Het zestiende Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 6 december voor 22 uur!

 • Nieuw op onze website: al onze video-en tv opnames komen nu bijeen!! Op de homepage links bovenaan in de groen bak is het tabje ‘Video’s’ terug te vinden. Uiteraard blijft ons YouTube-kanaal ook in de lucht en op Facebook worden ook regelmatig doelpunten getoond van de velden. Leuk ook om straks rond de feestdagen nog eens terug te bladeren. Nog niet al onze opnames staan erop, maar alles zal nog worden aangevuld! En inzetten van doelpunten van het eerste elftal of andere leuke beelden staat de lezer vanzelfsprekend ook nog steeds vrij.
 • Eerder was al bekend dat Kees Zethof SJC zou gaan verlaten als trainer. Een nieuwe man voor de bank bij de hoofdklasser is ook al gevonden. Sjaak Polak mag ook als een bekende worden beschouwd in deze regio.
 • Leidenaar en assistent-trainer Patrick Heijmans blijft net als hoofdtrainer Dick Schreuder aan bij derde divisionist Katwijk.
 • LeidenAmateurVoetbal.nl heeft meer vrienden nodig. Diverse keren werden al oproepen gedaan om ons werk te steunen zodat ons team de clubs kan blijven bedienen. De vrienden worden desgewenst bij naam-en toenaam vermeld en kunnen meedingen naar leuke gestes vanuit de redactie. Meer dan dat nog; zonder support komt de toekomst in gevaar en dat zou betekenen dat tal van clubs het in het vervolg zullen moeten doen zonder een berg media-aandacht.
 • Velen hebben het al gelezen: de KNVB wil later beginnen met de competitie. Sommigen zijn laaiend enthousiast en sommigen zetten hun vraagtekens. Op de site van Roodenburg meer: ,,Samen met amateurvoetbalclubs gaat de KNVB de mogelijkheid bespreken om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Vanuit voetballend Nederland werd de vraag opgeworpen waarom het seizoen niet overal na de zomervakantie begint en langer doorloopt. Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB het amateurvoetbal van dienst te zijn. Volledige selecties in voorbereiding en voetballen met mooi weer…..”
 • De discussie over rubbergranulaatkorrels op de kunstgrasvelden is voorlopig niet ten einde. De bandenbranche is woedend over de in hun ogen tendentieuze berichtgeving van de NOS.  Op de Warmunda site het volledige persbericht: ,,De redactie van de NOS heeft vandaag onjuist en suggestief bericht over de uitkomsten van het onderzoek dat de bandenbranche doet naar rubbergranulaat. De conclusie van de NOS dat er sprake is van “relatief veel kankerverwekkende stoffen” is onjuist. Anders dan deze kop doet vermoeden zijn er niet meer stoffen in de korrels aangetroffen dan verwacht. ,,Het is zeer kwalijk dat hier opnieuw sprake is van onjuiste en suggestieve berichtgeving, en dan ook nog eens door de NOS”, stelt Kees van Oostenrijk, directeur van de Vereniging Band en Milieu. Dit is slechts een fragment. Voor het hele bericht kan men de site van de club uit Warmond raadplegen.
 • Ook andere clubs hebben informatie op hun site staan. Een paar voorbeelden: ,,Voor Meerburg betekent dit dat we ons houden aan de lijn die we in oktober hebben vastgesteld. Dit houdt in dat we de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM zullen afwachten, en ondertussen blijven voetballen op onze velden. Het advies blijft om niet met het rubber te spelen en te douchen na het voetballen.”
 • DoCoS: ,,De jongste jeugd blijft zo veel mogelijk gewoon op gras trainen en voetballen en de wedstrijden worden zo min mogelijk op kunstgras gepland. Dit beleid dat het bestuur van DoCoS eind oktober in gang heeft gezet na de berichtgeving over de risico’s van het voetballen op rubbergranulaat kunstgras blijft gehandhaafd, ook na de uitzending van het NOS Journaal van afgelopen zondag.”
 • UDO plaatst de brief van Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal op hun site. ,,De resultaten van dit onderzoek zijn medio december bekend. Voor de KNVB zijn de resultaten uit dit onderzoek leidend. Het RIVM en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hebben onlangs ook aangegeven dat op basis van de huidige gegevens er geen reden is te stoppen met sporten op de kunstgrasvelden.”
 • Leidenamateurvoetbal adviseert iedereen goed en kritisch het nieuws te volgen over deze materie en de site van de favoriete club nauwkeurig te lezen.
