Het vijfde van 2016 is daar. Dit is nummer twintig alweer van dit seizoen! Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar [email protected]. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 9 februari voor 22 uur!

 • Een speler, de trainer, begeleider, een bestuurslid in onze rubriek Hemd van het Lijf? Dat kan. Gaarne even aanmelden via onze redactie. Hij of zijn mag ook zichzelf opgeven. Dertig vraagjes beantwoorden en voor even in de schijnwerpers. Kom op, doe eens leuk mee. Ook goed voor jouw cluppie!
 • Roodenburg komt spoedig met een persbericht aangaande een nieuwe trainer voor de zaterdagtak. Wie zal Henk Buyn, die noodgedwongen gaat stoppen, opvolgen?
 • Zaterdag 11 juni vijfde Event van Leidenamateurvoetbal.nl!! Voor de agenda alvast. Enige behoefte om te sponsoren (prijzen spelers b.v.) of andere steun bieden? Neem gerust contact op met [email protected] Ondersteuning is altijd welkom!
 • Deze week geen Elftal van de Week van de vierde klasse. Er werden te weinig wedstrijden gespeeld dan wel punten vergeven. Wel is er weer een Elftal van de Week van hoofdklasse/eerste klasse en tweede/derde klasse. Vrijdag aanstaande op onze website, zo ook een up-date van het spelers-en topscorersklassement.
 • Hulde aan VVSB! De topklasser bereikte woensdagavond de halve finale van de KNVB-beker door FC Den Bosch, jawel een profclub uit de eerste-divisie, met 2-3 te verslaan. De Noordwijkerhouters keken halverwege nog tegen een 2-0 achterstand aan. In de halve finale, donderdagavond vindt de loting plaats, kan de ploeg van Wlfred van Leeuwen AZ, Feyenoord of de winnaar van PSV tegen FC Utrecht treffen. Wat een unieke prestatie van de club uit onze bollenstreek. Onze redactie brengt spontaan de handen op elkaar!
 • Deze week werden er drie wedstrijden afgewerkt in de strijd om de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. De verslagen zijn terug te lezen op onze website. De teller staat inmiddels op 98 (!) doelpunten na twaalf wedstrijden. Komende zaterdag kunnen UVS en Lugdunum enerzijds en Leidsche Boys (za) en vv Oegstgeest anderzijds, het aantal doelpunten weer opkrikken. In de Kikkerpolder wordt om 15 uur afgetrapt, terwijl het eerste fluitsignaal aan de Vliet om 14.30 klinkt. Ga gerust een kijkje nemen!
 • Zaterdag om 15 uur speelt onze enige regionale club in categorie 2 van de districtsbeker voor een plek in de halve finale. SJZ is gastheer van Nieuwerhoorn, dat in de vorige ronde Naaldwijk uitschakelde. SJZ was na een boeiende pot voetbal te sterk voor Rijnmond. De mannen van Rob van den Wijngaard kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken!
 • Het bestuur van Roodenburg gaat de ervaringen van de clubscheidsrechters evalueren. ,,Ze zijn het visitekaartje van de club en horen en zien veel. We willen hun ervaringen horen. Hebben ze wensen, vragen?” Het lijkt leidenamateurvoetbal een zeer zinnige zaak. Verdere informatie op de site van Roodenburg. De club heeft ook gesprekken gehad met de (zelf opgeleide!) trainers. Ook hier heeft Roodenburg een luisterend oor en is bezig met de toekomst.
 • Ruud Fortman is niet alleen trainer en sponsor van de RCL D-selectie, hij is ook eigenaar van RUFOclean. Met gepaste trots maakt hij melding van het feit dat hij is uitgeroepen tot ondernemer van het jaar in Leiderdorp.
 • ,,Na een aantal jaren afwezigheid maakt Rob van der Cingel zijn rentree als trainer bij RCL. In het seizoen 2016-2017 heeft hij de selectie van de A-junioren onder zijn hoede. Rob was voor het laatst actief als trainer op De Bloemerd in 2012. Hij gaf eerder leiding aan diverse jeugdelftallen en seniorenteams. Veel spelers van ons huidige 1ste elftal hebben in het verleden met Rob samengewerkt.” Niet verrassend: dit is van de site van RCL. Daar is een interview met de trainer leesbaar.
