Terwijl de finales van de competitie voor de deur staan, zijn wij alweer toe aan nummer 33 van . Van, over en met de clubs uit deze regio. Onze redactie heeft gesnuffeld op websites, kreeg informatie binnen en zette alles op een rij. Wat gemist? Dat kan. Wanneer uw club iets gedeeld wil hebben dan kan dat mee in de volgende editie van . Deadline voor aanleveren: dinsdag 10 mei, voor 22 uur.

 • Roodenburg weet met grote regelmaat in het orgaan ‘Laatste Nieuws’ zaken naar voren te brengen die de rubriek Lopend Vuurtje halen. Zo ook nu. ,,De aanduidingen  A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-junioren verdwijnen. De internationaal gebruikte termen komen daarvoor in de plaats. De C-junioren worden bijvoorbeeld Onder 15.” Geen echt schokkende wijzigingen; de C-junioren waren immers al van die leeftijdscategorie. Alles hierover is te lezen in het Laatste Nieuws. Ook Voorschoten’97 brengt dit nieuws op de site.
 • Bij de club  uit Leiden-Noord wordt op Bevrijdingsdag een recreatie 11 tegen 11 toernooi gespeeld met onder andere Roodenburg zaterdag en zondag, Football Factory en Haagse Boys. Er is meer te doen. Zo kun je via een radar meten hoe hard je schot is. Een uitdaging dus. Ook aan het vermaken van de meegekomen kinderen is gedacht.
 • Op vrijdagavond 20 mei vindt er in het kader van de familiedagen 2016 een heuse Belgische bieravond plaats in de kantine van Valken’68. Anders dan voorgaande jaren wordt er deze keer geen wedstrijd gehouden, dus geen bier drinken in een bepaalde tijd met allerlei regels. Nee gewoon ouderwets gezellig een biertje doen onder elkaar in een ontspannen sfeer. Proeven, kennismaken en een informatief praatje bij elk biertje.
 • Voorschoten’97: ,,Voor de meeste overige senioren teams zit het seizoen er (bijna) weer op. 21 mei is het weer tijd voor het Koning Voetbal Toernooi. Wij willen voor dit toernooi ook de A-Junioren uitnodigen en speciaal de teams die volgend jaar senioren worden (A2 & A5).Het toernooi zal zoals voorgaande jaren op een half veld gespeeld worden. Inschrijven kan tot….” Alle info op de site van Voorschoten.
 • De maand mei is aangebroken en dat betekent dat de familiedagen van FC Rijnvogels weer dichterbij komen. De evenementencommissie heeft hard gewerkt om weer een programma samen te stellen waarin iedereen aan zijn trekken gaat komen. Van jong tot oud, van heren 1 tot de F9. Aan iedereen is gedacht. De Familiedagen 2016 worden dit jaar gehouden van vrijdag ……..” Elke Rijnvogels aanhanger surft nu naar de site voor de broodnodige informatie.
 • Nog meer van de club uit Katwijk: ,,Op 14 mei 2016 organiseren wij een E-toernooi op Sportpark De Kooltuin. Maar liefst 30 deelnemende teams van verschillende niveau gaan die dag de strijd aan om de felbegeerde eerste plek in de poule.”
 • Kampioenen die wij konden ontdekken op de diverse sites: : RCL E1, UVS E8, DoCoS D1 en E3, Woubrugge VR 1! Van harte, kanjers!
 • Op zondag 29 mei organiseert UVS het BFF ‘Best Friends Forever’-toernooi.  Dit toernooi, speciaal voor meisjes in de A- tot F-leeftijd, heeft als doel om te laten zien hoe leuk voetballen met vriendinnetjes bij een vereniging kan zijn. Je hoeft geen lid van UVS te zijn. Hoe kun je deelnemen? Simpel, raadpleeg de site van UVS.
 • Voor de 25ste keer organiseert de Afdeling G-voetbal van UVS een supergezellig mixtoernooi. Op zaterdag 28 mei a.s. van 12.00 tot 18.00 uur wordt er gevoetbald en feest gevierd. Vanaf 16.00 uur volgt de prijsuitreiking met voor de winnaar de Johan Kwestro Wisselbokaal. Verder worden de winnaars van de Dick Kikkert Trofee, de meest waardevolle speler van het seizoen, en de Wil de Vos Trofee, beste keeper van het seizoen, bekend gemaakt.
