Het achtste Lopend Vuurtje van 2016 is daar. Dit is nummer drieentwintig alweer van dit seizoen! Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar [email protected] Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 1 maart voor 22 uur!

 • Met vijftien jaar debuteren in het eerste standaardteam is weinigen gegeven. Tom van der Weijden lukte dat afgelopen weekend bij Altior. Van der Weijden? Bekende naam, voetballen er niet meer met die naam bij die club? Zeker, zijn zeventienjarige broer Ed scoorde zelfs twee keer tegen ASC. Oudste broer Mark was er deze week wegens een blessure niet bij. Hij scoorde dit seizoen al elf keer. Opvallend is het wel: drie broers in een team.
 • In de bestuurskamer van avv Alphen hoorden we dat de club reeds dertien penalty’s tegen kreeg; ze werden alle dertien nog benut ook. Gelukkig zit het ook wel eens mee voor de Alphense voetbalvereniging. In de topper tegen Meerburg kregen ze er eentje mee die onberispelijk ingeschoten werd door clubtopscorer Kevin Duthler.
 • Donderdag 25 februari duel nr 20 in de groepsfase van de Koetshuis ‘De Burcht’Cup: FC Rijnvogels ontvangt in Katwijk de zaterdagtak van Leidsche Boys. Aftrap 19.30 uur. Komende zaterdag wedstrijd nr 21: UVS-Valken’68. Aftrap in de Kikkerpolder: 15.00 uur.
 • Rick Arnoldus verlaat zondageersteklasser FC Boshuizen na dit seizoen. De middenvelder gaat zijn geluk beproeven bij topklasser Katwijk.
 • Ronald Rosdorff is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van het tweede elftal van VV Koudekerk. De vijftigjarige oefenmeester is de opvolger van Peter Vlasveld, die eerder bij de club heeft aangegeven na dit seizoen te vertrekken. Rosdorff is de huidige coach van Bernardus, die na twintig jaar hoofdtrainerschap kiest voor een klus bij het tweede elftal.
 • Keepers hebben een zeer specifieke taak binnen een team. Hun training vraagt dan ook een eigen aanpak. KeepersPromotions geeft aandacht aan deze doelgroep. ,,Keeperspromotions is een samenvatting van alle activiteiten die wij doen. Het geven van keeperstraining bij clubs in de omgeving van Alphen a/d Rijn. De keepers ook onderdeel laten zijn van een elftaltraining. De keepers aandacht geven die ze verdienen ook buiten de regulaire trainingen. Verder het organiseren en leiden van keepersdagen waar maximaal 100 doelmannen en doelvrouwen de dag van hun leven hebben.” Aldus deze organisatie. De trainingen van de 10e Keeperspromotionscursus zullen plaats gaan vinden op de velden van AVV Alphen te Alphen aan den Rijn vanaf begin maart.
 • Voorschoten’97 (zaterdag): Sipan Khalid gaat de club verlaten. Zijn nieuwe club is op dit moment nog onbekend.
 • Teylingen scoorde een zevenklapper tegen het arme SJZ. Dit presteerde de club uit Sassenheim al eens eerder dit seizoen toen UDO met 1-7 werd opgerold.
 • ,,De eerste Ladiesnight bij Warmunda – een groot succes!! Afgelopen zaterdag hebben de dames uit Warmond en omstreken kunnen genieten van de eerste Ladiesnight bij Warmunda. Ruim 160 hysterische dames hebben de kantine op z’n kop gezet! De avond werd muzikaal begeleid en knallend afgesloten door DJ’s4U. De dames zijn de gehele avond goed verzorgd door een aantal mooie mannen van de selectie van Warmunda.” Dit bericht lazen wij op de Warmunda site. Ga in elk geval even de foto bekijken zouden we zeggen.
