Het negentiende Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de laatste van 2016. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 10 januari voor 22 uur!

De winterstop is aangebroken. Het nieuws op de sites is al minder geworden. Lopend vuurtje zocht de krenten in de pap en vulde aan, de moeite waard om weer te lezen!!!

 • De loting voor de knock-out fase tot en met de halve finale van de Koetshuis Cup zal plaatsvinden op maandag 13 februari. De enige kink in de kabel kan Koning Winter nog zijn. Mocht het complete programma van de groepsfase dus niet zijn afgerond (lees: alle beslissingen zijn gevallen) dan kan de datum voor de loting nog worden verschoven. De clubs die zich plaatsen voor de volgende ronde worden uiteraard uitgenodigd om de loting bij te wonen, evenals andere genodigden die dit toernooi mogelijk maken. Volg de website voor aanvullende informatie!
 • Over de Koetshuis Cup gesproken: ook Henny’s Rits (man, woman, kids fashion) ondersteunt het toernooi. Een prachtig gebaar. Wie volgt??
 • Ook nu of nog steeds vragen wij de lezers, supporters, clubs en bedrijven om STEUN!! Alleen dan is er een toekomst voor onze redactie. U kunt vriend worden, u kunt adverteren, u kunt sponsoren, u kunt andere partijen attent maken op LAV. Hoe? Zie de homepage rechts bovenin of zoek contact met ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. In het laatste geval nemen wij zo snel mogelijk contact op met u.
 • Een mooi gebaar van VV Leiden aan ons adres en aan dat van alle clubs en lezers:
 • Enkele weken terug besloten Jan Wansink en Leidsche Boys uit elkaar te gaan. Sindsdien wordt de vierdeklasser tijdelijk aan de hand genomen door Michael Jordens. De club aan de Vliet is nu naarstig op zoek naar een trainer die het seizoen wil afmaken en wellicht ook in de toekomst verbonden kan blijven aan Leidsche Boys. Marco Dijksman namens de club: ,,We zoeken een trainer die enthousiast en prestatiegericht is, inleveringsvermogen heeft, bezit over creativiteit en met verschillende nationaliteiten om kan gaan. Geïnteresseerden kunnen zich bij mij melden (06-27056000, red.). Wij hopen met de aanstelling van een nieuwe trainer het seizoen op waardige wijze te kunnen afsluiten.”
 • Bijna vijftien trainers van RCL reisden op 16 december af naar Feyenoord voor een presentatie over Voetbal & Gedrag. Lees het verslag van een zeer interessante en leerzame avond op de site van de Leiderdorpse voetbalclub. Op de genoemde avond werd er door Feyenoord in het kader van het partnership een lezing aangeboden op sportcomplex Varkenoord, naast de Kuip. Het programma stond in het teken van herkenning van ….., ja, daarvoor zal u toch echt naar de site moeten.
 • Een zucht van opluchting: Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat voetballen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is. De KNVB verwachtte duidelijke taal van het RIVM en die is nu gegeven. Op bijna alle sites van onze clubs meer hierover. De onzekerheid die er was om te voetballen op kunstgras met rubbergranulaat is/lijkt daarmee weg. Voetballers, ouders, clubs en KNVB kunnen nu verder. Het sein staat op veilig. Nog niets erover te lezen op de site van uw club? Dan zal dat ongetwijfeld snel gebeuren.
 • Niels van Veen verlaat FC Rijnvogels aan het eind van het seizoen. De middenvelder/aanvaller heeft er dan drie seizoenen op zitten op de Kooltuin. Van Veen heeft nog geen andere club.
 • Op zaterdag 7 januari wordt de tribune van UVS officieel geopend (beluister ook het interview op deze website met voorzitter Mat de Tombe). Voetballiefhebbers worden uitgenodigd om bij dit heugelijke feit aanwezig te zijn. Om 14.30 zal er een wedstrijd worden gespeeld tussen de hoofdmacht van UVS en een samengesteld Leids Elftal. De moeite waard om een kijkje te gaan nemen (er volgt nog een schrijven over dit evenement op deze website!)
