Terwijl de finales van de competitie voor de deur staan, zijn wij alweer toe aan nummer 32 van Lopend Vuurtje. Van, over en met de clubs uit deze regio. Onze redactie heeft gesnuffeld op websites, kreeg informatie binnen en zette alles op een rij. Wat gemist? Dat kan. Wanneer uw club iets gedeeld wil hebben dan kan dat mee in de volgende editie van Lopend Vuurtje. Deadline voor aanleveren: dinsdag 3 mei, voor 22 uur.

 • In voorgaande edities van Lopend Vuurtje werden clubs uitgelicht die aan een imposante reeks bezig zijn. Daar gaan we vrolijk mee door, want zulks verdient lof. De teller van ongeslagen wedstrijden bij vierdeklasser Warmunda staat ondertussen op 19! Afgelopen zondag werd Oranjeplein aan de zegekar gebonden. Quick Boys morste twee punten in Zeeland bij Hoek en is nog geen kampioen, maar heeft wel de beste papieren vooralsnog. De Katwijkers verloren geen wedstrijd in de laatste achttien(!) wedstrijden. Warmunda verloor voor het laatst op 20 september en Quick Boys op 3 oktober van het vorige jaar. Meerburg kan en zal gewis zondag kampioen worden en dat is ook meer dan terecht. De Rijndijkers staan op dit moment op een serie van zestien ongeslagen ontmoetingen. In oktober was avv Alphen de laatste ‘boosdoener’. Voor de winterstop was het wisselvalligheid troef bij RCL. Maar na de winterslaap loopt het als een tierelier bij de Leiderdorpers. De laatste negen wedstrijden werden in winst omgezet. De reeks van ongeslagen wedstrijden staat op elf! Op dat aantal komt ook zondageersteklasser FC Boshuizen uit. En toch is de Leidse ploeg nog steeds niet verlost van ‘plaaggeest’ IFC. In dezelfde klasse won SJC de laatste zeven potjes, ook een prima prestatie. Kickers’69 werd al kampioen in 4A op zondag en is ook toe aan zeven ongeslagen wedstrijden. Daarvoor werd slechts eenmaal verloren, van…hoe kan het ook anders..Warmunda. Voor die wedstrijd had de ploeg uit Leimuiden al een reeks staan van dertien ongeslagen wedstrijden. DoCoS gleed afgelopen zaterdag onderuit tegen CVC Reeuwijk en dat betekende de eerste (uit)nederlaag sinds Lugdunum thuis (12 september 2015). Al met al een record voor de Leidenaren. Geen nederlaag in twintig wedstrijden op rij!!! Dan LSVV’70, de vermoedelijke aanstaande kampioen in 4A op zaterdag. De ploeg van Freek Jansen verloor tweemaal, waarbij Roodenburg de laatste was in november die kon winnen van de cultclub. Daarna won LSVV’70 elf keer en speelde het eenmaal gelijk. Niet misselijk dus ook! Waar winnaars zijn, komen we ook automatisch bij verliezers. Zo won GHC geen van de laatste negen wedstrijden in 2C op zaterdag. De zaterdagtak van UDO, spelend in 4A,  won in de seizoensouverture, maar daarna kwam de klad erin. De teller staat op twintig niet gewonnen wedstrijden op rij.
 • De BiBa Voetbalquiz, te samen georganiseerd met LeidenAmateurVoetbal.nl, gaat door! Datum: vrijdag 3 juni in de HomeTown Lounge te Leiden. Op dit moment is er nog plaats voor tien teams van vier personen. Aanmelden kan nog steeds via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Let wel; vol is vol dus aarzel niet.
 • Op zaterdag 11 juni wordt het vijfde Event van LAV georganiseerd en dat gebeuren zal samenvallen met de halve finales en finale van de Koetshuis ‘de Burcht’ Cup. Wil jouw bedrijf ook een rol met sponsoring of anderzijds? Dat kan. Graag even contact opnemen met redactie@leidenamateuvoetbal.nl
 • De jeugdvoorzitter van Voorschoten ’97 komt op de site van de club met vervelend nieuws: ,,Ondanks de noodoproep van vorige week moeten we helaas het trieste besluit nemen om het tentenkamp dit jaar geen doorgang te laten vinden. Naar aanleiding van de oproep kwamen er te weinig reacties binnen om het tentenkamp in de resterende tijd vlot te trekken. Dat is een zeer teleurstellend resultaat, met name voor de jongste jeugdleden!”  Eens temeer het bewijs dat initiatieven binnen een club vallen of staan bij voldoende vrijwilligers. Volgend jaar beter dan maar?
 • Jeugdkampioenen: in rap tempo volgen de kampioenschappen van de jeugdafdelingen elkaar op. We noemen ze hier even. Hulde en felicitaties van LeidenAmateurVoetbal natuurlijk! Voorschoten’97: C9. De  F15 scoorde maar liefst 108 doelpunten en kreeg er 15 tegen. RCL: A2, B5, D7 en F8. DoCoS: C1, E3. De F8 werd kampioen met 17 wedstrijden gespeeld, 17 keer gewonnen en de doelcijfers: 143 doelpunten voort en 21 doelpunten tegen. Kagia: B1, C1, D1, F3.  De E1 werd kampioen met 111 doelpunten voor en maar 25 tegen. Zwammerdam: F1. SJZ: B2. GHC: D1. Meerburg: F16. Ook volwassen kerels kunnen kampioen worden. Woubrugge 3 werd bijvoorbeeld als zodanig gehuldigd.
