Terwijl de reguliere competitie erop zit en we terecht zijn gekomen in de nacompetitie, zijn wij alweer toe aan nummer 35 van Lopend Vuurtje. Van, over en met de clubs uit deze regio. Onze redactie heeft gesnuffeld op websites, kreeg informatie binnen en zette alles op een rij. Wat gemist? Dat kan. Wanneer uw club iets gedeeld wil hebben dan kan dat mee in de volgende editie van Lopend Vuurtje. Deadline voor aanleveren: dinsdag 24 mei, voor 22 uur.

 • Op de site van FC Rijnvogels lazen we: ,, De tegenstander is bekend, we gaan aanstaande zaterdag naar de andere kant van het land voor promotie naar de 3e divisie (nu nog Topklasse). De heenwedstrijd wordt dus gespeeld in Assen tegen ACV, de runner-up in de Hoofdklasse C. De bussen zullen zaterdag om 10.30 uur vertrekken richting het oosten van het land. Inmiddels zijn er al DRIE bussen vol en gaan we starten aan nummer VIER.” Dat wordt een feest daar in Assen. Alsnog inschrijven kan. Info op de site.
 • Ook een feestje in Voorschoten: de gemeenteraad stemt in met kunstgras. Het verslag staat op de site. Hier een intro: ,,Het was weer volle bak, donderdag 12 mei, in de Raadszaal van de gemeente. De dames van de Atletiek waren weer opvallend aanwezig. En dat is opgevallen en werd ook weer zeer gewaardeerd. Het geeft opnieuw aan hoe de sport leeft op sportpark Adegeest, en hoe Voorschoten ’97 wil blijven opkomen voor een 300 meter kunststof hardloopbaan en een kunstgrasveld op veld 1. … etc”
 • Het benefiet concert op 22 mei bij V.V.Leiden gaat definitief door. Dit moet flink gedeeld worden zodat we er met zijn alle massaal aanwezig zullen zijn. Hoe bestel je een kaartje? Simpel je doneer minimaal 10 euro aan het Prinses Beatrix Spierfonds (mag altijd meer zijn) via actiepagina speractie.nl en je bewijs van storting die je toe gemaild krijgt is je entree kaartje. Of aan de deur kan je ook kaartjes kopen 12.50 euro is dan de entree. Zorg dat je erbij bent wordt een supermiddag, de deur gaat open om 13:30 uur. Zie verder: https://sma.spieractie.nl/actie/opa-jaap-van-der-ham
 • De Leidse D66-fractie heeft Paul Dirkse voorgedragen voor benoeming tot wethouder. Paul zal Frank de Wit opvolgen als wethouder Sport, Onderwijs en Duurzaamheid. Paul is al jarenlang actief betrokken bij tal van zaken in Leiden en heeft een grote passie voor sport. Zo was hij medeoprichter van het crowdfunding platform ‘Wij zijn Sport’, zat hij jarenlang in het bestuur van tennisclub Unicum en schreef hij in de jaren 90 als journalist voor Sleutelstad over de Leidse politiek. Vorige maand maakte huidig wethouder Frank de Wit zijn vertrek kenbaar. Op verzoek van de fractie heeft een adviescommissie gezocht naar een geschikte kandidaat. De fractie van D66 stemde unaniem in met de keuze voor Paul Dirkse. Fractievoorzitter Jeffrey van Haaster: “Met Paul heeft D66 een gedreven nieuwe wethouder gevonden die het goede werk van Frank de Wit zal voortzetten. We kijken uit naar een prettige samenwerking met mooie resultaten voor de stad.” D66 is verheugd dat Paul Dirkse zich beschikbaar stelt voor het wethouderschap. Afdelingsvoorzitter Jeroen Slobbe: ,,Met Paul krijgt Leiden een Leidse wethouder die de sportwereld door en door kent. En ook een wethouder die betrokken is bij duurzaamheid en zich hard maakt voor goed onderwijs. Kortom een goede match met D66 Leiden.” (bron: sleutelstadfm).
 • Lugdunum nam afgelopen zaterdag afscheid van en clubicoon: Gert van Delft.
 • VV Leiden is op zoek naar een doelman voor de selectie. De club is ambitieus en wil met trainer Kees van Tongeren een belangrijke rol gaan spelen om de prijzen in het seizoen ’16-’17. Bij interesse: neem gerust contact op met de club uit het Morskwartier.
 • Voor veel voetballiefhebbers, en dat zijn onze volgers, zijn de maanden mei en juni de tijd van toernooien. Jong en oud, van elk niveau, vriend of vriendin, iedereen kan op zijn eigen wijze een dag het ‘voetbaltotaalgebeuren’ beleven. Leidenamateurvoetbal kondigt de toernooien hier zoveel mogelijk aan: ,,Op zondag 5 juni 2016 is het weer zover, het jaarlijkse sponsortoernooi bij GHC voor de 29ste keer georganiseerd door de PR-Commissie. Vorig jaar was het weer een groot succes, met veel deelnemende sponsors. De winnaars vorig jaar waren: Simon Smit stukadoorsbedrijf, (de”vluggejaapies”) voor de recreatiepoule en Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf Henk van Voorthuijzen voor de prestatiepoule. We willen er op 5 juni weer een sportieve en gezellige dag van maken met een groot aantal deelnemers en een gezellig stukje muziek.” Van de site van……. GHC. Dan de site van vv Oegstgeest: ,,Zaterdag 21 mei is het weer zo ver: het jeugdtoernooi van v.v. Oegstgeest. Alle benodigde informatie over dit jaarlijkse festijn vind je in het programmaboekje…. enz”. SJZ geeft op de site een helder overzicht van alle toernooien waar teams van de Zoeterwoudse clubs aan meedoen.]
