organisatie. Weldra zullen de namen per wedstrijd bekend worden gemaakt.
  • De vier winnaars komen op 11 juni uit op de finaledag, welke gelijk valt met het vijfde Event van LeidenAmateurVoetbal. Details hieromtrent volgen na de knock-out ronde!
  • Van de teams die deel namen aan deze eerste editie mag elke trainer een speler aanwijzen die op zaterdag 13 augustus 2016 mag uitkomen in het Koetshuis ‘De Burcht’ Sterrenteam. Dat samengestelde team komt uit tegen Oud-Feyenoord en wel op ‘t Duyfrak in Valkenburg, de thuishaven van Valken’68. Aanvang van die wedstrijd is 17 uur. Er wordt 2 keer 35 minuten gespeeld. Aan de trainer het verzoek om ZSM een bericht te sturen aan redactie@leidenamateurvoetbal wie de speler zal worden. De organisatie gaat uit van de afvaardiging van die speler die zich het best profileerde in de strijd om de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. De organisatie beseft zich dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen dan is gestart, maar gaat er vanuit dat de desbetreffende speler eenmalig zijn kunsten mag laten zien tegen het team uit Rotterdam-Zuid. Tevens betreft het direct een uitnodiging aan de voltallige selectie en het bestuur van de clubs alsmede alle voetballiefhebbers uit de regio! Toegang is gratis. Ook zijn er VIP-kaarten te bestellen. Vragen daaromtrent: info@koetshuisdeburcht.nl