In deze rubriek zetten wij de op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is het de beurt aan Roy Elkerbout van vv Oegstgeest.

VraagAntwoord
Roy ElkerboutIk ben Roy Elkerbout, 22 jaar en ik woon in Oegstgeest samen met mijn moeder en broer. Afgelopen jaar de studie Sport&Bewegen afgerond en ik ben van plan volgend jaar een nieuwe studie te starten. Tot die tijd verdien ik mijn geld bij Domino's in Leiden.
Mijn voetballoopbaanAls vierjarige jongen begonnen in de Ukken van UDO. Na mijn eerste jaar D een uitstap gemaakt naar Foreholte. Na 3 jaartjes terug gegaan naar UDO. In de B1 mijn kruisband afgescheurd. Door te moeten wachten op de operatie i.v.m. groeispurt heb ik in 2,5 seizoenen heel weinig gevoetbald. Als tweedejaars A-junior aangesloten bij de selectie, na een half jaar van tweede naar het eerste gegaan. Afgelopen zomer overgestapt naar buurman v.v. Oegstgeest, waar ik nu in het eerste speel.
Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal Ik ben wel iemand die erg van gezelligheid houdt, dus een avondje stappen of met vrienden zijn is altijd leuk. Of bijvoorbeeld spelletjes spelen vind ik erg leuk.
Louis van GaalFantastische trainer!
Mooiste buitenlandse ploegFC Barcelona
Favoriete spelerZlatan Ibrahimovic
Top drie EredivisieAJAX, Roda, ADO.
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds 1. In de C zat ik in ‘het PUMA-team’. Van de 1000 kinderen werden er 10 gekozen tot een team. In een toernooi namen wij het op tegen veel BVO’s waaronder PSV, Feyenoord, AZ etc. 2. Met Foreholte een internationaal toernooi gespeeld in Florida, Amerika. 3. Met het eerste van UDO, na veel nacompetitie wedstrijden, gepromoveerd anderhalf jaar terug.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Buiten het voetbal wil ik binnen 5 jaar een HBO-opleiding afronden. In het voetbal heb ik ook ambities, maar daar moet je altijd maar kijken hoe het loopt.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welRKAVV, UDO en de topklasse en hoofdklasse, maar eigenlijk vooral de teams waar vrienden spelen.
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitVrijdag werken en erna meestal niet zoveel. Zaterdag speel ik vaak rond half 3, hierna een hapje en drankje op de club en nog een drankje en nog 1. In de avond meestal stappen, ligt eraan of ik een feestje/verjaardag heb. Zondag lekker een rustig dagje voetbal kijken: een wedstrijd in de buurt en anders FOX.
Te triest voor woordenDie aanslagen tegenwoordig overal.
Dat vind ik nou humorKakhiel bijvoorbeeld of ‘klusjesmannen’. Heerlijk die droge humor en woordgrappen!
Dat zou ik nou nooit doenStelen
Mijn lievelingsgerechtPasta-pesto, lekkere pasta met kip, courgette, champignons en groene pesto!
Dit bestel ik bij de snackbarJe kan beter vragen wat niet…
Mijn favoriete uitgaansgelegenheid in LeidenTegenwoordig meestal Gebr. De Nobel.
RokenIk rook zelf niet.
Laatste film die ik zagThe Hangover
Mijn favoriete vakantielandZonnetje & lekker warm. Laatste keer was Spanje.
LevensmottoLiever lui dan moe!
Lekker dingSylvie Meis
Kijk ik naar uitMeestal kijk ik van weekend naar weekend..
MuziekLuister eigenlijk van alles, maar de favoriete zijn wel die heerlijke Nederlandse nummers. John West bijvoorbeeld!
Wat ik over zou willen doenMijn HAVO afmaken.
Zou ik graag beter beheersenVerdedigend een stapje extra!
Mijn club en de verwachtingen voor dit seizoenMet vv Oegstgeest hoop ik dat wij handhaven, desnoods via de nacompetitie. Van Ajax hoop ik dat zij kampioen worden en die hoop is erg gegroeid na de overwinning op PSV!
Verschrikkelijk overgewaardeerdMichiel Kramer.
Moment dat je het meeste bij is geblevenDe reis met Foreholte naar Amerika.
Dat wil ik graag nog even kwijtEen dikke kus voor mijn lieve moeder die iedere wedstrijd komt kijken! X