Terwijl de finales van de competitie voor de deur staan, zijn wij alweer toe aan nummer 31 van Lopend Vuurtje. Van, over en met de clubs uit deze regio. Onze redactie heeft gesnuffeld op websites, kreeg informatie binnen en zette alles op een rij. Wat gemist? Dat kan. Wanneer uw club iets gedeeld wil hebben dan kan dat mee in de volgende editie van Lopend Vuurtje. Deadline voor aanleveren: dinsdag 26 april, voor 22 uur.

 • Na de aanmelding van het 25ste team zal er een definitieve klap worden gegeven op het doorgaan van de VoetbalQuiz, georganiseerd door LeidenAmateurVoetbal en Biba Quiz Productions met als gastheer Home Town Lounge in Leiden. Er zijn nu 21 teams van vier personen aangemeld. Bij 35 teams zit de zaal vol. Dus schrijf je snel in met een teamnaam en de vier personen die denken dat ze verstand hebben van het (inter)nationale en regionale voetbal. Zie ook onze aankondiging op de homepage in de header! Aanmelden kan via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Deadline voor inschrijving is 6 mei en het festijn zal plaatsvinden op vrijdag 3 juni!lounge (Small)
 • Het park grenzende aan de terreinen van Roodenburg wordt deze week geopend: ,,Op vrijdag 22 april zal de wethouder Paul Laudey om 12.30 uur het vernieuwde park openen. Dit gebeurt in het theehuis en daarna zijn er sportactiviteiten. Het park is een echt DOEPARK geworden en men streeft er naar dat bewoners/bezoekers in grote getale gaan recreëren in het groene gedeelte. Vooral aan de buitenkant van de sportvelden zijn er allerlei voorzieningen getroffen.” Wat er te doen is, wat er gebeurt, lees het op de site van de club uit Noord of komen naar de opening.
 • Komende vrijdag is het weer tijd voor het All Star Café. Plaats van handeling: het complex van Lugdunum! Aanvang 18 uur. Zie ook: www.oldstarscafe.nl
 • Op maandag 2 mei a.s., voor de 25e keer, gaat de jeugd van Warmunda naar Esbeek in Brabant, bijna in België. Vanwege dit jubileum was er een reünie. In het weekend van 8/10 april gingen (ruim) 25 (ex-)kampvrijwilligers op reünieweekend in Oosterhout. De leiding was in handen van de jeugdleden, die ook nu de Spelleiding hebben: Koen, Arthur, Jeffrey en Brian. Volgens de berichten was het een geslaagd weekend. Op woensdag 6 april j.l. konden de 60 jeugdleden en hun ouders kennismaken met de leiders van de editie 2016 en kregen ze het weer mooi opgezette kampboekje plus een kampshirt uitgereikt.
 • Het is half april; bij sommige clubs zijn illusies aan scherven gegaan: géén kans meer op een (periode)kampioenschap en al wat rest is een plek in de middenmoot. Bij andere verenigingen heerst met een zelfde positie op de ranglijst tevredenheid: degradatie is ontlopen en dat was in een zo vroeg stadium niet verwacht. Voor teams in beide categorieën geldt dat de resterende wedstrijden van geen belang zijn. Winnen en mooie resultaten zijn mooi meegenomen, maar hebben geen of nauwelijks invloed op de eindstand. De aandacht van supporters en media verflauwt. Dat geldt ook voor Leidenamateurvoetbal. Afhankelijk van het gekozen pakket zal de club het moeten doen zonder de gebruikelijke wedstrijdverslagen. Niet in de laatste plaats ook omdat alle clubs al aan hun limiet zitten. Sterker; er overheen reeds. Volgend jaar kiest de site voor een andere opzet en zal de berichtgeving tot het eind van het seizoen kunnen duren. Nieuws hierover volgt.
 • Voor iedereen die FC Rijnvogels een warm hart toedraagt: kom zaterdag naar de Kooltuin. Sportief gaat het crescendo met de vrouwen- en mannenteams in alle geledingen en zaterdag  is het Derby Day tegen Noordwijk. Dit laat de vereniging niet zo maar voorbij gaan. Op naar de Kooltuin zaterdag.
 • Kampioenen die we terugvonden op de verschillende site: Voorschoten D12, Valken’68 F2, RCL B5, Hazerswoudse Boys E1, Meerburg A2, A3 en F16! Van harte namens onze volledige redactie.
 • Zwammerdam F1 is waarschijnlijk zaterdag zover: vorig weekend doorbrak het team de magische grens van 100 doelpunten. Een taart van Bakkerij Blom was hun beloning.
 • GHC: ,,We willen het seizoen 2015-2016 afsluiten op 4 juni met een gezellige barbecue en muziek voor de jeugdafdeling. Verdere informatie over het precieze programma wordt in de komende weken bekend gemaakt. Houd dus in ieder geval zaterdag 4 juni vrij!”
