Het Lopend Vuurtje is weer daar. Dit is het eerste nummer van 2016. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Stuur uw informatie naar [email protected]. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 12 januari.
 • FC Rijnvogels heeft zijn zaakjes voor volgend jaar al vroegtijdig op orde: de technische staf blijft: Hein van Heek, assistenten Huig Hoek en Stefan Schaafsma, verzorger Dirk Koopman en keeperstrainer Teun van Duyvenbode. Sander van der Horst, Pepijn Kooij, Mitchel Beijersbergen en Wouter Soomer hebben inmiddels ook bijgetekend.
 • Op de site van FC Rijnvogels ook Hein van Heek die terugblikt op het seizoen tot dusver en een inkijkje geeft in zijn verwachtingen voor de komende tijd onder de kop ‘We doen het goed in een zware competitie’
 • Niet alleen bij FC Rijnvogels staat de toekomst wat betreft het technische beleid vast. Bij tweedeklasser RCL is wat de trainers van de jeugd betreft ook al het nodige bekend voor het volgende seizoen. Lees het bericht op de website van de Leiderdorpse club van de Rode Draad Groep.
 • ASC heeft zich al officieus aangemeld voor deelname op LeidenAmateurVoetbal.nl voor het seizoen 2016-2017. De deur staat open! Ook voor andere nog niet aangesloten clubs. Informeer gerust naar de mogelijkheden.
 • Voetbalhistoricus Hans Douw schetst de geschiedenis van de Leidse Voetbal Bond op de site van Voorschoten’97 en LeidenAmateurVoetbal. Voor de in het Leidse regiovoetbal geïnteresseerden onder de lezers een absolute must om daar kennis van te nemen.
 • Nostalgie bij UVS op de site: ,,Uit oude schoenendozen komen soms de mooiste zaken tevoorschijn. Zo ook bij Leen den Os, al jaren lang lid van de harde kern UVS-supporters, die ons een tijdje terug een zevental foto’s stuurde van Blauwwitters uit het seizoen 57-58 toen er betaald voetbal werd gespeeld in de Tweede Divisie A.”  Schitterende zwartwit foto’s uit een lang vervlogen tijdperk
 • Nog meer over FC Rijnvogels: de selectie vloog naar de Algarve om daar tijdens een trainingskamp mee te doen aan de Algarve Cup. Acht deelnemers waaronder hoofdklassers LRC Leerdam en UDI’19 combineren het nuttige met het aangename: trainen en voetballen onder (hopelijk) heerlijke omstandigheden. De resultaten zullen spoedig worden gedeeld.
 • Roodenburg kondigde op de nieuwjaarsreceptie, middels bestuurslid Ronald van Weerlee, de komst van drie nieuwe sponsoren aan. Met ingang van het komende seizoen hebben Eetcafe Tante Jans, Kejo Steiger & Lijmwerk en het  stucadoorsbedrijf van Paul Schlagwein zich verbonden aan de club uit Noord.
 • Warmunda bekleedt op dit moment een ongekend hoge positie in de vierde klasse A zondag. Geen wonder dat trainer Alan Campfens en club besloten hebben met elkaar door te gaan.
 • Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Meerburg werd Leo Dolle uitgeroepen tot Meerburger van het jaar. De vrijwilliger zet zich al jaren met ziel en zaligheid in voor de vereniging. Of hij er zelf wel blij mee was? Lees het op de site van de club uit Zoeterwoude.
 • En dan was er natuurlijk weer het zaalvoetbaltoernooi van Woubrugge. Veel doelpunten, veel spektakel en strafschoppen moesten regelmatig de doorslag geven. Uiteindelijk ging Siveo’60  (na, jawel, penalty’s) met de cup naar huis. De gastheren eindigden op de vijfde plaats. Ook de vrouwen zorgden voor het nodige voetbalvermaak in de zaal. Een woordvoerder gaf met plezier aan dat het niveau jaarlijks hoger wordt. Uiteindelijk ging Bernardus met de eer strijken; Woubrugge eindigde op een knappe tweede plaats. De totale uitslag bij de heren: 1 Siveo’60, 2 Bodegraven, 3 TAVV, 4 Moerkapelle, 5 Woubrugge, 6 Zevenhoven, 7 Alphia, 8 Sportief. Bij de dames: 1 Bernardus, 2 Woubrugge, 3 Warmunda, 4 LSVV’70, 5 Siveo’60, 6 NSV’46, 7 Kagia, 8 ARC.
