Het negende Lopend Vuurtje van 2016 is daar. Dit is nummer vierentwintig alweer van dit seizoen! Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 8 maart voor 22 uur!

 • Deze week geen elftallen van de Week en geen update van het spelersklassement. De reden is simpel: er werd te weinig gespeeld. Uiteraard worden de wel verdiende punten van clubs die wel in actie kwamen verwerkt. Alles weer zichtbaar op vrijdag 11 maart.
 • Sipan Khalid speelt dit seizoen voor de zaterdagtak van Voorschoten’97, maar wil de club aan het einde van dit seizoen verlaten. Hij zoekt nog een leuke regioclub. Khalid kwam eerder uit voor Lugdunum en Roodenburg.
 • FC Boshuizen heeft zich versterkt met Ronnie de Roode, zoon van de Meerburg-trainer. De speler die op links en rechts voorin kan spelen, komt over van Quick Boys.
 • Twee uitslagen van oefenwedstrijden, gespeeld op dinsdag 1 maart: Zwammerdam-WVC 3-3, na een 0-3 tussenstand. Koudekerk was met 6-0 te sterk voor vierdeklasser Alphia.
 • De bereikbaarheid van Roodenburg levert voor sommigen een probleem op.  Een onzer verslaggevers stond ook even voor een niet geringe opgave. De site van Roodenburg brengt licht in de duisternis: ,,Komende uit de richting Leiden Centraal Station slaat u bij de kruising Sumatrastraat / IJsselmeerlaan linksaf de IJsselmeerlaan op. Komende uit de richting Leiderdorp slaat u rechtsaf bij deze kruising. Bij de eerste kans om linksaf te slaan, gaat u linksaf en steekt over naar de ventweg langs de IJsselmeerlaan etc.” Voor iedereen die per auto of fiets naar de club uit Noord wil: raadpleeg vooraf de site.
 • Op dezelfde site een (niet helemaal serieus bedoeld?)  stukje over de nieuwe zitplekken voor de supporter. Lees en oordeel zelf. Bekijk ook zeker de foto!
 • FC Rijnvogels: ,,Begin februari konden we naar buiten brengen dat Mitchell Zandbergen zijn contract had verlengd met nog een jaar. Daar komt hij nu op terug. Zijn besluit om elders meer speeltijd te krijgen en door te groeien is de reden.”
 • GHC heeft een vrolijk verhaal plus foto’s: ,, Vrijdag 19 februari jl is de gehele jeugd van vv GHC naar de wedstrijd ADO Den Haag-PEC Zwolle geweest. Helaas was het stadion niet uitverkocht maar dat mocht de pret niet drukken. De jeugd had er super zin in en hebben genoten. Jammer genoeg heeft ADO verloren maar de sfeer was geweldig.” Verslag plus foto’s op de site van GHC.
 • Menno de Jong, doelman, en Maurice Kerkhof, aanvaller, blijven eersteklasser Alphense Boys trouw.
 • ,,RCL is Academy Partner van Feyenoord en beide clubs delen op regelmatige basis hun kennis op het gebied van het opleiden van jeugdvoetballers. Op vrijdag 4 maart komt Feyenoord naar De Bloemerd om een training te verzorgen voor de E-Selectie. De training wordt geleid door twee ervaren jeugdtrainers van Feyenoord. Alle trainers en leiders van RCL zijn hierbij uitgenodigd om die bijeenkomst bij te wonen.”Op de site van RCL natuurlijk het volledige bericht.
 • ,,Op woensdag 30 maart 2015 organiseert UVS een open dag voor zowel jongens als meisjes. UVS organiseert de dag speciaal voor voetballers en voetbalsters die zichzelf in de kijker willen spelen. Deze dag is voor iedereen in de op de site aangegeven leeftijdscategorieën. Beleef een supermiddag o.l.v. gediplomeerde trainers. Vanaf half drie …. enz” Belangstellenden gaan nu natuurlijk naar de site van UVS.
