Het twaalfde Lopend Vuurtje al weer van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 8 november voor 22 uur!

 • Voorschoten’97 hoopt dat Cor van Ipenburg in de prijzen valt: ,,Cor van Ipenburg is samen met 14 andere regionale clubhelden genomineerd voor de landelijke titel Clubheld van de Amateursport 2016. Deze prijs is in het leven geroepen door de AD Haagsche Courant voor anonieme helden, die al hun tijd geven aan de club.  Voor V’97 is Cor zo’n held! Stem daarom via de link op Cor en help hem aan de titel.” De link in natuurlijk te vinden op de site van Voorschoten.
 • DoCoS is een club die heel veel voor de jeugd doet. Befaamd is de Brevinibokaal. Daar is onlangs voor geloot. De Brevinibokaal Jeugd gaat naar het teamduo dat samen gemiddeld het beste puntentotaal scoort over alle competitiewedstrijden. De Brevinibokaal Jeugd win je dus niet met je eigen team maar samen met een ander team onder het motto Door Combinatie Sterk, DoCoS. Alles over de loting weten? Surf naar de site van de roodwitten.
 • De UVS site: ,,Afgelopen vrijdag was er bij UVS het 35+ toernooi. Wij mogen spreken van een geslaagd toernooi. De deelnemende teams waren: Lugdunum, HBS (Den Haag), Voorschoten’97, FC Rijnvogels, UVS 1, BSC ( Benthuizen), UVS 2 en Warmunda . Na afloop was het nog lang druk en gezellig. Dank aan alle vrijwilligers en deelnemers die dit mogelijk hebben gemaakt.” Natuurlijk zijn er ook foto’s te zien.
 • Woubrugge heeft slecht nieuws over trainer Jur Geus: ,,Jur heeft aangegeven dat ernstige rugklachten hem beperken in zijn functioneren als trainer/coach van Woubrugge 1. De laatste weken zijn de klachten verergert, zodanig dat Jur de training en het coachen van het 1e elftal niet meer kan doen. Hij heeft daarop het moeilijke en moedige besluit genomen zijn taak als trainer/coach van het 1e elftal te beëindigen. Het voornemen is om zo snel als mogelijk een nieuwe trainer/coach te vinden en aan te stellen. De technische commissie neemt hierin het initiatief en stemt de te zetten stappen af met trainers, begeleidingsteam en het bestuur.  Leidenamateurvoetbal wenst Jur heel veel sterkte en beterschap en het bestuur van Woubrugge succes in de zoektocht.
 • Fan van een club ben je soms tot de dood er op volgt in meest letterlijke zin van het woord. Twee trouwe clubmensen overleden kort geleden. ASC: ,, Tot onze grote spijt is afgelopen zondag ons lid van verdienste Sjaak Lolkes de Beer op 84-jarige leeftijd overleden. Tot voor kort was Sjaak, onder begeleiding van zijn dochter Nannie, nog bij iedere thuiswedstrijd van het eerste, langs de lijn te vinden. Dat was een welkom uitje voor hem waar hij zichtbaar van genoot. We zullen Sjaak node missen maar koesteren vele mooie herinneringen aan een markant en vriendelijk mens.”
 • vvLeiden: ,,Gisteren ontvingen wij het bericht dat onze zeer gewaardeerde vrijwilliger en Leiden-man Wil van Koperen plotseling is overleden. Wil was jarenlang een graag geziene bezoeker van v.v. Leiden en  stond ook dit seizoen samen met zijn vrouw Ita regelmatig achter de bar. V.v. Leiden verliest met Wil een zeer trouwe supporter. Wij wensen Ita, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.”
 • Voorschoten kent een grote en bloeiende businessclub. De gastvrijheid is spreekwoordelijk. Twee gastheren worden op de site van de club in het zonnetje gezet: ,,Op een gemiddelde zaterdagmiddag is de bestuurskamer misschien wel de gezelligste plek van de vereniging. Als frequent bezoeker van deze ruimte heb ik wel een idee hoe dit komt. De ontvangst is prettig, de koffie vers en het gezelschap goed. Hoogtijd om twee van de mensen die dit op zaterdag mogelijk maken eens voor te stellen:  Hans en Hans.” Het hele  portret op de site.
 • Clubs zoals Warmunda, Meerburg, Zwammerdam en DoCoS berichten over het onderzoek dat gestart is naar de veiligheid van de kunstgrasvelden: ,,Zoals bekend wordt er komend half jaar door het Rijkinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nader onderzoek gedaan naar rubbergranulaat in kunstgras. Het RIVM heeft van het Ministerie van Volksgezondheid, Ministerie en Sport de opdracht gekregen dit onderzoek voor het einde van 2016 uit te voeren. De KNVB heeft al eerder aangekondigd onderzoek naar meer zekerheid over de veiligheid van kunstgrasvelden toe te juichen.” Meer op de websites van de betreffende clubs
 • Een oproep op de site van DoCoS: ,,Het tweede elftal van DoCoS zoekt een vrijwilliger die als grensrechter wil fungeren. Ben jij degene die het jonge voetbaltalent wil ondersteunen door als vaste assistent-scheidsrechter te fungeren en wekelijks de vlag te hanteren? In dat geval graag een mailtje naar: docos.communicatie@gmail.com” Welke enthousiaste vrijwilliger wil dit doen?
 • UVS heeft een nieuwe gastheer voor de businessruimte: ,,Vanaf heden is Matthy Overdijk de gastheer van de businessclub bij thuiswedstrijden van UVS. Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor de ontvangst van de sponsoren in de businessclub. Matthy was hiervoor jarenlang de penningmeester van UVS in het vorige bestuur.”
 • Aan Leidenamateurvoetbal.nl verbonden clubs laten grote kansen liggen voor hun sponsoren. Aan het begin van het seizoen en ook nog eens pas geleden werden de mogelijkheden in deze nog eens per mail gestuurd. Kansen voor open doel!! Nog een keer de vraag aan de clubs om de mail nog eens goed te lezen en gebruik te maken van de mogelijkheden!
 • De onderhandelingen met de trainers zijn her en der al gestart. Inmiddels bekend: Robbert de Ruiter en Arno Lancel blijven verbonden aan FC Lisse, koploper van de derde divisie.
 • Alex Redel verlaat derdeklasser Koudekerk aan het einde van het seizoen. De Leiderdorper gaat op zoek naar een nieuw avontuur, bij voorkeur in het Leidse of bij een ambitieuze dorpsclub. Het hoe en waarom werd ‘dinsdag j.l. al geplaatst op onze website.