 • In de meivakantie van 2017 gaan we weer met de jeugd van sv Warmunda op voetbalkamp. Ook dit jaar gaan naar de groeps accommodatie de Kievit, kamphuis “De Beekse Heide ” te Esbeek. De jeugd van JO15-1 tot en met JO9-6 en natuurlijk de MO11-1 mogen mee op voetbalkamp. Hoe je je op kan geven staat vanzelfsprekend op de site van de club.
 • Zondagmiddag 27 november is de vierde editie van SJZ IN BEWEGING officieel gepresenteerd. Twee jeugdleden van SJZ – Stan van der Kroft en Fréderique Buitelaar – mochten de eerste exemplaren in ontvangst nemen. De komende dagen bezorgen enthousiaste vrijwilligers het magazine huis-aan-huis in Zoeterwoude-Dorp. Dat is nog een flinke klus. Hopelijk leest iedereen met veel plezier SJZ IN BEWEGING.
 • VV Oegstgeest en VV UDO hebben op 1 juli 2016 besloten te gaan fuseren en deze fusie in beginsel met ingang van het seizoen 2017-2018 te realiseren. In dat seizoen zou er nog op twee locaties worden gespeeld. De Fusiebegeleidingscommissie (FBC) is tot de conclusie gekomen dat deze planning te ambitieus is, omdat er zowel bij de gemeente als bij de twee verenigingen nog vele besluiten moeten worden genomen. De FBC heeft daarom besloten de eerste stap in het fusieproces over te slaan. Het doel is nu de fusie met ingang van het seizoen 2018-2019 te laten plaatsvinden en op dat moment ook als fusievereniging op één complex te gaan voetballen.
 • Wanneer de weersomstandigheden het toelaten zullen LSVV’70 en Voorschoten’97 volgende week dinsdag aan de beurt komen voor de respectievelijk zesde en zevende aflevering van ‘Latje Trap’. Vooralsnog staat VV Leiden aan de leiding in het klassement, maar inclusief de genoemde clubs komen er nog negentien koppels op voor dit populaire spel.
 • Op de site van UVS een schitterend portret van een echt Trouw Lid (mét hoofdletters). Voor iedereen met een blauw wit hart een must: ,,Jacques Verkuylen. Is een 81-jarige Leidenaar en  is al bijna 70 jaar verbonden met die club van blauw en wit en nog elke thuiswedstrijd van UVS 1 één van die trouwe supporters aan de zijlijn. En binnenkort hopelijk op een droge tribune.” Dit is natuurlijk maar een klein deel van het verhaal. Voor meer…… juist.
 • December barst bijkans uit zijn voegen wat betreft speciale avonden. Leidenamateurvoetbal struinde de site van onze clubs af en volgende week komt er een overzicht. Juist in deze maand waar het voetbal minder wordt is een avondje bij de club een prachtgelegenheid om met je clubmaten bij elkaar te komen in een feestelijke ambiance!
 • Afgelopen vrijdag was een bijzondere dag voor onze clubscheidsrechter (en oud speler) Joey Waleveld. In het Frans Heesenstadion in Oss maakte hij als assistent- scheidsrechter zijn debuut in het betaalde voetbal. Onder zijn bezielende assistentie won FC Oss voor 3.267 toeschouwers met 4-2 van Jong FC Utrecht. Een dag later was hij alweer actief op Sportpark Adegeest en leidde hij om 16.15 uur de wedstrijd Voorschoten’97 17-VVSB 10 (3-1). Na afloop van dit duel op veld 4 keek onze 25-jarige clubgenoot terug op de wedstrijd van de dag ervoor. ,,Afgelopen maandagavond hoorde ik dat ik aangesteld was in de Jupiler League en realiseerde ik mij dat ik mijn debuut ging maken in het betaalde voetbal. Dat was wel even een moment waarop ik dacht, hier heb ik al die jaren naartoe gewerkt. Ik heb mij verder normaal op de wedstrijd voorbereid, heb niet wakker gelegen en kijk met veel plezier terug op de wedstrijd. Ja, het is wel even iets anders in zo’n stadion. Daarnaast was de ontvangst en begeleiding anders dan ik normaal gewend ben. Heel leuk om mee te maken. Hoe het nu verder gaat? Ik zit nu in het Talententraject van de KNVB en hoop door te kunnen groeien naar de Masterclass. Hoe dan ook, deze mijlpaal is nu bereikt.”joey_waleveld-small