 • Onze felicitaties gaan naar Yvonne van der Weijden. Zij werd, voor aanvang van de laatste competitie wedstrijd dit seizoen, gehuldigd omdat zij haar 400e officiële wedstrijd voor DoCoS heeft gespeeld. De speelster van DoCoS Vrouwen 2 werd voor het duel tegen Rijnburgse Boys Vrouwen 2 toegesproken, kreeg bloemen en een herinneringsschaal.
 • DoCoS is altijd op zoek naar nieuwe leden: ,,Heb jij altijd al willen voetballen en lid worden bij een voetbalvereniging? Of heb jij een vriendje of vriendinnetje waarvan je weet dat die zou willen voetballen? Kom dan op 8 mei naar DoCoS en doe mee met de gratis training.
 • ,,Op 28 mei 2016 organiseert v.v Leiden weer het traditionele 7-tallentoernooi. Op de velden van v.v. Leiden wordt er een groot toernooi gehouden op halve veldjes waarin leden van v.v. Leiden in teams van 7 spelers (en wissels) het tegen elkaar opnemen in 3 verschillende competities. Het toernooi duurt de hele dag en daarom wordt er goed voor je gezorgd.” Hoe en wat? Allemaal te vinden op de site van de club.
 • UDO heeft iets om trots op te zijn: ,,Afgelopen maandag heeft Paul Pesman uit naam van Heineken de trofee voor de Beste Sportkantine 2015 Heineken Regio Noord Holland overhandigt aan Luuk van der Zon van UDO. Samen met deze trofee hebben we ook een kledingcheque t.w.v. € 200,- mogen ontvangen voor de aanschaf van kantinekleding.” Mystery guests beoordeelden in vele kantines het tappen van biertjes, gastvrijheid, verzorging, etc. De club uit Oegstgeest kwam als beste uit de bus.
 • SJZ organiseert verschillende activiteiten tijdens de derby van zondag tegen Meerburg. Om er het fijne van te weten is er heen gaan de juiste manier.
 • De vereniging uit Zoeterwoude doet meer: ,,Op 13 mei is er een internationaal D-toernooi, 21 mei een meidendag aldaar.”  Nadere informatie volgt spoedig.
 • En dan gaan we naar Warmunda: ,,Op 28 mei is het weer zover en staat alweer de 17e editie van “De Cup met de Grote Oren” op het programma op sportpark Overbos. Dit toernooi is in 2000 gestart als toernooi van GWS, maar wordt dit jaar alweer voor de vierde keer bij Warmunda  gespeeld. De Cup met de Grote Oren is een toernooi voor seniorenteams, waarbij gezelligheid, sportiviteit en een leuke dag voorop staat.”
 • FC Boshuizen krijgt ruimte om in het komende seizoen meer senioren of veteranen voetbalteams in te schrijven. Doordat de club komend seizoen geen jeugdteams meer heeft ontstaat er ruimte om meer senioren of veteranenteams onderdak te bieden. Boshuizen is op zoek naar zaterdag en/of zondag teams die op recreatief maar vooral gezellig niveau willen voetballen. Op de site natuurlijk de nodige contactadressen.
 • Yayha Dkissi, doelman van de zondagtak van Roodenburg,  stopte zondag een penalty. Ja? En? Dat doen wel meer keepers zal men zeggen. Het was echter al zijn vijfde die hij keerde dit seizoen. Slechts twee keer werd hij verslagen vanaf elf meter.
 • Wouter van Valen dan. Doelman van zaterdagderdeklasser Zwammerdam. Hij stopte al negen (!!) strafschoppen dit seizoen. ,,Klopt, die penalty’s liggen me wel. Overtuiging naar welke hoek je wilt duiken scheelt een hoop. Daar schort het bij de meeste keepers nog wel is aan.. “, volgens de lekker nuchtere Van Valen.
 • Weldra nieuws over vier nieuwe spelers voor FC Rijnland. De Leidse club bouwt gestaag door!
 • Over FC Rijnland gesproken. Staat er in uw agenda al op zaterdag 11 juni VRIJHOUDEN IN HOOFDLETTERS? Mooi, dan organiseert onze redactie samen met de zondagderdeklasser het vijfde Event van LeidenAmateurVoetbal. Dit dus op het terrein van de Leidse club. Op die dag spelen onder meer de beste spelers uit de regio tegen elkaar (vanuit ons spelersklassement) en worden de halve finales en finale gespeeld van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. Be there! Spoedig meer informatie over deze middag en avond.