 • Zoals we al meldden staat deze maand bol van de activiteiten. Verslagen, vaak compleet met fraaie foto’s,  van Kerst-inns, klaverjasavonden, bingo etc op uw favoriete clubsite.
 • Veel kantines zijn deze maand langdurig gesloten. De kantine van Lugdunum is, zoals gebruikelijk, de 2e Kerstdag geopend. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom om de gezellige Kerstsfeer te proeven die de kantine uitstraalt.
 • Ook dit jaar zal het Duinrellkamp voor de ASC-jeugd weer worden georganiseerd! Het kamp vindt plaats van 10 juni op 11 juni. Deelname hieraan staat in eerste instantie open voor tweedejaars D spelers en zover er nog plek is ook voor de eerstejaars D spelers. Spannend, leuk en leerzaam voor het aanstormend talent van ASC. Lees alles op de site van ASC.
 • Op 31 december organiseert SJZ een kerstontbijt voor alle jeugdleden. Wie wil daar nou niet bij zijn???? Aanmelden maar!
 • Vorige week spraken we al van de trainingskampen die diverse regioclubs organiseren: De selectie van DoCoS vertrekt  op 3 januari naar Barcelona. Naast de nodige trainingen en vermaak speelt wit-rood op 5 januari om 19.30 uur tegen CE Europa B. Ze keren 6 januari in de avond terug. Wie weet lopen ze de selectie van FC Rijnland op de Ramblas tegen het lijf. De zaterdagafdeling van de club uit de Mors zit er ook rond die tijd.
 • Het is nog maar eens gezegd: FC Rijnland houdt de website beperkt tot de strikt noodzakelijke mededelingen. Veel meer nieuws, foto’s en berichten via de Facebook pagina van de club!
 • Zowel RCL als UVS organiseerde een reünie waarin oude bekenden elkaar troffen. Prachtige momenten natuurlijk die ook zijn vastgelegd in foto’s en te zien zijn op de sites van de clubs.
 • Aanwezig bij de wedstrijd om de Koetshuis Cup was Bas Tukker. Deze bezeten amateurvoetbalfotograaf reist stad en land af om voetbalcomplexen te fotograferen. Inmiddels heeft hij meer dan dertig landen bezocht en bijna 1400 clubs op soms stil makende foto’s vastgelegd. Kort geleden stond zijn verhaal en een selectie van zijn foto’s in de Voetbal International. Lezers zullen zich  ongetwijfeld de foto’s van IJsland, Armenië en Liechtenstein herinneren  Inmiddels staan de sfeervolle beelden van Football Factory ook op http://extremefootballtourism.blogspot.nl. In dit voetballoze tijdperk kan men zich eens op zijn gemak vergapen aan soms bizarre voetbalcomplexen.
 • Voor een ‘Dreamteamproject’ (een officiële organisatie in Rwanda) om jongens en meisjes (van 4 tot 18 jaar) van de straat te halen en houden en een andere richting op te sturen (sommige hebben geen ouders meer) zoeken we tweedehands voetbalspullen. (voetbalschoenen, ballen, scheenbeschermers, keepershandschoenen en kleding, alles op voetbalgebied is welkom). ,,Ik heb 1,5 week meegedraaid met de organisatie, meegevoetbald, met de coaches gepraat en allerlei wedstrijden bezocht en gezien dat dit project een positieve invloed heeft op deze jongens en ook meisjes. Je kunt zien en vaststellen dat na een paar jaar inzet dit zijn vruchten afwerpt. Er ontstaat plezier in voetbal, een positieve teamgeest en zelfs talenten steken de kop op. Dit heeft zijn invloed voor de toekomst. Mocht u iets hebben wat toch niks ligt te doen of meer achtergrondinformatie willen weten (bijv. i.v.m. sponsering) dan kunt u 06-51061870 bellen (Govert Eijsker) en dan wordt dit z.s.m. opgehaald en/of uitgelegd. Op voorhand dank voor uw steun. U helpt de kinderen in Rwanda in grote mate!”