Het tweede van 2016 is weer daar. Dit is nummer zeventien alweer van dit seizoen! Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 19 januari.

 • In de voorbije dagen werd er al druk geoefend met het oog op de hervatting van het seizoen. Zo sparden tweedeklasser GHC en vierdeklasser Football Factory tegen elkaar. De Vlietclub zegevierde met 8-1 na een ruststand van 5-1. Voor de ploeg van Nino Poulina scoorde Tim Slingerland. De GHC-treffers kwamen op naam van Koos de Haas (2), Ozan Demirbas (2), Martijn van Leeuwen (3) en een eigen doelpunt van de jongste Leidse club.
 • Meer oefenvoetbal: UVS en Voorschoten’97 (za) speelden een vermakelijke pot voetbal tegen elkaar en kwamen uit op 2-2 na een 2-0 tussenstand. Derdeklasser SJZ was met 3-1 te sterk voor de equivalent op zaterdag (3A), te weten Hazerswoudse Boys. RCL (2C,za)had geen kind aan kampioenskandidaat BSC’68 (3A,za): 4-0.
 • We gaan verder met oefenwedstrijden: Teylingen, op trainingskamp, verloor met 2-3 van eersteklasser ZVV Pelikaan. Kagia was ruimschoots te sterk voor de reserves van hoofdklasser Ter Leede. Het werd in Lisserbroek liefst 3-0 door doelpunten van Timo Sluymer, Tom Kramp en Mark Zonneveld. De Lisserbroekers lijken klaar voor de titelrace in 3A op zaterdag. Competitiegenoot Lugdunum verloor verrassend op eigen terrein van vierdeklasser vv Leiden: 3-4. Voor de ploeg van de aan het einde van het seizoen afzwaaiende Maurice Jansen scoorden: Roland Middelkoop, Rick Boot, Brahim Lakhal en Ivo Nolet.
 • We zijn er nog niet voor wat betreft de wedstrijden om des Keizers baard: Koudekerk ging nipt onderuit tegen het een klasse hoger spelende TAVV. Voor de ploeg van Alex Redel scoorden Roy van den Berg, Bryan van Delft en Mike van Velzen (3-4). Alphia versus Huizen 2 eindigde onbeslist: 2-2. Die uitslag rolde er ook uit bij Bernardus tegen Aarlanderveen.
 • Leidenaar Johan Peper en HPSV gaan na 1 seizoen alweer uit elkaar. Peper trainde al diverse clubs in deze regio waaronder Leidsche Boys en SVOW.
 • Gerard de Geus gaat na dit seizoen weg bij Valken’68, maar heeft inmiddels in Be Fair uit Waddinxveen een nieuwe club gevonden. Daar neemt Ramon Hageraats juist afscheid. Hageraats was eerder onder meer trainer van Kagia.
 • Op het trainingskamp is er door trainer Frank Bloemheuvel, bestuur en technische commissie gesproken met spelers van de A selectie van ARC. Deze gesprekken hebben ertoe geleid dat Machiel van Maarseveen, Derek Prins, Daniël Buijnink, Jop Knoester, Luuk Samsom, Michael de Leeuw, Robin de Heij en Jeffrey Beukenholdt hun ja-woord hebben gegeven en ook volgend seizoen in het rood en zwart te bewonderen zijn.
 • UDO waarschuwt de fans op de site: In tegenstelling tot de programmering zal de wedstrijd WVC 1 – UDO 1 van 17 januari niet om 14.30 uur beginnen maar om 14.00 uur!
 • Oefenpot in de kikkerpolder op zaterdag 16 januari: UVS ontvangt Nootdorp, koploper in 1B op zaterdag. Aftrap om 15 uur.
 • Een SJZ coryfee is overleden.. Het gaat om Peter Beereboom. Hij kampte weliswaar enige tijd geleden met hartproblemen maar het ging daarna weer goed met hem. Een gescheurde aorta is hem fataal geworden. Peter is 71 jaar geworden. De naam Peter Beereboom is een begrip in de clubhistorie. Hij maakte in de jaren zestig en begin jaren zeventig deel uit van het eerste elftal en werd drie maal kampioen met het vlaggenschip van SJZ. In totaal maakte hij 58 doelpunten in die gouden periode. Leidenamateurvoetbal condoleert de betrokkenen.
 • Ouders kennen het allemaal: koop je schoenen of kleding voor je kids en die zijn er in no time uitgegroeid. Kagia organiseert een kledingruil op 28 en 29 januari. Meer info op de site van de club uit Lisserbroek
 • Sporten op Koningsdag? Het kan bij Lugdunum. Het jaarlijkse familietoernooi staat op het programma. Plezier en gezelligheid staan voorop. Alles hierover is te lezen op de site van de groenwitten.
