Het vierde Lopend Vuurtje van 2016 is daar. Dit is nummer negentien alweer van dit seizoen! Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 2 februari voor 22 uur!

 • Voorschoten ’97 zoekt mensen met kennis van crowdfunding of subsidieaanvraag: ,, Zoals bekend wordt er achter de schermen hard gewerkt aan plannen om ons complex te vernieuwen. Overleg met de gemeente heeft geleerd dat V’97 ook met eigen geld zal moeten komen om de plannen uitgevoerd te krijgen. Een commissie onder leiding van Rob Ferguson is bezig met mogelijkheden te onderzoeken voor bijvoorbeeld subsidie aanvragen en/of crowdfunding.” Zij hebben hulp nodig…….
 • De site van FC Rijnvogels meldt het volgende: ,,De loting voor de play-offs voor de Topklasse heeft afgelopen maandagavond plaatsgevonden in Huizen. Rijnvogels is gekoppeld aan de eerste periodekampioen van de Hoofdklasse C, ofwel Harkemase Boys (tenzij de ex-topklasser kampioen wordt of FC Rijnvogels zelf, red.). Ons vlaggenschip speelt op zaterdag …..” Volledige programma op de site natuurlijk.
 • Treurig en nieuws waar je tegelijk droevig en kwaad van wordt: ,,De afgelopen periode zijn diverse fietsen gestolen bij de ingang van het complex van RCL. Het advies: zet je fiets vast met een extra slot. Je fiets op slot zetten is helaas niet voldoende, zo wijst de praktijk van de afgelopen weken uit. Diverse rijwielen die keurig op slot stonden zijn helaas toch gestolen. Losstaande fietsen worden gewoon op de rug meegenomen door de fietsendieven.”  Opgepast daar.
 • Het vorige weekend waren de spelertjes van de C1 van DoCoS de ballenjongens bij ADO Den Haag – Cambuur. Een foto-impressie op de site van DoCoS natuurlijk
 • Test je kennis van(voetbal) sport in Hazerswoude of Leiden: Op 19 februari vindt de eerste sportquiz in de kantine van Hazerswoudse Boys plaats. Maak een team van maximaal 6 personen en schrijf je in via markoroeloffs@gmail.com . Aanvang 20.15u. Voor het vierde jaar op rij organiseert LSVV’70 de LSVV VoetbalQuiz. Het bekende zeer succesvolle recept. Ploegen van maximaal vier personen nemen het tegen elkaar op in onze sponsorkroeg Bad Habits. Aanvang klokslag 20.30. Datum: Vrijdag 12 februari! Geef je snel op via bestuur.lsvv70@gmail.com.
 • Een meer zakelijke aangelegenheid: Maandag 8 februari a.s. zal vanaf 20.00 uur in de kantine van Lugdunum de jaarlijkse algemene ledenvergadering worden gehouden. Naast de gebruikelijke zaken komen  de benoeming van Phil Verstraten tot ere-voorzitter en de status van de fusieperikelen onder de leidse voetbalverenigingen aan de orde.
 • De jeugd van vv Zwammerdam gaat op kamp. Om alvast een heleboel voorpret te hebben wordt er een feestavond georganiseerd op 6 februari. Het thema is carnaval. Na afloop worden de ouders geïnformeerd over alles wat betreft het jeugdkamp. Op de site van Zwammerdam meer informatie.
 • Raymond Noordam en derdeklasser ASC gaan na dit seizoen uit elkaar. De ex-trainer van onder meer DOSR is bezig aan zijn vierde seizoen in Oegstgeest.
 • Meerburg-meiden worden misschien ballenmeisjes bij een wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen. Dat dit niet zomaar gaat lees je op de site van de club.
 • Bij RCL zal Rob van der Cingel komend seizoen de hoofdtrainer van de A-jeugd zijn. Van der Clingel kent de vereniging als zijn broekzak en RCL ziet hem graag komen. Alle info op de site van RCL. Marcel Brasker en Fred Hagenaars schuiven vanuit de A door naar het tweede elftal.
 • RCL meldt meer over trainers: ,,Helaas moeten wij mededelen dat Alex Barendse na dit seizoen stopt als trainer van RCL. Hij heeft twee seizoenen voor de groep gestaan als trainer van het tweede elftal. Alle details natuurlijk  te vinden op de eerder genoemde site.
 • Op de LSVV’70-website volop aandacht voor Blauw Zwart en de vorig weekend gewonnen wedstrijd tegen deze club uit Wassenaar. Of we alles zo letterlijk moeten nemen? Voor de liefhebbers van vileine stukjes.
