Met nog één oefenwedstrijd voor de boeg weet trainer Hein van Heek zo langzamerhand waar hij met zijn manschappen aan toe is. Tegen zondageersteklasser FC Boshuizen wisselde hij aanmerkelijk minder dan in de voorgaande oefenduels. Voor een groot gedeelte zal hij de basiself voor ogen hebben die het eerste competitieduel tegen VVOG aan de aftrap in de Derde Divisie zullen beginnen volgende week zaterdag.

BOS 11 JAAP 1-0 (Small)

Of het vrij simpel gewonnen potje tegen de Leidenaren doorslaggevend zal zijn is aan de oefenmeester die aan zijn vijfde seizoen op De Kooltuin is begonnen. De 5-0 uitslag zegt voldoende over de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. Aanvankelijk bood de opponent redelijk goed tegenstand al werd al snel duidelijk dat de gastheren het heft in handen hadden, ook al omdat de formatie van Steef Roodakkers nog niet lang in training is. De grip op het middenveld en bij tijd en wijlen snellere combinaties staafden de onderlinge verhoudingen.

Het was aan doelman Mitchel Zandbergen (ex- FC Rijnvogels) te danken dat het pas na een minuut of twintig 1-0 voor de thuisclub werd. Met enkele fraaie parade’s wist hij zijn doel schoon te houden. Een vrije trap van Jop Verhagen en een schot van Sander van der Horst werden een prooi voor hem. Doch op de inzet van Jaap van Duijn had hij geen verweer. Aan de 2-0 lag ook een voorzet van Jaap van Duijn ten grondslag. Tussen een aantal verdedigers wist hij Thom de Vries te bereiken die met een bal achter zijn standbeen langs de Leidse defensie wist te verrassen. Het zijn de leukere momenten voor een spits.

BOS 16 (Small)

De bezoekers hadden de marge nog kunnen verkleinen toen Mike Bekooy in z’n uppie op Peter Messemaker af ging maar de ervaren doelman was door snel uitlopen op tijd ter plekke. Conform het spelbeeld was de 2-0 ruststand dan ook een vrij logische al had een fraaie lob van Jaap van Duijn die op het net belandde en de kopbal van Thom de Vries, na een fraaie en snelle aanval, voor de 3-0 de moeite waard geweest.

Na de thee leken de Vogels het op de automatische piloot te doen. Minder flitsende combinaties dan in het eerste bedrijf maar het overwicht bleef. Uiteindelijk zou de score tot 5-0 oplopen. Uit een corner van Romano van der Stoep kopte Mart Spierdijk de 3-0 achter Zandbergen en Sonny ten Hoope, de rechterverdediger die veelal als rechterspits mee op kwam, schoof de 4-0 binnen. In de slotfase bediende hij Thom de Vries op maat die de handvol treffers binnen schoot.

Aanstaande dinsdagavond om 20.00 uur het laatste oefenduel tegen Noordwijk. Vooralsnog heeft FC Rijnvogels pas een nederlaag geleden in de oefencampagne. Afgelopen dinsdag werd nipt met 1-0 verloren van Katwijk.

BOS 24 5-0 (Small)