 • Meer trainersnieuws van dezelfde site. Komende zomer neemt Alexander Barendse afscheid als trainer van het 2de elftal van RCL. Hij wordt opgevolgd door een duo dat eveneens zijn sporen heeft verdiend binnen de club namelijk Marcel Brasker en Fred Hagenaars.
 • Halverwege het seizoen is de traditiegetrouw de tijd voor de besprekingen met de hoofdtrainers bij Meerburg over hun contracten. ,,We kennen bij Meerburg jaarcontracten die per jaar verlengd worden. Het Technisch Hart als geheel overlegt vanuit verschillende invalshoeken over het verlengen en aanstellen van trainers. Met dit bericht willen we een update geven van de veranderingen in de Meerburg trainersstaf voor seizoen 2016-2017. Allereerst de Senioren: de trainers voor de senioren selectie van Meerburg: Ron de Roode (Meerburg 1), Luan Kameri (Meerburg 2) en Robbert Hannaart (keeperstrainer) hebben hun verlenging voor 2016-2017 geaccepteerd. Meer weten over de gehele trainersstaf bij de Rijndijkers? Zie de website van Meerburg.
 • Voorschoten ‘97: ,,Het bestuur heeft vandaag kennis genomen van een volgende belangrijke stap van de RijnlandRoute. Op twee na zijn alle bezwaren tegen de komst van de RijnlandRoute ongegrond verklaard. Dat betekent dat het werk nu echt kan gaan beginnen. Het bestuur neemt kennis van het besluit, heeft daar geen mening over, en geeft het volledige bericht door aan belangstellenden, belanghebbenden en geïnteresseerden op de site.” Er zijn voorlopig geen directe gevolgen voor de vereniging, maar in de toekomst mogelijk wel.
 • Het voorjaar is een mooie aanleiding voor een feest dachten ze bij GHC. Op 12 maart ………. Lees verder op de site.
 • Kagia organiseert een jeugdkamp. Inschrijving op de site. Wacht niet te lang adviseert de club, want vol = vol.
 • De club uit Lisserbroek doet meer voor de jeugd: Geef uw kind een topvakantie; Spannende Voetbaldagen bij VV Kagia. Drie dagen voetballen, dolle pret en (nieuwe) voetbalvrienden maken, dat zijn de Clubvoetbaldagen bij VV Kagia! Iedere dag op en top genieten met nieuwe oefeningen, trucjes, lekkere lunch, gave animatie en een te gekke voetbaloutfit. De Clubvoetbaldagen vinden plaats op 21, 22 en 23 juli 2016.De hele dag lekker voetballen maar wel thuis slapen.
 • Druk en vruchtbaar fusieoverleg tussen UDO en vv Oegstgeest. Beide clubs geven een uitgebreide update op hun sites. Er zijn werkgroepen geformeerd die inmiddels aan hun taken begonnen zijn.
 • Kampen zijn altijd dolle pret voor de kids. UDO organiseert een ‘Mieniekamp’ voor de Ukkies, Effies en Eetjes. Lees alles op de site van UDO.
 • Dit bericht vonden we op de site van Meerburg: ,,Een splinternieuwe rubriek in TV West Sport op zaterdag: de Club van de Week. Omroep West bezoekt wekelijks één van de vele voetbalclubs die onze regio rijk is. Aflevering 14: Meerburg uit Zoeterwoude, vereniging met een fanshop. Natuurlijk is daar ook een link te vinden naar de reportage.
 • Glen Helder, John de Wolf, tegenwoordig trainer van topklasser GVVV uit Veeneendaal, en Marcel Meeuwis, allen oud-voetballer, toeren door Nederland om in theaters hun verhaal te doen: ,,Anekdotes uit de kleedkamer, persoonlijke verhalen, hilarische ervaringen met coaches, maar ook vragen die beantwoordt worden van andere spelers en van publiek. Na de voorstelling vindt ‘de verlenging’ plaats in de foyer en is het mogelijk met de Rebellen op de foto te gaan, of je aangeschafte boek persoonlijk te laten signeren.”