Het amateurvoetbalseizoen 2016/’17 is afgelopen weekend gestart met de strijd om de Supercup. Tijd voor wat praktische informatie over de openstaande straffen als gevolg van een gele of rode kaart in het seizoen 2015/’16. De registraties van gele kaarten van het afgelopen seizoen komen te vervallen. Iedere speler begint het seizoen 2016/’17 met nul registraties.

Straffen, die in het seizoen 2015/’16 zijn uitgesproken, ook als gevolg van registraties van gele kaarten, vervallen niet en worden meegenomen naar het seizoen 2016/’17. De uitsluitingen gelden voor zowel beker- als competitiewedstrijden en gelden voor het team waarin de straf is opgelopen. Zolang dit team deze wedstrijden(en) nog niet heeft gespeeld, mag de speler ook niet in een ander team uitkomen.

Sportlink Club
De openstaande straffen zijn zichtbaar in Sportlink Club. In Sportlink Club kan een vereniging onder Wedstrijdzaken het tabblad Tuchtzaken vinden. Vervolgens is het belangrijk om het seizoen in te stellen op 2015/’16, automatisch verschijnt hier namelijk het seizoen 2016/’17. De straffen zijn zichtbaar onder het subtabblad Uitsluitingen & schorsingen.

Ook de straffen van spelers die zijn overgeschreven van een andere vereniging, zijn zichtbaar in Sportlink Club. De straffen van deze spelers zijn te vinden door de clubnaam te veranderen in de naam van deze vereniging en daarnaast het seizoen in te stellen op 2015/’16.

Wedstrijden
Vervolgens kan een vereniging ook in Sportlink Club zien hoeveel wedstrijden uitsluiting een speler nog heeft openstaan. Dit kan een vereniging zien door het wedstrijdprogramma van seizoen 2015/’16 op te roepen en vervolgens het aantal wedstrijden te tellen na de ingangsdatum van de uitsluiting (en indien van toepassing het in mindering brengen van één wedstrijd in verband met de directe rode kaartregeling) en deze van de totale straf af te trekken.

Bron: KNVB.nl