 • DoCoS zoekt voor het nieuwe seizoen 2016-2017 een trainer voor het selectieteam DoCoS 2. De trainer van het tweede elftal is verantwoordelijk voor de trainingen van het tweede team, verzorgt de coaching en …..” Alles te vinden op ……. De site van DoCoS.
 • Hazerswoudse Boys: ,, Vijftien scheidsrechters van onze vereniging hebben op 10 februari hun diploma behaald op de scheidsrechterscursus van de KNVB. De cursus, die werd gehouden in ons eigen clubhuis, bestond uit vier lesavonden en het fluiten van vier wedstrijden onder begeleiding. Deze begeleiding werd verzorgd door ervaren scheidsrechters van onze vereniging.” Felicitaties zijn hier wel op zijn plaats.
 • Voetbalvereniging UDO combineerde het nuttige met het aangename: ,,Voor vrijdagavond 26 februari organiseerde UDO een gemeenschappelijke training van de dames- en herenselectie met als heerlijk sluitstuk, een diner van vier gangen, alle ingrediënten dus voor een geslaagde avond.” De foto’s leveren het bewijs.
 • Tweede paasdag naar de meubelboulevard? Dat hoeft niet: ,, Op maandag tweede paasdag organiseert voetbalvereniging Woubrugge een voetbaltoernooi voor dames en meiden. Deelnemende teams zijn Lugdunum (Leiden), v.v. Zierikzee, Voorschoten ’97, Oegstgeest, RVC Reeuwijk en s.v. Nieuwkoop. Namens onze vereniging doen Dames 1, MC1 en MD4 mee aan dit toernooi. Deze week heeft VDE Plant toegezegd de komende drie jaar het toernooi te zullen sponsoren.” Deze sponsor heeft al eerder laten zien een klik te hebben met de dorpsclub.
 • Nog meer Pasen: op 25 maart kan de jeugd van Zoeterwoude paaseieren zoeken bij SJZ.
 • Vermaak voor de groteren bij Voorschoten’97: ‘’De evenementen commissie van Voorschoten ’97 wil iedereen uitnodigen voor de Hollandse Avond op 18 maart. De muziek op deze avond zal worden verzorgd door Jan Raats en Barry Badpak komt ook een paar  van zijn nummers ten gehore brengen. Wij zouden het leuk vinden wanneer mensen verkleed op deze avond komen (thema: Rood, wit, blauw & oranje). Onze sponsor het Wapen van Voorschoten heeft voor de best geklede man en vrouw een ….”Ja, wat? Te lezen op de site van Voorschoten.
 • Huig Jan Heeringa, van wie recent bekend werd dat hij komend seizoen de nieuwe trainer wordt van derdeklasser vv Oegstgeest, neemt twee spelers mee van zijn huidige club FC Rijnvogels. Het gaat om Adil Harfaoui en Danny Weenink. Deze spelers komen niet uit in de hoofdmacht bij de Katwijkers, maar spelen in het tweede elftal in de reserve Hoofdklasse A.
 • Zaterdag 5 maart a.s. komen sc Feyenoord A1 en sc Feyenoord B1 naar UVS. Om 12:30 uur trapt o.l.v. scheidsrechter Van Eijsden UVS B1 tegen Feyenoord B1 af. UVS en Feyenoord maken er dit seizoen een spannende strijd van in de 3e divisie landelijk. De Leidse en Rotterdamse club staan beide bovenaan met een gelijk aantal punten. UVS wist uit op sportpark Varkenoord, de thuishaven van de Feyenoord-jeugd met 0-2 te winnen. Zal UVS dit keer ook de drie punten in de wacht slepen? De spelers van de vertrekkende trainer Kevin Krishan zullen daar alles aan doen. De A1 van beide teams trappen om 15 uur af. Een kijkje nemen dan maar?