Het tweede Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 30 augustus voor 22 uur!

  • ,,Als het maar niet mijn kruisband is.”Dat is zo ongeveer de eerste gedachte die bij je opkomt  bij het oplopen van een kniekwetsuur. Bas Smit van UVS had die pech wel. Hij heeft een scheur in zijn voorste kruisband en is naar verluidt zes tot negen maanden uitgeschakeld.
  • Vrolijker nieuws is terug te vinden op de site van Voorschoten’97: ,, Onlangs zijn de uitkomsten bekend gemaakt van het asbest onderzoek op de velden 1 en 3. En gelukkig is er verder geen asbest aangetroffen van enig serieus belang. De velden zijn daarom weer veilig verklaard. Dit betekent dat het volledig opnieuw aangelegde grasveld 3 over een kleine maand beschikbaar zal zijn. De aanleg van het kunstgras hoofdveld zal meer tijd in beslag nemen, maar we kunnen nu wel weer verder volgens planning.” Toch wordt er niet gelijk doorgewerkt. Er zijn plannen om de velden ietwat te verleggen. Binnen twee weken valt hierover de beslissing.
  • Het natuurgras op het hoofdveld van Lugdunum is niet meer. Na vele jaren van trouwe dienst is het echte gras, waar menig duel van de 5e tot en met 1e Klasse op werd gespeeld, vervangen door supersnel en modern kunstgras. De voortgang van deze metamorfose wordt via de website van de groenwitten regelmatig in beeld gebracht. De aankondiging voor de officiële opening volgt, ook via deze website.
  • Bij SJZ zijn de handen fors uit de mouwen gestoken deze zomer: ,,Zodra de laatste nacompetitie-wedstrijden achter de rug waren is er weer gestart met verbouwen. Zowel het halletje bij de oude kleedkamers als die bij de snackhoek zijn flink aangepakt en het koffieapparaat heeft een centrale plaats achter de bar gekregen. Voor buiten zijn er 2 grote picknicktafels aangeschaft. De vloer van de kantine is gestript en opnieuw in de lak gezet en alles is weer schoongemaakt.” Wie de klus geklaard hebben is op de site van de Zoeterwoudse club te lezen.
  • De site van de jongste telg van leidenamateurvoetbal roept de jongste voetballiefhebbertjes op: ,,Hou je van voetbal, kom dan op zaterdagmiddag 27 augustus naar ASC. Met een spetterend ‘Voetbalfeest’ voor jongens en meisjes tussen 4 en 9 jaar trapt voetbal- en cricketvereniging ASC (Ajax Sportman Combinatie) die dag af voor haar allerlaatste voetbalseizoen op het complex aan de Duivevoordestraat 1. ASC’ers en (nog) niet-ASC’ers, vaders en moeders, vriendjes en vriendinnetjes: iedereen is van harte welkom!”
  • Leer beter voetballen. ,,Vanaf augustus 2016 zal Voetbalacademie talentontwikkeling & begeleiding op zondag op het sportcomplex van v.v. Leiden een voetbalacademie openen waar kinderen onder professionele begeleiding kunnen werken aan hun voetbalvaardigheden! Voetbalacademie talentontwikkeling & begeleiding is vastbesloten om een begrip te worden in Leiden en omstreken als voetbalacademie voor jeugdvoetballers op alle niveaus. We werken hard om een ieder onder de juiste weerstand, vanuit een sterke methodiek en veel enthousiasme naar een hoger niveau te tillen. En zoals Johan Cruijff al aangaf: ,,de tactiek bepaalt waar de bal moet komen, maar het is de techniek die bepaalt of de bal er komt.” Aanmelden kun je doen door te mailen of via de link op de website van Leiden.”
  • Laura de Bruine (oud-speelster van RCL MA1) heeft RCL voetbalkleding meegenomen naar Nepal. ,,Voor mijn reis naar Nepal heb ik van RCL voetbalkleding gekregen om uit te delen. Daar ben ik heel erg blij mee en de kinderen in Nepal ook!  De eerste dag dat ik op de school kwam, heb ik de tas met kleding meegenomen. Op de laatste dag was er tijd om de kleding uit te delen en de kinderen mochten zelf kiezen welk tenue ze wilden. Ze kozen allemaal voor het zwarte tenue. De rode tenues heb ik helaas nog niet uitgedeeld, maar wel achtergelaten. Deze worden later nog uitgedeeld.
  • Bij FC Rijnvogels zoeken ze trainers lazen we: ,,Wij zijn op zoek naar een aantal enthousiaste trainers en begeleiders voor de A2, B2 en wellicht een C en F -elftal. Uiteraard kan dit door meerdere personen worden gedaan, zodat de taken verdeeld kunnen worden. Indien gewenst is het ook mogelijk om een juniorencursus te volgen voor het trainerschap.“ Alle info op de site van de Katwijkse club.
  • vv Oegstgeest: ,,Aan de start van dit nieuwe seizoen willen wij als technische jeugdcommissie (TJC) de trainers en coaches van de A tm F teams (jongens en meiden) informatie geven over verschillende onderwerpen. Zo staan pestprotocol, materialen, voetbalvisie, trainingsvormen E en F en nog meer op de agenda. De bijeenkomst is op vrijdag 2 september 2016 van 19.00 uur tot 20.30 uur.” Alle verdere info op de site van vv Oegstgeest.
  • We hebben een jarige in ons midden! RCL bestaat op 24 augustus precies negentig jaar. Onze felicitaties gaan vanzelfsprekend uit naar de Leiderdorpse club! Op de site neemt voorzitter Kees van der Burg je aan de hand door de geschiedenis van de vereniging.