 • Op dezelfde dag houdt ook Kagia een slotdag: in de ochtend is er veel te doen voor de jeugd en in de middag en avond is er van alles te doen voor de oudere leden. Je zou gek zijn als je die dag niet naar het terrein aan de Kikkerbeetstraat komt.
 • Nog meer GHC: op 23 april 2016 organiseert de club een slaapnacht voor de jongste jeugd. We gaan leuke spelletjes doen, slapen (nou ja slapen??) in de kleedkamers en de volgende ochtend met zijn allen gezellig ontbijten.” Details natuurlijk op de site.
 • De G-voetballers van UVS hadden een prachtavond: ,,Om de 2 jaar worden onze G-voetballers uitgenodigd voor dit prachtige feest in de Rijswijkse Schouwburg, georganiseerd door Stichting Sportbelang SGK. Maandag 11 april was het zover. Een jubileumeditie. Voor de 10e keer werd dit evenement gehouden. Een keur van artiesten trad op ….” Lees alles op de UVS site.G Team UVS (Small)
 • Op dezelfde site: ,,Een sport en beweegimpuls in de Gemeente Leiden. Met de ondertekening van een samenwerkingsconvenant heeft de voetbalvereniging UVS een belangrijke stap gezet om het sporten in zijn algemeenheid en het voetbal in het bijzonder te enthousiasmeren. UVS gaat namelijk samen met de zorg- en onderwijsinstellingen. De Binnenvest, Exodus,  Stichting Onbeperkt Werkt, de Stichting Speciaal Onderwijs, het Praktijkonderwijs, de gemeente Leiden en de sportaanbieders Leiden Atletiek en het VTV, een aangepast sport en beweegaanbod bieden.
 • Conditietraining is niet populair onder voetballers. Een puike conditie is echter wel noodzakelijk voor goede resultaten. DoCoS beseft dit heel goed getuige dit bericht: ,,LEIDEN, 19 april 2016 – Michiel ten Haken (foto) wordt met ingang van het nieuwe seizoen conditietrainer bij DoCoS. Hij zal zich vooral bezig houden met periodisering en daarmee dus met een goede opbouw van de conditie van de selectie van DoCoS. Ook wordt de expertise van Ten Haken ingezet voor de jeugd van DoCoS.”
 • Uit Lisserbroek: ,,Op 16 april jl. heeft Kagia feestelijk afscheid genomen van Dirk Borger en Aad Kattenberg, beide heren dragen na ruim 20 jaar vrijwilligerswerk binnen de barcommissie, het stokje over aan de jeugd.”
 • Voorafgaande de wedstrijd Lugdunum (za) – Voorschoten’97 (zo) waren de spelers van Lugdunum uitgenodigd door Tom Holswilder van Koetshuis ‘De Burcht’ voor een uitgebreid ontbijt. Dat dit de spelers en begeleiding van Lugdunum goed heeft gedaan blijkt wel uit de, weliswaar via strafschoppen verkregen, overwinning op Voorschoten’97 (zon). Een supergezond sportontbijt deed weer wonderen.
 • VV Oegstgeest: ,,Naast wedstrijden spelen en trainen kun je bij v.v. Oegstgeest ook deelnemen aan verschillende nevenactiviteiten die wij organiseren voor de voetballende jeugd. Zo is er ieder jaar ons jeugdtoernooi en zijn er bijvoorbeeld spelletjesdagen, discodagen en tentenkampen. Het tentenkamp voor de jeugd is op 13 en 14 mei.”
 • Het sloeg in als een bom: de totale metamorfose van voormalig LSVV’70 voorzitter Alan Stjepanovic. Wat de aanleiding voor deze schokkende gebeurtenis was leest men op de site van de studentenclub, waar zoals altijd weer veel boeiends werd gemeld.
 • Conditietraining is niet populair onder voetballers. Een puike conditie is echter wel noodzakelijk voor goede resultaten. DoCoS beseft dit heel goed getuige dit bericht: ,,LEIDEN, 19 april 2016 – Michiel ten Haken (foto) wordt met ingang van het nieuwe seizoen conditietrainer bij DoCoS. Hij zal zich vooral bezig houden met periodisering en daarmee dus met een goede opbouw van de conditie van de selectie van DoCoS. Ook wordt de expertise van Ten Haken ingezet voor de jeugd van DoCoS.”Hake Docos
 • Bij Woubrugge heerst een gevoel van trots: ,,Op vrijdag 15 april was de laatste cursusavond van de opleiding tot pupillentrainer. De cursus is georganiseerd door de KNVB op onze velden. En daar zijn we trots op, zeker omdat we van de cursusleider, Wim Marsbergen, complimenten hebben gekregen over onze bijzonder goede medewerking en organisatie.”
 • FC Rijnland ging twee keer de boot in zondag. Eerst werd met 5-1 verloren van een ontketend MMO. Later stapte de selectie plus sponsors de boot in om naar Leiden te varen. Getuige de filmpjes en foto’s (op Facebook)  was het een knallend spektakel.