 • FC Rijnland doet het niet via hun site. Veel clubs brengen nieuwtjes, foto’s en wat dies meer zij via een site. Rijnland gebruikt hun Facebook pagina voor dit soort zaken. De versie van ‘Latje Trap’ waarin de leidse club de hoofdrol speelde vorige week is daar te vinden. En op de site van leidenamateurvoetbal natuurlijk!
 • Dinsdagavond 26 januari werden drie wedstrijden gespeeld in de strijd om de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup en het regende tijdens die wedstrijden in meer dan 1 opzicht: er vielen maar liefst 35 doelpunten. De spelers leefden zich helemaal uit en voor de kijkers viel er volop te genieten. Alle verslagen op www.leidenamateurvoetbal.nl. Na negen van de dertig poulewedstrijden staat de teller ondertussen op 81 treffers, jawel…een gemiddelde van negen goals per wedstrijd. Volgende week veel meer nieuws over dit toernooi, ook aangaande de knock-out fase en de finaledag!
 • Jaimy Ravensbergen van DoCoS is geselecteerd voor de selectie van de KNVB West 2, meisjes 14/15 jaar. Proficiat namens onze redactie.
 • SVDPW heeft zich definitief teruggetrokken met onder meer het eerste elftal. Dat betekent dat FC Boshuizen en SJC (1B, zondag) twee wedstrijden minder spelen dit seizoen. Eerder wonnen de Leidse en Noordwijkse club al van de Schiedammers, maar die drie punten komen dus te vervallen. Het gaat hard op zondag zo: de teller staat al op vier clubs inmiddels in West 2 van clubs die niet meer zullen uitkomen op deze wedstrijddag. In 1B zullen er nu nog maar twee periodetitels te winnen zijn. De derde periodetitel gaat naar de club die het hoogst eindigt zonder periodetitel.
 • Voor Leidsche Boys-fans: morgen feestavond bij de Leidse Vlietclub. Een en ander was al eerder te lezen op deze website: Leidsche Boys claimt één van de gezelligste voetbalclubs van Leiden te zijn en wellicht zelfs de gezelligste. Niet enkel wordt er al decennia gevoetbald, maar ook de feesten zijn talrijk. Binnenkort staat er weer een fraaie happening voor de deur. Op het complex aan de Vliet zal op vrijdag 29 januari een groot feest worden georganiseerd. Er zullen onder meer gastoptredens langs komen van Stille Jordy, Jos Bosma, Danny Plezier en ‘Leidsche Hazes’. De liefhebber zal dus al likkebaarden. De organisatie van deze avond komt voort uit het idee om alle leden te bedanken voor jarenlange trouw aan de club van rood en wit. Zonder trouwe leden is er immers geen club. De entree zal gratis zijn en introducees zijn meer dan welkom om een geweldige avond te beleven in de kantine van Leidsche Boys. The place to be dus op de genoemde datum! Vanaf 20 uur zal de avond starten en tot 02.00 uur kan er volop plezier worden gemaakt. Een avond in wording om bij te schrijven aan de rijke geschiedenis van Leidsche Boys. Jordy Boutier, namens het organiserende team.
 • Voetbalvereniging Meerburg, in Zoeterwoude, organiseert in samenwerking met Jeugdvoetbalopleiding.nl techniektraining voor jeugdspelers in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. Deze techniektraining bestaat uit 10 lessen en zal starten op vrijdag 4 Maart en loopt tot en met 3 juni. De techniektrainingen zullen worden verzorgd
  door ervaren techniektrainers op het kunstgrasveld bij vv Meerburg. Door een veelzijdige techniektraining neemt niet alleen het balgevoel toe in beide benen; de trainingen stellen spelers ook in staat opbouwend en aanvallend voetbal te spelen. Geen kick en rush voetbal maar opbouwend, verzorgd voetballen. Dit geeft meer zelfvertrouwen en komt het spelplezier ten goede.
  Dankzij een individuele techniekverbetering is het mogelijk het collectieve spel op een veel hoger niveau te brengen. Spelers worden zelfbewuster en eisen meer en meer de bal op. Ook jeugdspelers die geen lid zijn mogen zich opgeven voor deze unieke
  cursus onder leiding van deskundige techniek-trainers via info@jeugdvoetbalopleiding.nl. Jonge kinderen kunnen spelenderwijs dankzij deze kindvriendelijke benadering snel de technisch vaardigheid onder de knie krijgen. Interesse?
  Neem gerust contact op met Edwin Duyst, Coordinator, zie www.jeugdvoetbalopleiding.nl of bel 06-48563540