 • Voor de Leidse clubs zijn de ledenvergaderingen belangrijker dan ooit. Alles draait om het thema fusie. Op 14 april is er een algemene ledenvergadering bij Leidsche Boys. Op de agenda: wat gaat er gebeuren met de Leidse clubs? Wat brengt de toekomst voor Leidsche Boys? Het bestuur wil graag en meer dan ooit, dat iedereen komt!
 • Voor iedereen die met de auto naar Meerburg gaat: ,,Vanaf maandag 22 februari wordt de nieuwe ontsluiting van VerdeVista Meerburg opengesteld voor het verkeer. Deze ontsluiting, de Molentocht, loopt door de nieuwe wijk VerdeVista Meerburg in Zoeterwoude en is aangesloten op de Willem van der Madeweg in Leiden.” Voor details: ga naar de site van Meerburg.
 • In het vervolg zal dit bord op zaterdag bij v.v. UDO bij de ingang van de velden staan. Dit is puur als reminder voor toeschouwers die denken dat op zaterdag het team van hun kinderen een Champions League wedstrijd gaat spelen. En dat ze de kinderen met luid geschreeuw aanwijzingen moeten geven. Dus het motto “houdt het gezellig en moedig de jeugd op positieve wijze aan”. Een bord naar ons hart! UDO
 • Woubrugge zoekt een trainer is te lezen op de site van Woubrugge: ,,Voetbalvereniging Woubrugge zoekt een trainer/coach voor het 2e elftal / assistent trainer 1e elftal seizoen 2016-2017. Woubrugge 2 (senioren) komt uit in de reserve 4e klasse. Aan het begin van het seizoen (eind juli/augustus) traint een selectiegroep van circa ….etc” Details zonder twijfel op de site van Woubrugge.
 • De jeugd van vv Leiden gaat er weer even tussenuit: ,,Het altijd gezellige E/D pupillen kamp van vv Leiden gaat ook dit jaar weer plaatsvinden en wel op 17, 18 en 19 juni 2016. Na een aantal jaren succesvol Heino kamp hebben we dit jaar voor een andere locatie gekozen namelijk Recreatie & Pretpark Duinrell in Wassenaar!” Geinteresseerden kunnen natuurlijk via de site achter alle details komen.
 • VV Leiden doet ook wat voor de ouderen: ,,Schrijf je in voor de v.v. Leiden voetbal Quiz 4 maart, teams van vier……” Altijd leuk zo’n quiz
 • Meer nieuws over een sportquiz: ,,Op 19 februari vond de eerste sportquiz bij de Hazerswoudse Boys plaats. Maar liefst 19 teams met maximaal 6 deelnemers hadden zich ingeschreven. Helaas was er voor enkele teams geen plaats meer i.v.m. de beschikbare ruimte. Met veel enthousiasme presenteerde Marko Roeloffs als quizmaster 60 vragen enz” Wie won en hoe is op de site van Hazerswoude te lezen natuurlijk.
 • Oegstgeest organiseert een toernooi voor de jeugd: ,,Op vrijdag 11 maart organiseren wij weer het FIFA toernooi, voor de (M)B t/m (M)E teams. Het FIFA toernooi begint om 17.00 uur en zal rond 21.00 uur afgelopen zijn. Zorg dat je je om 16.45 uur meldt in de kantine van v.v. Oegstgeest.” Een kans die je als jeugdspeler niet mag laten lopen lijkt ons.
 • Veel regioclubs geven hun jeugd de kans te schaven aan hun techniek. Dat geeft hoop voor de kwaliteit van het voetbal in de toekomst. Ook Rijnvogels werkt hieraan mee: ,,FC Rijnvogels heeft voor de jongere jeugdleden ( F, E’s en MD) een techniek cursus opgezet die zal bestaan uit acht techniek trainingen. Alle jeugdleden in deze leeftijdscategorie van ieder niveau, kunnen zich hier voor opgeven. niet FC Rijnvogels lid zijn, van harte uitgenodigd.” Voor wie? Hoe laat? Op welke dag? Info op de site van Rijnvogels.