Oefenwedstrijden- Voorschoten’97 heeft de eerste oefenpot achter de rug en sloot deze winnend af. De formatie van de nieuwe trainer, Andre Lourens, was met 2-0 te sterk voor Marken. Namens de geelgroenen prikten Peer van Paasen en Thom de Koning raak. Sherdinant Michel miste nog een strafschop, maar de zege kwam niet in gevaar. In Oegstgeest kwamen twee vierdeklassers tegen elkaar uit. De plaatselijke VV ontving VV Leiden. Het werd 2-1 voor de ploeg die zo snel mogelijk terug wil naar de derde klasse, waaruit het juist degradeerde aan het einde van het vorige seizoen. Erik Bakker opende de score voor de equipe van Cees van Tongeren. Bob den Hollander stelde Lennard Leeuwenburg in staat te scoren voor de gelijkmaker. Joeri Kampijon tekende na rust voor het eerste succesje. Meerburg, komend seizoen uitkomend in de tweede klasse op zondag, redde het niet tegen Valleivogels (4-0).

In de Kikkerpolder stonden UVS en Valken’68 tegenover elkaar. Beide ploegen ontmoeten elkaar ook in competitieverband. In de eerste helft was de ploeg van Arie van Duijn de bovenliggende partij en kreeg het ook genoeg kansen om de blauwwitten op achterstand te zetten. John van Rhijn mikte op de lat, terwijl onder meer Robbert van Delft en Lars van Bommel ook de gelegenheid kregen om Niels van den Burg te kloppen. Op slag van rust werd het wel 0-1 door Van Bommel, op aangeven van Matthijs de Mooij. Op dat moment was Marc Langeveld al per brancard afgevoerd. Bij een actie bleef zijn knie staan en er lijkt schade te zijn ontstaan aan de kruisbanden. Onderzoek in het ziekenhuis bracht nog geen zekerheid, omdat er teveel vocht in de knie waarneembaar was. Langeveld kwam over van Katwijk en moet dit seizoen een belangrijke schakel worden in de jacht op promotie richting de eerste klasse.

Na de rust kwam het duel meer in evenwicht te liggen en kreeg ook UVS kansen om te scoren. Zover kwam het ook via Marouane El Idrissi, die overkwam van GHC. In de slotfase greep Valken’68 toch de macht na een voorzet van Van Bommel, die in eigen doel werd gewerkt door de gastheer. Beide trainers konden nog niet beschikken over een voltallige groep. Zo ontbraken o.a. Bart van der Weijden, Berend Verdoes en Tolga Karpuz bij de formatie van Jeroen Hoefnagel. Van Duijn kon onder meer niet beschikken over Mark van der Plas en Arjan Haasnoot. Overigens ontbrak ook Cenny Scheffer bij UVS. De aanvaller werkt ondertussen op zaterdag en is daardoor kansloos om UVS op zaterdagmiddag van dienst te zijn.

In Leiden-Noord kwamen Roodenburg en Lugdunum elkaar tegen. De kikkers, ook een klasse hoger acterend, speelden met de blauwzwarten en kwamen uit op een 0-5 overwinning. Voor de treffers tekenden Bilal Karasahin, Carlo Arnoldus, Tobias Schaafstra, Sem Permalai en Jochie Sebrechts. Warmunda kon het niet bolwerken tegen het tweede elftal van Ter Leede, dat ook enkele eerste elftal spelers aan boord had: 0-6.