 • Hoe voorkom je vervelende sportblessures. Visser fysiotherapie kan daar heel zinnige dingen over vertellen. VV Oegstgeest verzorgt avonden voor trainers, ouders en begeleiders waarin voorlichting wordt gegeven. Raadpleeg de site.
 • Voorschoten’97 pakt de zaken aan als er toch een blessure is ontstaan: ,,Zoals jullie op de website van de club hebben kunnen lezen zullen de fysiotherapeuten van Paulides+Partners dit seizoen wederom het sportblessurespreekuur verzorgen.” Wanneer ze dat doen staan natuurlijk op de site van de club die uitkomt op sportpark Adegeest.
 • De winterstop is de tijd van de trainingskampen. Bij Valken’68 is op de site te lezen hoe dat bij hen verliep: ,,Om de neuzen weer de zelfde kant op te krijgen en zich te bezinnen op de 2e helft van het seizoen waar gepresteerd moet worden, werd er dit jaar als accommodatie gekozen voor het voormalige klooster “De Eik” in Slagharen. Een weekend van serene rust …. etc.”
 • Dat de dames ook met z’n allen erop uit gaan bewijst het verslag op de Rijnvogels site onder de kop ‘Geslaagd winters uitstapje vrouwenselectie’. Maar liefst vijftig speelsters en stafleden waren hierbij betrokken. Het hele verhaal wacht op u op de site van de club.
 • Samen naar basketbal. De RCL site meldt: ,,Gisteravond (9-1-2015) vond de topper tussen ZZ Leiden en Groningen plaats in de 5 mei hal in Leiden. De talentvolle spelers van de C1, F1 en F2 bezochten dit bijzondere festijn. De F2 had voorafgaand aan de volle avond nog een bezoek gebracht aan de pizzeria.” Of ze het naar hun zin hadden valt te lezen op de site.
 • Lugdunum houdt ook wel van een feestje, maar: ,,De winter BBQ van zaterdag 16 januari a.s. wordt verplaatst naar zaterdag 5 maart, houd de site in de gaten voor meer informatie.” Doe dat dan ook!
 • ,,Naast wedstrijden spelen en trainen kun je bij v.v. Oegstgeest ook deelnemen aan verschillende nevenactiviteiten die wij organiseren voor de voetballende jeugd. Zo is er ieder jaar ons jeugdtoernooi en zijn er bijvoorbeeld spelletjesdagen, discodagen en tentenkampen.  Hieronder vind je een overzicht van de aankomende evenementen.“ Hieronder is niet hieronder, maar natuurlijk op de site van Oegstgeest. We kunnen al verklappen dat er heel veel gebeurt voor de jeugd!
 • En de selectie van Meerburg ging op…. trainingskamp: ,, Donderdag 7 jan vertrokken de 43 personen van de selectie en begeleiding vanaf het Meerburg clubhuis per bus naar Schiphol. Doel: een bezoek te brengen aan de badplaats Calella in Noord-Spanje voor het 1e trainingskamp in Spanje in het roemruchte bestaan van de club.” Het volledige verslag staat op de Meerburg site.
 • Oefenwedstrijd: aanstaande zaterdag 16 januari GHCValken’68 , aanvang 14.30 uur.
 • Weldra wordt de nieuwe trainer van Valken’68 voor volgend seizoen bekend gemaakt op deze website!
 • Op de RCL site te lezen: ,,Het komt regelmatig voor dat op een voetbalveld het gezichtsvermogen van een scheidsrechter in twijfel wordt getrokken. Het arbitrale korps van RCL gaat het tegendeel bewijzen. De scheidsrechters laten zich onderwerpen aan een ogentest bij de opticiens van Wooster in Winkelhof.”Meer natuurlijk te lezen op ….
 • Als speler, trainer, leider of bestuurslid een keer meedoen in onze rubriek Hemd van het Lijf? Leuk en prima. Laat maar weten via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Speler lang uit de roulatie vanwege vervelende blessure en enige aandacht gewenst voor onze rubriek Pleisters, sponzen en waterzakken? Aanmelden via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Onze website, ons werk, onze app sponsoren voor nu en de toekomst? Graag, elke steun is wenselijk, nodig en geeft garanties voor in elk geval het zesde seizoen van LeidenAmateurVoetbal.nl. Laat het gerust weten via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Support voor ons vijfde Event (in juni), op welke wijze dan ook? Ook daarvoor graag even een mailtje sturen!
 • Wil je ons team extra handen geven? Be welcome! Benut ook daarvoor het hierboven benoemde redactie adres!