 • De fusies in Leiden houden de gemoederen danig bezig. Op de sites van vv Leiden en GHC een uitgebreid verslag van de laatste bijeenkomst van Leiden Vitaal.  De clubs hebben er een duidelijk standpunt in. Ze waren ronduit met stomheid geslagen toen ze de plannen van de gemeente hoorden en niet zonder reden! Waarom de clubs op de achterste benen stonden is te lezen op de sites van GHC en leiden. Ook in het Leidsch Dagblad van 17 mei kwamen de clubs aan het woord. Verplichte kost voor iedereen die begaan is met het lot van de Leidse clubs.
 • FC Boshuizen zal vermoedelijk met de grootste verbazing kennis hebben genomen van de plannen van de gemeente: het is de bedoeling dat GHC, Leiden en  Rijnland aan de Boshuizerkade gaan spelen……..
 • Donderdagavond 19 mei niets te doen? Beslissingswedstrijd bezoeken? Dat kan. Op het terrein van RKAVV ontmoeten HVV en Voorschoten’97 (zo) elkaar. De verliezer degradeert. De winnaar gaat de nacompetitie in voor lijfsbehoud. Aftrap 20.00 uur.
 • Dood en begraven zo leek het. De waarheid is anders: MMO herpakte zich en speelde zich afgelopen maandagmiddag alsnog veilig in de derde klasse A. Routinier Albert van der Hoorn was de gevierde man. Hij scoorde de benodigde 1-1 tegen Altior. Een groot compliment waard aan trainer Pascal Verschoor en zijn mannen. En een pluim extra voor Jeroen Disseldorp, die er wel heel veel maakte na de winterstop!
 • Actief voetballen op niveau houdt niet op je dertigste op. ,,Op vrijdag 20 mei a.s. vind er bij UVS-Leiden de voorronde plaats van de Nederlandse kampioenschappen 35+ voetbal voor mannen en vrouwen. Deelnemende verenigingen zijn bij de mannen HBS 35+, Leiden 35+ en natuurlijk UVS 35+.
 • Leiden timmert aan de weg wat betreft ‘de leuke dingen voor de mensen’: ,,Het seizoen loopt bijna op zijn einde maar natuurlijk niet voordat we dat op een leuke manier afsluiten. Er staan nog diverse toernooien op de agenda en een kamp. Voor onze jongste jeugd hebben we nog de beruchte slaapnacht maar ons slotstuk is toch wel de familiedag op 4 juni.” De datum zeker aankruisen voor de Leiden liefhebber en raadpleeg de site om te kijken wat er te doen is.
 • Woubrugge is zo langzamer aan de ene kant een eerbiedwaardige grijsaard en aan de andere kant een springlevende en energieke jongeling. De club bestaat eerdaags zeventig jaar en laat dit niet zomaar passeren: ,,Het jubileum nadert snel, op 4 juni bestaat Woubrugge 70 jaar en daar willen wij natuurlijk een groot feest van maken. In dit stuk wordt alvast een tip van de sluier gelicht en worden er wat dingen bekend gemaakt over het jubileum.”(zie website Woubrugge).
 • Wat een knetterend einde van het seizoen 2015-2016! Veel, heel veel Leidse regioclubs gaan aan hun toetje beginnen: ze spelen beslissingswedstrijden, promotie/degradatiewedstrijden of beide. Elders op de site van leidenamateurvoetbal natuurlijk een volledig overzicht. De verslaggeving loopt nog wel even door!
 • Komende vrijdag is het weer zover: het Old Star Cafe, dit keer met als gastheer FC Rijnland in de Leidse Mors! Lekker babbelen onder het genot van een hapje en een drankje? Vanaf 18 uur staat de deur open. Zie voor verdere informatie: www.oldstarcafe.nl. Daar is ook meer nieuws te vinden over andere activiteiten!
 • Knap staaltje van TAVV en DOSR. De beide clubs bereikten de nacompetitie voor promotie. Doelstelling voor de Ter Aarders was handhaving en DOSR debuteerde dit seizoen in de tweede klasse. Chapeau. Ook een duim omhoog voor Teylingen, avv Alphen en Koudekerk. Ook zij spelen in de nacompetitie. Succes gewenst aan al deze clubs.
 • En we wensen uiteraard ook FC Rijnvogels, Noordwijk, Valken’68, RCL, Hazerswoudse Boys, Oegstgeest, Roodenburg, FC Boshuizen ,  Alphense Boys, SJC, FC Lisse (za/zo), Voorschoten’97, SJZ en Warmunda alle succes toe tijdens het (verplichte) toetje op de competitie.
 • Felicitaties verder nog aan Quick Boys dat kampioen werd in de Hoofdklasse B. Eindelijk is daar dan de Topklasse of beter de derde divisie. Hulde aan Jan Zoutman, de ploeg, het bestuur en de trouwe aanhang!