Het zevende Lopend Vuurtje van 2016 is daar. Dit is nummer tweeëntwintig alweer van dit seizoen! Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 23 februari voor 22 uur!

 • Patrick Kamperveen, onder meer oud-speler van RCL, Alphense Boys, Rijnsburgse Boys, SVV, AZ’67 en Uniao Leiria stopt na dit seizoen als Hoofd Jeugdopleiding bij Valken’68. Hoewel Kamperveen het erg naar zijn zin heeft op ‘t Duyfrak kon bij een aanbieding om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij WDS in Driebruggen niet laten lopen. WDS is derdeklasser en komt onder meer uit tegen DoCoS, Lugdunum, Kagia, Oegstgeest, Hazerswoudse Boys, Zwammerdam en Koudekerk.
 • Richard Guffens is voor zeven wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart afgelopen zaterdag tegen Valken’68. Voorschoten’97 gaat niet akkoord met de straf voor de spits en weet zich gesteund door Valken’68.
 • Jeroen Kluivers smaakte het genoegen het derde doelpunt van DOSR voor zijn rekening te nemen. So what, zou men kunnen zeggen, er scoren zo veel voetballers in een weekend. Er was toch wel iets wat het vermelden waard is in Lopend Vuurtje: Kluivers is zeventien en maakte zijn debuut in het eerste elftal van de ploeg uit Roelofarendsveen. Het begin van een glanzende carrière?
 • Nu we het toch over zeventienjarigen hebben: bij de wedstrijd voor de Koetshuis Cup tussen Roodenburg zaterdag en vv Leiden afgelopen dinsdag kwam de jonge keeper Khalid Makkor voor de thuisploeg in het veld. In de reguliere speeltijd stopte hij een penalty om dat huzarenstukje nog eens drie keer te herhalen in de serie van strafschoppen na de wedstrijd. Ongekend!
 • Een van onze ambassadeurs liet zich van zijn beste kant zien. Ajacied Ricardo van Rijn overhandigde een scooter aan een fan. De 48-jarige Marcel Gijzen. De 48-jarige Leidse voetbalfan heeft de ziekte van Kahler, een vorm van beenmergkanker. Gijzen werd met een smoesje naar Scooter Exclusief Leiden aan de Lammenschansweg gebracht, waar hij verrast werd door tientallen vrienden, familieleden en de Ajax-verdediger. Tachtig mensen hielpen met geld inzamelen voor het cadeau. Een prachtig gebaar!
 • Roodenburg heeft met de clubscheidsrechters het seizoen geëvalueerd. Het werd voor alle groeperingen een leerzame bijeenkomst. Het bestuur wilde graag weten, welke ervaringen de aanwezige arbiters hebben met de Roodenburg jeugd, wanneer zij een wedstrijd fluiten. De clubscheidsrechters gaven aan, waar er verbeterpunten zijn als het gaat om clubarbitrage. Verder werden er scheidsrechterservaringen uitgewisseld, waar jonge arbiters van kunnen profiteren. Het streven werd verder uitgesproken, dat de club zich gaat inzetten om het aantal jonge arbiters uit te breiden. Daarbij zal worden getracht de A en C junioren actief te betrekken.
 • Voorafgaande aan de wedstrijd van Roodenburg  E2 tegen UVS E4 werd er een gezamenlijk ontbijt geregeld. Als sponsor trad op Koetshuis de Burcht. Plaats van handeling was het jeugdhonk van Roodenburg.  Een reden voor dit initiatief is om kinderen te wijzen op het belang van een goede voeding. Daarna gaf Henk de tweede reden van het ontbijt aan. Kennis maken met je tegenstander. Je leert elkaar voor de wedstrijd kennen en sport verbroedert. Het initiatief werd door de beide teams zeer gewaardeerd en verdient herhaling.
 • Nog een nieuwtje over een onzer ambassadeurs: Edwin Vurens blijft nog een jaar trainer bij Velo; hij tekende bij.
 • Er is nog maar een regionale voetbalclub die snakt naar een eerste zege: WVC (zaterdag). Met slechts een puntje bungelt de ploeg hopeloos onderaan in de vierde klasse C.
 • Voetbalvereniging vv Meerburg organiseert in samenwerking met Jeugdvoetbalopleiding.nl techniektraining voor  jeugdspelers in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. De techniektrainingen zullen worden verzorgd door ervaren techniektrainers  Door deze veelzijdige training neemt niet alleen het balgevoel toe in beide benen; de trainingen stellen spelers ook in staat opbouwend en aanvallend voetbal te spelen. Dankzij een individuele techniekverbetering is het mogelijk het collectieve spel op een veel hoger niveau te brengen. Spelers worden zelfbewuster en eisen meer en meer de bal op. Ook jeugdspelers die geen lid zijn mogen zich opgeven. Het spreekt vanzelf dat de Meerburg site meer informatie geeft.