 • De GHC site: ,,Na het huidige seizoen vertrekt Sami Mouchih van GHC naar Sparta A1. Bijna wekelijks is de 18-jarige linksback ondanks de mindere resultaten van GHC de beste man op het veld. Dit is ook terug te zien in het spelersklassement voor de tweede en derde klasse. In dit klassement, bijgehouden door LeidenAmateurVoetbal.nl, gaat Mouchih stevig aan kop. GHC wenst Sami alvast al een grootse succesvolle carrière bij Sparta toe!” Natuurlijk doen wij van leidenamateurvoetbal hetzelfde (eerder werd een interview geplaatst met dit grote talent).
 • Het jaarlijkse E-kamp van RCL gaat dit jaar naar Kampeerhoeve Koole in Nieuwkoop. Een prachtige locatie met uitgebreide mogelijkheden om er een onvergetelijk feest van te maken. RCL meldt op hun site het volgende: ,,Het wordt een geweldig weekend met veel plezier, bijzondere activiteiten, voetbal, spelletjes en lekker eten. Nieuwe elementen in het programma zijn een nachtwandeling op vrijdagavond, poldersport en een heerlijke BBQ op zaterdag en een avonturentocht op zondag.” Alle details natuurlijk te lezen op de site van de club uit Leiderdorp.
 • Steun het goede doel van UVS: ,,Bij UVS staat sinds enige tijd een witte container waarin bruikbare kleding, schoenen en huishoud textiel kan worden gedeponeerd. De container is geplaatst naast de ingang van kleedkamers 9 t/m 12. De kleding wordt ingezameld door de Stichting Kovamo. De opbrengst van de kleding gaat voor een klein deel naar UVS en voor het resterende deel naar het Diabetes Fonds.”
 • Nog een club die zich inzet voor het goede doel. FC Rijnvogels zet zich al jaren in voor de Stichting Juul. Er werd weer een mooi bedrag overgemaakt: ,,Inmiddels staat de teller op………” Het hele artikel met alle details is natuurlijk op de site van Rijnvogels te vinden.
 • Steeds meer clubs introduceren een club app. Lugdunum bijvoorbeeld: ,, Met ingang van heden is onze gloednieuwe “Lugdunum ClubApp” voor iedereen beschikbaar. De ClubApp is gekoppeld aan onze website, dus altijd actueel. De app is gratis te downloaden onder de naam Voetbalassist in de Playstore (Android) en appstore (iOS). Na het dowloaden eenmaal zoeken naar Lugdunum.
 • Op de UDO site lazen we het volgende: ,,De inschrijvingen van het Mieniekamp van UDO zijn allemaal verwerkt en gepubliceerd op de website. We hebben dit jaar 143 deelnemers en maar liefst 87 ouders die deel zullen nemen aan de BBQ. Meer informatie volgt later.”
 • ,,Maar liefst 11 buitenlandse teams geven acte de préséance op het Internationale Jeugd Toernooi van VV Kagia tijdens het Pinksterweekend van 15 – 16 mei 2016. Al  jaren organiseert de club in Lisserbroek elk tweede jaar een internationaal jeugdtoernooi. Dit jaar voor de meisjes C, en jongens D en C junioren. Dit jaar belooft het een uniek toernooi te worden met teams uit Duitsland, Frankrijk, België en Luxemburg. Gedurende 2 dagen  etc”. Wie er meedoen, alle relevante tijden en veel meer op de site van de Lisserbroekers.
 • Hazerswoudse Boys is dringend toe aan nieuwe stoelen voor de kantine. Zomaar even de clubkas aanspreken is niet aan de orde. Wat de fans kunnen doen: ,,U kunt voetbalvereniging Hazerswoudse Boys de komende 6 weken steunen door uw statiegeldflessen in te leveren bij Albert Heijn in Hazerswoud-Dorp. Bij het  inleveren kunt u via de donatieknop aangeven dat het bedrag aan statiegeld wordt overgemaakt naar Hazerswoudse Boys.”
 • Vrijwilligers, het is al eerder gezegd, zijn onbetaalbaar. Soms, heel soms, bij werkelijk een uitzonderlijke inzet behaagt het de Koning om hen te eren met een lintje. Maar liefst drie vertegenwoordigers van ‘onze’ clubs viel die eer hen ten deel. Het gaat om Kees Botermans van Lugdunum, Luuk van der Zon van UDO en Hans Olijerhoek van SJZ. Op de respectievelijke sites wordt uitgebreid ingegaan op deze bijzondere gebeurtenis. LSVV’70 besteedt ook aandacht aan Kees Botermans.
 • Minder plezierig nieuws van het , ‘Wim Mugge’ sportpark: ‘,,Afgelopen zaterdag kwam ik na een wedstrijd erachter dat ik mijn scootersleutel met pluizige sleutelhanger niet meer had. Deze zat ook niet meer in de scooter. Vandaag (maandag) toen ik hem met de reservesleutel op wilde halen, kwam ik erachter dat hij er niet meer stond. Het is een zwart witte bromscooter van het merk QINGQI.” De ware eigenaar heet Guus en mist zijn vervoermiddel zeer. Alle info:  06-30700802.
 • Een foto op de site van Zwammerdam die wij u niet willen onthouden. Twee bezoekers bij de wedstrijd Zwammerdam-Floreant!Katten (Small)
 • Op de Facebook pagina van FC Rijnland weer veel foto’s van de gebeurtenissen van de laatste weken. De plaatjes en filmpjes van de memorabele boottocht zijn het bekijken waard!
 • Bij diverse clubs zijn de voorbereidingen voor het komend weekend getroffen: LSVV’70, DoCoS en Meerburg kunnen kampioen worden. Onze redactie wenst de clubs alle succes toe en maak er wat moois van. Onze verslaggevers zijn van de partij!