Terwijl de finales van de competitie voor de deur staan, zijn wij alweer toe aan het dertigste nummer van Lopend Vuurtje. Van, over en met de clubs uit deze regio. Onze redactie heeft gesnuffeld op websites, kreeg informatie binnen en zette alles op een rij. Wat gemist? Dat kan. Wanneer uw club iets gedeeld wil hebben dan kan dat mee in de volgende editie van Lopend Vuurtje. Deadline voor aanleveren: dinsdag 19 april, voor 22 uur.

 • Komend weekend wordt er op minuscule schaal ingehaald. Zo ontvangt MMO komende zondag FC Rijnland en staan er nog enkele minuten op de klok bij de eerder gestaakte wedstrijd tussen FC Boshuizen (za) en Roodenburg. MAAR: er valt wel genoeg te beleven in de strijd om de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. De vier knock-out wedstrijden worden namelijk dit weekend afgewerkt. In Leiderdorp trappen RCL en FC Rijnvogels zaterdag om 14 uur af voor hun onderlinge duel. Drie uur later staan Kagia-FC Boshuizen (zo) en DoCoS-UVS op het programme. Zondag 17 april is het de beurt aan Lugdunum en de zondagtak van Voorschoten’97. Dat treffen vangt aan om 14 uur. Trek er lekker op uit en geniet van deze regionale clashes!
 • In Roodenburg Actueel nr 15 een stuk, getiteld ‘De poppetjes voor vitaal voetbal Leiden”,  over de op handen zijnde fusies in Leiden. De schrijver geeft een aantal voorwaarden voor een geslaagde fusie, waarbij hij paralellen trekt met de Leidse voetbalfusies uit het verleden en met die van de ABN en de AMRO bank. Geleerd moet worden van de toen gemaakte fouten. In het kort: 1. Een goed plan is wenselijk, waarbij ondersteuning van de Gemeente en KNVB onontbeerlijk is. 2. De club moet een achterban hebben. 3.De nieuwe verenigingen moeten bestaan op basis van gelijkheid. 4. De clubnaam is minder belangrijk. Het lijken waardevolle uitgangspunten voor de komende besprekingen.
 • Wat zou FC Rijnvogels zijn zonder vrijwilligers ? Om alle vrijwilligers te bedanken zal er op vrijdag 22 april  een vrijwilligersavond georganiseerd worden. Aanvang is om 17.30 uur en de avond zal tot 23.00 uur duren.
 • Yassin Roosblad, eerder nog keeper bij FC Boshuizen, speelt nu voor Stormvogels. De doelman wil echter terugkeren naar de Leidse regio en zoekt een club. Hoofdklasse, eerste, tweede, derde of vierde klasse, het maakt Roosblad niet uit. Interesse en die positie vacant? Mail naar yassinroosblad@gmail.com
 • Nog steeds zijn DoCoS, Quick Boys, LSVV’70 en Warmunda bezig aan een indrukwekkende reeks. Daar is al diverse keren aandacht aan besteed. Ondertussen timmert ook SJC aan de weg met zes zeges op rij en ondertussen is ook vierdeklasser Football Factory al twee maanden ongeslagen. Dit kwam niet eerder voor in de prille geschiedenis bij de Leidse studentenclub.
 • Ook Lugdunum trakteert de vrijwilligers: ,,Als dank voor je inzet het afgelopen seizoen en/of deelname voor het komende seizoen, nodigen we jouw en je partner uit voor de jaarlijkse medewerkersavond op vrijdag 20 mei in de kantine vanaf 19.30 uur.
 • RCL gaat met de tijd mee. Na een vernieuwde site nu een club app: .,,Afgelopen zomer hebben een aantal vrijwilligers binnen RCL hard gewerkt aan de vernieuwde website van RCL en sinds het begin van dit seizoen heeft RCL dan ook een site van klasse. RCL.nl is gebouwd in samenwerking met Voetbalassist. Als onderdeel van deze samenwerking kan RCL sinds de lancering ook gebruik maken van de voetbalassist ClubApp. Met deze app kan iedereen ….” Zie verder de site van de Leiderdorpse voetbalclub.