 • FC Rijnvogels wil de nacompetitie niet onvoorbereid ingaan en dan hebben we het dit keer niet over de spelers. Hoe zorg je voor een schitterende ambiance? De supportersvereniging weet daar raad mee lazen we op de site: ,,SV Kooltuinstrijders organiseert op vrijdag 11 maart 2016 weer de jaarlijkse bingo avond in de kantine van FC Rijnvogels op sportpark De Kooltuin! We spelen deze avond tien rondes bingo en in de pauze is er een loterij. De opbrengsten van de bingo avond zijn ten behoeve van de nacompetitiewedstrijden van onze eerste elftal op zaterdag 21 en 28 mei. Het opgehaalde bedrag gaat dus direct weer terug naar onze leden en wordt besteed aan de sfeeracties en andere festiviteiten rondom deze twee wedstrijden voor een ticket naar de Topklasse.
 • Sponsors leggen een club financieel in de watten. Een club doet soms wat terug. De PR commissie van Valken’68 laat zien dat men de sponsors waardeert: ,,Net als vorig jaar heeft de Valken PR commissie wederom als eredivisie uitje gekozen voor een wedstrijd van AZ. Vorig jaar troffen we het met de spectaculaire thuiswedstrijd tegen PSV die in 2-4 eindigde. Afgelopen weekend was nog eens te zien hoe aantrekkelijk het voetbal bij AZ kan zijn. In een knotsgekke wedstrijd won AZ met 6-3 van Heracles. Daarnaast is de accommodatie en hospitality, drankje/hapje in de gezellige business lounges, bij AZ altijd top geregeld. Heren/Dames sponsors noteer de datum 16 april alvast in uw agenda.”
 

 • De gemeente Leiderdorp looft jaarlijks een prijs uit voor degene die een sport het meest promoot. Dit keer kwam een RCL man in het zonnetje te staan. De site van RCL meldt het volgende: ,,De afgelopen weken was het weer spannend. De leden van de Stichting Sportpromotie Leiderdorp (SSPL) kregen er regelmatig vragen over. Wie zou hem deze keer weer winnen? We hebben het over de Zilveren Promo 201. Deze prijs voor de Leiderdorper die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport werd op 9 februari voor de 15e keer uitgereikt tijdens het Sportcafé in het gemeentehuis. Wil je weten welke rasechte RCL’er hem ontving, lees dan……”  Makkelijk te raden: de site van RCL natuurlijk
 • Niet alleen Meerburg houdt zich bezig met de voetbaltechniek van de jeugd: ,,DoCoS organiseert in samenwerking met www.jeugdvoetbalopleiding.nl vanaf zondag 6 maart 2016 techniek-training voor jeugdspelers in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. Er is zowel techniektraining die voor spelers die voor het eerst deelnemen maar ook voor jeugdspelers die vaker deelnamen. Specifieke training op ieder niveau. Deze techniektraining bestaat uit 10 lessen en zal starten op zondag 6 maart 2016 en duren tot zondag 5 juni 2016. De techniektrainingen zullen worden verzorgd door specifieke techniektrainers.”
 • Een reminder: ,,Op 19 februari vindt de eerste sportquiz in de kantine van Hazerswoudse Boys plaats. Maak een team van maximaal 6 personen en schrijf je in via markoroeloffs@gmail.com. Aanvang 20.15 uur.”
 • Vrijwilligers, ze zijn oh zo belangrijk: ,,Het is misschien bij veel mensen al wel bekend, maar voor de kantine zijn we hard op zoek naar mensen die een paar uurtjes per maand kantinedienst zouden willen draaien. Volgend seizoen gaat een aantal mensen na jarenlange trouwe dienst ermee ophouden. Zij hebben jarenlang met veel plezier en grote inzet ons hapje en drankje verzorgd, maar nu is het dus tijd voor de volgende generatie!” Wie een warm hart heeft voor VV Oegstgeest meldt zich aan.
 • Chris Hoogeweij stopt als technisch jeugdcoördinator bij Woubrugge. Vanzelfsprekend zoekt de club iemand die hem volgend seizoen kan vervangen.
 • Onder het hoofdstuk clubtrouw het volgende bericht: ,,Zondag 14 februari, na de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen WVC, ontvingen Koen van der Meer en Frank Willemse de bijzondere SJZ-penning. Die is speciaal geslagen voor spelers die 150 wedstrijden (of 250, of 300) in het eerste elftal hebben gespeeld. Symbolisch hadden zij de penning al eerder ontvangen maar nu is het waardevolle, bronzen kleinood voorzien van een inscriptie.”