Het veertiende Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 15 november voor 22 uur!

 • Het gaat nu echt beginnen: de aanleg van het kunstgras hoofdveld plus alle werkzaamheden er omheen bij Voorschoten’97. Een overzicht van wat er komen gaat plus foto’s op de site.
 • Mutaties bij het bestuur van dezelfde club. Kandidaat bestuurslid Fred Veldman wordt voorgesteld: ,,Na Ton van Emmerik is er nog een tweede kandidaat voor de versterking van het bestuur. Dat is Fred Veldman, voor velen in de club al bekend. Hij wordt tijdens de ALV op 22 november a.s. voorgedragen voor benoeming.” Een uitgebreid portret op de site van Voorschoten’97.
 • In de weekenden van 18-20 november en 25-27 november is het niet mogelijk om het parkeerterrein van Lugdunum en LSVV  te gebruiken als gevolg van de herinrichtingswerkzaamheden aan de Oegstgeesterweg. Parkeren is dan mogelijk aan de Zweilandlaan en Kagerstraat en bij UVS.
 • In het kader van ‘steun uw club’ lazen we op de site van Zwammerdam: ,,Zonder dat het u iets kost, kunt u VV Zwammerdam financieel ondersteunen! Sinds vandaag kunt u bij uw eigen internetwinkels winkelen waarbij u zonder meer te hoeven betalen een commissie laat afdragen aan Voetbalvereniging Zwammerdam. Dat kan door……” Wel even naar de site surfen voor alle informatie.
 • ,,In het kader van de fusie worden artikelen met UDO – logo niet meer aangemaakt en gaan we de voorraad uitverkopen. Er zijn onder meer trainingspakken, trainingssweaters, inloopshirts, tassen in verschillende maten , broeken en wat kleinere artikelen. Alle artikelen zijn te koop met een korting van ….” De ware Hollander is natuurlijk gek op kortingen! Klik de site van UDO aan en leer meer.
 • ASC is op zoek naar een passende benaming voor het nieuwe sportpark. Momenteel noemen ze het “Sportpark Overveer”. Dat is een passende naam, maar graag zouden zij van de leden horen of zij een nog sprekendere benaming weten. Natuurlijk een buitenkansje om jouw naam vereeuwigd te zien! Creativiteit en inventiviteit kunnen tot iets moois leiden. Het bestuur kijkt uit naar de reacties.
 • Het was voor SJZ zondag in Warmond een heel bijzondere wedstrijd. De groenwitten speelden namelijk hun 1500ste competitiewedstrijd sinds de oprichting in 1945. En die jubileumeditie kreeg extra glans door de 0-3 zege op Warmunda. Verheugend was het dat de 18-jarige doelman Marc van der Velde de nul hield terwijl debutant Thijs Lemmerzaal zijn eerste optreden in de Zoeterwoudse hoofdmacht bekroonde met een schitterend doelpunt.
 • Roodenburg vertelt in het Laatste Nieuws van deze week verder over de geschiedenis van de bijna 90 jarige club. Prachtige verhalen en prachtige foto’s  van de roemruchte club uit Noord. Legendarische namen: Mat Keereweer, Sam den Os, Cor Pennenburg , Aat Heijmans, te veel om op te noemen. Nostalgie van de bovenste plank.
 • Nog meer over Voorschoten’97: ,,Na de invoering van het kledingplan bij onze club is er in overleg met het bestuur bekeken wat er met de restanten van het oude tenue gedaan kon worden. Weggooien was geen optie, de kleding was tenslotte nog niet gedragen! Via via kwamen we in contact met de stichting Helping Hand Moldavia, waar Voorschotenaar Henk Veldhoven zeer actief is. Met deze stichting worden in dit straatarme land, vooral voor scholen inzamelingen gehouden. Kleding, computers en allerlei apparatuur wordt per vrachtauto gebracht naar verschillende dorpen in Moldavië.” Hulde voor dit prachtige initiatief.
 • Belangrijk voor de lange termijn op de site van UVS, zeker voor de ouders en verzorgers. Hierbij publiceert de toernooicommissie van UVS de toernooikalender voor 2017. Op deze kalender is zichtbaar wanneer de UVS-teams zowel thuis- als uittoernooien spelen. Als commissie hebben wij getracht om voor ieder UVS-team, naast een thuistoernooi, ten minste één uittoernooi te organiseren.” Handig zo’n vroeg overzicht voor de vakantieplanning natuurlijk.
 • Loopt een voorzitter met een glimlach rond, dan is er een sponsorcontract afgesloten. Zo ook bij Valken’68: ,,Afgelopen week werd door de heer Erik Versnel, directeur Bedrijven bij Rabobank Leiden-Katwijk, het nieuwe sponsorcontract ondertekend voor de periode van 1 augustus 2016-31 juli 2018. Namens Valken’68 werd het contract getekend door voorzitter Jaap Janssen. De Rabobank is al jaren de hoofdsponsor van de F-jeugd en daarnaast de hoofdsponsor van de Rabobank Familiedagen bij Valken’68. Het bestuur van Valken’68 is zeer verheugd met de verlenging van het contract.”
 • Op alle sites van onze clubs staan inmiddels de speciale evenementen voor december en januari. Denk hierbij aan oliebollenacties, kerstbomenverkoop, kerstklaverjassen, nieuwjaarsspecials en nog veel meer. Binnenkort publiceert leidenamateurvoetbal  een overzicht van alle feestelijkheden!
 • Koos Disseldorp is met onmiddellijke ingang de nieuwe trainer van zaterdagvierdeklasser Woubrugge. Eerder was Disseldorp ook al werkzaam bij de groenwitten. Jur Geus moest vanwege aanhoudende rugklachten de pijp aan Maarten geven. Disseldorp was in het seizoen 2006-2007 assistent-trainer bij Alphense Boys. Als rechterhand van Niels Slottje, de huidige trainer van TAVV, werd Disseldorp met Alphense Boys zevende in de tweede klasse. Ook was Disseldorp drie jaar lang hoofdtrainer van Zwammerdam.
 • De redactie van Leidenamateurvoetbal.nl organiseert samen met De Snookerij- gevestigd aan het Utrechtse Veer in Leiden- een koppeltoernooi snooker. Dit zal gebeuren in de winterstop en wel op zondag 15 januari 2017. Want hoe gek we ook zijn op voetbal…er zijn meer leuke sporten. Koppels kunnen zich aanmelden bij redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Per tweetal speel je een toernooi, dat zal plaatsvinden tussen 12 en 17 uur. Je schrijft je in als team van een club en dat hoeft niet per se van een eerste elftal te zijn (mag wel uiteraard). Er zijn zes tafels beschikbaar die middag en er kunnen maximaal 24 koppels deelnemen. Het toernooi zal doorgaan bij een deelname van minimaal 12 koppels. De inschrijving komt uit op 15 euro per koppel. Drankjes en hapjes zijn voor eigen rekening. Misschien een begin van een nieuwe traditie onder de benaming ‘Snookertoernooi voor Voetbalclubs’. Aanmelden kan tot en met 10 december. Wanneer het toernooi doorgaat zal nadere informatie volgen via de bij ons bekende emailadressen.