 • ,,Met dank aan Hidde de Meij en Milo Braun een mooie promo van het Roodenburg Zijlcup toernooi 2015…”,aldus een tweet op de site van Roodenburg. Daar is een mooi filmpje te vinden van het  Zijlcup zaalvoetbaltoernooi. Winnaar werd, heel verrassend, LSVV’70, maar eigenlijk was iedereen winnaar: een uiterst sportieve en gezellige dag daar in Leiden Noord! Een verslagje was reeds op onze site te lezen.
 • Een gebrek aan fatsoenlijke techniek is een van de oorzaken van de achteruitgang van het Nederlandse voetbal, zeggen de kenners. SJZ probeert de jeugd in ieder geval bij te spijkeren getuige hun bericht op de site: ,, Vanaf maart 2016 is er een nieuwe cursus techniek-training voor jeugdspelers in de leeftijd van 6 tot 15 jaar bij SJZ. Spelers die voor het eerst deelnemen krijgen een basiscursus, de anderen een vervolgcursus.”
 • UDO en Oegstgeest laten het niet alleen bij woorden wat betreft hun komende fusie. Op maandag 18 januari worden de leden van beide clubs bijgepraat over de stand van zaken.
 • Een online clubblad zie je niet bij elke club. Bij Hazerswoudse Boys wel. Door omstandigheden is de uitgave vertraagd, maar de volgers van de Boys zullen het toch met plezier lezen.
 • Triest nieuws bij Lugdunum: erelid Frans Redel sr is onlangs overleden. De nabestaanden wordt vanzelfsprekend veel sterkte toegewenst.
 • Gespot in de Leidse Vijf Meihal: een deel van de selectie van FC Boshuizen tijdens de thuiswedstrijd van ZZ Leiden tegen Landstede Zwolle. Teambuilding en vermaak verenigt.
 • Marcel Vondeling, onder meer ex-speler van ARC en Noordwijk, volgt Ronald Rosdorff op als trainer van zondagderdeklasser Bernardus.
 • Ted van Berkel is terug op de velden. Na een langdurig ziektebed is Van Berkel weer up and running. Sinds 5 januari staat de speler en trainer met een flinke staat van dienst weer voor de groep. Stompwijk is momenteel middenmoter in 3A op zondag. Komende vrijdag een groot interview met Van Berkel in het Leidsch Dagblad en later op deze website.
 • Weer twee trainers blijven zitten waar ze zitten: Laurens Mouter heeft het nog naar zijn zin bij Teylingen en vice versa en dat geldt ook voor Jan Wouters bij competitiegenoot Altior.
 • Bij Valken’68 zijn nog twee kandidaten over om Gerard de Geus, die na dit seizoen afzwaait, op te volgen bij de zaterdageersteklasser. Spoedig meer informatie over degene die het geworden is!
 • De Grote Clubactie heeft bij Valken’68 het meeste opgeleverd! De club is trots dat er maar liefst ruim 4800 euro bij elkaar werd gescoord.
 • Komende zaterdag, 9 januari, om 15 uur op het sportcomplex van GHC: Oud GHC/De SleutelsOud Lugdunum. Aftrap 15 uur. Aansluitend de Nieuwjaarsreceptie.
 • In Valencia oefende ARC tijdens een trainingskamp tegen tweedeklasser HVC’10. De eersteklasser was met 1-0 te sterk in een duel over twee keer vijfendertig minuten. Onlangs werd bekend dat trainer Frank Bloemheuvel ook volgend seizoen aanblijft bij de Alphense Racing Club. Sterker nog; hij tekende een contract voor onbepaalde tijd.
Ruud Fraij en Hennie Kanbier