In deze rubriek zetten wij de op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is het de beurt aan Sven Boonstoppel, speler van Valken’68.

VraagAntwoord
Sven Boonstoppel (Mobile)Hoi, ik ben Sven Boonstoppel. Ik ben 20 jaren jong en ik ben geboren in Valkenburg. Ik werk sinds 2 jaar op de veiling bij Henny Star in Naaldwijk. Ik heb voordat ik begon met werken een half jaar Facility Management gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Ik woon nog thuis bij mijn ouders en twee zusjes. Ook heb ik een lief vriendinnetje, waar ik al ruim drie jaar samen mee ben.
Mijn voetballoopbaanIk begon toen ik 6 jaar oud was met voetballen bij Valken'68. Ik ben hier begonnen in de F4 en ik heb tot de D1 bij Valken gespeeld. Toen heb ik de overstap gemaakt naar Quick Boys, waar ik twee jaar in de C1 heb gevoetbald. Uiteindelijk toch weer terug op het nest en gekomen waar ik nu ben: speler van Valken 1.
Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal Naast het voetbal trap ik graag een balletje met mijn vrienden. Ook vind ik tennis een leuke sport en ik doe hier ook actief aan in de zomer.
Naam en plaatsen lagere en middelbare school waar je vertoefdeIk ben begonnen bij CBS De Burcht in Valkenburg. Daarna ben ik naar het Leonardo College in Leiden gegaan en heb daar in vijf jaar mijn Havo afgerond.
Favoriete buitenlandse voetbalcompetitieMijn favoriete buitenlandse voetbalcompetitie is de Premier League.
Favoriete buitenlandse clubFc Barcelona
Beste drie spelers van de EredivisieBazoer, Tannane en Tete.
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds Als eerste mijn debuut op mijn 16e in het eerste van Valken. Als tweede het kampioenschap in de tweede klasse met een zinderende kampioenswedstrijd uit bij Vitesse Delft. Als laatste de wedstrijd op het WK van 2014 tussen Nederland en Spanje 5-1.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Allereerst wil ik dat we ons veilig spelen in de eerste klasse. Veel verder wil ik binnen het voetbal nog niet kijken, ik zie wel wat er op mijn pad komt.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welRijnvogels, Quick Boys, Katwijk en Rijnsburgse Boys.
Mooiste voetbalcomplex uit de regioQuick Boys
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitZaterdag begint als eerste met de voorbereiding en de wedstrijd. Daarna wordt er altijd gezellig een biertje op de voetbal gedronken. Zondag is voor mij een dag om echt bij te komen.
Te triest voor woordenHet verhaal rondom Rafael Benítez.
Dat vind ik nou humorDe shows van Jochem Myjer.
Dat zou ik nou nooit doenDrugs gebruiken.
Daar had ik beter over na moeten denkenDe vele keren dat ik 1-op-1 met de keeper heb gemist.
Ga ik toch eens over nadenkenDe vele keren 1-op-1 met de keeper die nog gaan komen.
Dat eten hoef je mij niet voor te schotelenAlles waar ook maar een beetje vis in zit.
Mijn favoriete vakantielandItalië en Spanje.
Mooiste autoAudi RS7
Lekker dingMijn vriendin natuurlijk 😉
Kijk ik naar uitIk kijk uit naar de aankomende skivakantie.
MuziekTop 40
Wat ik over zou willen doenMijn jeugdopleiding, aangezien ik het verder had kunnen schoppen binnen het voetbal
Zou ik graag beter beheersenMijn linkervoet.
Dat mis ik wel eensUitslapen, aangezien ik elke dag vroeg begin.
Mijn club en de verwachtingen voor dit seizoenHandhaven is het belangrijkste.
Verschrikkelijk overgewaardeerdAnwar El Ghazi
LevensmottoEen dag niet gelachen is en dag niet geleefd.
Zo bracht ik de Kerstdagen doorEerste Kerstdag bij mijn schoonfamilie en Tweede Kerstdag waren we gezellig thuis met mijn familie.
Mijn wensen voor 2016Voor iedereen die dit leest alsnog de beste wensen en dat het een mooi en sportief jaar mag worden.