Vierde klasse A (zondag)- Door op eigen veld Delfia met 2-0 terug te wijzen, is Warmunda nu alleen tweede achter de vrijwel zekere kampioen Kickers’69. De Warmonders boekten de negende zege van het seizoen en komen daardoor op een gemiddelde uit van precies twee punten per wedstrijd. Statistieken die men niet gewend is op sportpark ‘Overbos’.

IMG_5328 (Small)

 

Vorig seizoen viel de trouwe aanhang van Warmunda bijna in katzwijm na een seizoensopening met drie zeges op rij, een ongekende weelde in Warmond. Het duurde daarna evenwel tien wedstrijden voor de volgende overwinning. Het zoveelste anonieme en kleurloze seizoen kon uiteindelijk worden bijgeschreven. Dit seizoen startte Warmunda matig. Zo werd er verloren van Delfia en Kickers’69. Veertien wedstrijden verderop hangt de vlag er evenwel geheel anders bij.

Warmunda bleef voor de veertiende (!) keer op rij ongeslagen en een keurige tweede plaats is het gevolg. De titel zit er niet meer in, Kickers’69 is onnavolgbaar, maar er wordt wel stiekem gehoopt op de nacompetitie. Het is zelfs mogelijk, dat besluit is nog niet genomen door de KNVB, dat de tweede plaats rechtstreekse promotie oplevert. Nog nooit speelde Warmunda hoger dan de vierde klasse en in het 71-jarige bestaan zou het zomaar zover kunnen komen dat de derde klasse wordt bereikt.

IMG_5341 (Small)

Halverwege de wedstrijd tegen Delfia leidde de thuisploeg al met 2-0. In de bestuurskamer werd de voorsprong bijna als gewoon bestempeld. ,,Het begint te wennen”, zo was te horen. Dat Warmunda het zo goed doet dit seizoen levert ook meer volgelingen op. Een doorgewinterde Warmonder daarover: ,,Er komen mensen kijken die hier al in geen jaren meer zijn geweest. Kennelijk vallen de resultaten op bij de mensen uit het dorp.”

Niet alleen het vlaggenschip doet het overigens uitstekend. Ondanks de vergrijzing in Warmond heeft de club behoorlijk wat jeugdelftallen en de prestaties zijn ook om over naar huis te schrijven. Weer een voorbeeld van een dorpsclub met toekomst. Het eerste elftal staat dit jaar onder leiding van Alan Campfens, die eerder assistent-trainer was bij Ter Leede. Met zijn bevlogenheid en visie heeft hij Warmunda in rap tempo vorderingen laten maken en daarmee lonkt een stap omhoog voor de blauwwitten.

IMG_5358 (Small)

Tegen Delfia kende Warmunda een droomstart. Op inzet heroverde linksbuiten Niels Dijkstra een verloren bal om die vervolgens laag voor te geven. Rechtsbuiten Sam Hassani kwam voor zijn belager en werkte de 1-0 binnen. Even later moest Arthur van Dam een vlammend schot pareren van Melvin Legierse, maar dat bleek ook meteen de belangrijkste redding te zijn van de doelman. De voorsprong voor Warmunda werd halverwege de eerste helft nog comfortabeler. Nick Arnst had vanaf rechts een prima voorzet in huis, die werd afgerond door Dijkstra.

IMG_5342 (Small)

Na de rust werden de bezoekers kortstondig even wat gevaarlijker en een treffer werd, al dan niet terecht, afgekeurd vanwege een vlagsignaal. Daarna spartelde de ploeg, die eerder te sterk was voor Warmunda (3-1), nog wel wat maar zonder enige overtuiging. Via Dijkstra en de ijverige Sjoerd Winkelman behoorde een grotere overwinning nog tot de mogelijkheden, maar het bleef bij de treffers uit de eerste helft.

IMG_5365 (Small)

En zo dendert de trein in Warmond maar door. Het was dit keer niet allemaal even oogstrelend, maar goed voetbal was ook van geen kant mogelijk op de knollentuin. Toch was er maar een ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning en dat waren de bezoekers niet geweest. Warmunda toonde meer gezonde vechtlust en bleek ook in staat serieuze combinaties op de mat te leggen. Achterin werd weinig weggegeven en met Van Dam als sluitpost zit er ook nog eens een prima slot op de deur. De weg omhoog is overduidelijk ingeslagen en om die reden wordt Campfens op handen en voeten gedragen. De KNVB moet maar spoedig besluiten dat de tweede plaats ook recht geeft op directe promotie.

Warmunda-Delfia 2-0 (2-0). 2. Hassani 1-0, 24. Dijkstra 2-0. Scheidsrechter: Ditz. Toeschouwers: 120.

Warmunda: Van Dam, Zierikzee, Solleveld, El Kourami, Arnst, De Taeye, Kramer (80. Van Winsen), Winkelman, Hassani (87. Van Noort), Esman, Dijkstra.

Bron: LD/HK

Beluister ook nog de podcasts met Vincent Solleveld en Alan Campfens.

IMG_5339 (Small)