 • In Hazerswoude houden ze wel van een feestje. Op 23 april wordt er een derde helft party georganiseerd met live zang in de kantine van de club.
 • Richard Trompert, voorzitter van Kagia, laat zijn licht schijnen over allerhande zaken wat betreft Kagia. Zo stipt hij aan dat de Raad van State deze week een belangrijke beslissing neemt waarbij het draait om het wel of niet kunnen aanleggen van een kunstgrasveld. En zo zijn er meer onderwerpen die Trompert onder de loep neemt. Op de site van Kagia vanzelfsprekend meer nieuws.
 • Een week na publicatie zijn er al zestien aanmeldingen binnen voor de VoetbalQuiz op 3 juni aanstaande, georganiseerd door onze redactie te samen met BibA Quizproductions. Plaats van handeling HomeTown Lounge te Leiden. Bij 25 teams van vier man/vrouw gaat het evenement door. Er kunnen maximaal 35 kwartetten meedoen. Grijp die kans voor een leuke avond! Aanmelden kan via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Zie ook onze elders onze site voor de berichtgeving.
 • In de rust van de wedstrijd Woubrugge – Linschoten heeft Jur Geus een nieuwe overeenkomst getekend met v.v.Woubrugge. In aanwezigheid van Marcel de Lange, namens sponsor Nolina, en selectiespelers Joris van de Hoorn en Chris Verhoef werden handtekeningen gezet onder een éénjarige verbintenis. Beide partijen hopen op een succesvolle en langdurige samenwerking. Jur Geus volgt met ingang van het seizoen 2016-2017 Erwin van der Zee op als hoofdtrainer van de club. Op dit moment is hij verantwoordelijk voor Woubrugge 2. Na het vastleggen van Geus hoopt Woubrugge binnen afzienbare tijd ook de naam van de nieuwe trainer van Woubrugge 2 bekend te maken. Eerder al werd Johan Peper aangesteld als Technisch Jeugd Coördinator.
 • SJZ: Het oude sponsortoernooi, vroeger altijd o.a. georganiseerd door Leen van der Hoeven, wordt nieuw leven in geblazen. Dit jaar georganiseerd door een aantal spelers uit onze selectie onder de nieuwe naam: Het Leen van der Hoeven toernooi op 28 mei 2016. Schrijf ook jouw team snel in om mee te kunnen doen! Want hier wil je bij zijn! Lees alles op de SJZ site.
 • GHC heeft een nieuwe voorzitter van de PR commissie gevonden in de persoon van Ger Bontje. Wij feliciteren Ger en wensen hem veel succes.
 • Tijdens de training kun je aan een tafeltje oeverloos aan de koffie zitten of langs de lijn staan. Zwammerdam heeft een wat actievere vorm van tijdsbesteding: ,,Vana14 april aanstaande en de komende zes weken daarna kunnen ouders van onze F- en E-pupillen gratis deelnemen aan Staatsloterij Footcamp. Onder leiding van Wouter van Valen (keeper van ons 1ste) en Neal Arnoldus (ARC 1), gecertificeerde Footcamp-instructeurs, worden verschillende sportactiviteiten georganiseerd. Het programma is ontwikkeld voor elk fitheidsniveau waarbij plezier voorop staat. Elke Staatsloterij Footcamp-training staat voor maximaal 30 minuten sporten. Lekker bewegen terwijl je kind ondertussen traint!
 • ,,Op 28 mei 2016 organiseert v.v Leiden weer het traditionele 7-tallentoernooi. Op de velden van v.v. Leiden wordt er een groot toernooi gehouden op halve veldjes waarin leden van v.v. Leiden in teams van 7 spelers (en wissels) het tegen elkaar opnemen in 3 verschillende competities. Het …. etc”. Info op de site van de vereniging uit de Leidse Morsch.
 • ,,Dinsdag j.l.  hebben de jeugdleden en een aantal leiders van SJZ deelgenomen aan de traditionele Sponsorloop. Ruim een uur lang lopen zij rondjes rondom de velden en hiermee zoveel mogelijk geld op te halen voor de jeugdafdeling van SJZ.” Lazen wij op de site van de club uit Zoeterwoude. Hoeveel er opgehaald werd? Raadpleeg de site.