Het zeventiende Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 13 december voor 22 uur!

  • In de nieuwsbrief van Roodenburg weer een terugblik op 90 jaar Roodenburg. Deze week gaat het over de vermaarde voetbalpool of voetbaltoto uit de jaren 50. Opnieuw met prachtige foto’s uit de oude doos.
  • Voorschoten’97: ,,De werkzaamheden voor de aanleg van veld 1 lopen voorspoedig. Iedereen heeft kunnen zien dat de bomen tussen veld 1 en 2 weg zijn en sinds deze week ook het talud daar is afgegraven. Hierdoor wordt steeds duidelijker zichtbaar hoe het nieuwe veld komt te liggen.” Foto’s spreken boekdelen (op de site van V’97). Overigens worden excuses gemaakt voor de eventuele overlast op de site van de eersteklasser.
  • FC Boshuizen bedankt de Fa.Rijsbergen Isolatiewerken te Leiderdorp en Engberts Isolatiewerken te Leiden voor het sponsoren van de inloopshirts. Een welkome bijdrage weer voor de club!
  • Van de DoCoS site: ,,Omdat DoCoS veel waarde hecht aan haar jeugdopleiding zal er na de winterstop een nieuwe interne jeugdtrainerscursus plaatsvinden. Hierbij zal met name de teamontwikkeling centraal staan. Ook voor de deelnemers aan de eerdere interne jeugdtrainerscursussen is deze nieuwe cursus interessant.” Een nadere uitleg is er ook te vinden.
  • Lugdunum: ,,Graag willen wij de leden van de club van 100 van harte uitnodigen voor een borreltje en hapje in ons clubhuis op vrijdag 9 december a.s. van 17.30 – 19.30 uur.” Het ‘wij’ in de uitnodiging is de club van 100.
  • ,,Wie goed heeft opgelet”, staat op de site van Meerburg te lezen, ,, heeft het al gezien, sinds kort hangen er camera’s op ons complex. Helaas heeft ook onze club af en toe te maken met calamiteiten zoals diefstal en vernielingen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen èn om daders eventueel te kunnen achterhalen is de Algemene Ledenvergadering afgelopen jaar akkoord gegaan met het ophangen van camera’s.” Dat niet iedereen de beelden kan bekijken staat uitgelegd op de website.
  • Op de website van ASC is voorzitter Hans Schiphorst aan het woord. ,,We gaan richting winterstop met nog een volledig programma voor komende week en inhaal/bekerprogramma voor 17 en 18 december. Afgelopen weekend was het duidelijk dat voetbal een wintersport is. Met het zonnetje was het als vertoeven in de Alpen en als het zonnetje weg was leek het toch meer op Siberië. We gaan de balans opmaken van een half jaar en met trainers in gesprek over volgend jaar. Een standaardprocedure…. “ Het hele, lezenswaardige stuk staat natuurlijk op de site.
  • VV Oegstgeest: ,,Vandaag, 4 december 2016, ontvingen we het droevige bericht dat ons erelid mevrouw Wormgoor op 85-jarige leeftijd is overleden. Mevrouw Wormgoor is vele jaren zeer actief geweest voor onze club. Ze heeft bestuursfuncties vervuld en heeft altijd voor fondswerving voor de club gezorgd. Dit jaar ontving zij een Koninklijke onderscheiding voor o.a. het vele werk dat ze voor onze club gedaan heeft.”
  • Nog meer Kagia: per deze week worden de selectie, de staf en tal van anderen bij de club in een fraai overhemd gezet. Een prachtige uitstraling! De club blijft timmeren aan de weg..