donderdag, april 25, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (37), 27 mei-1 juni

Lopend vuurtje (37), 27 mei-1 juni

-

Terwijl de nacompetitie voor diverse clubs er ondertussen, al dan niet met succes, op zit zijn wij alweer toe aan nummer 37 van Lopend Vuurtje. Van, over en met de clubs uit deze regio. Onze redactie heeft gesnuffeld op websites, kreeg informatie binnen en zette alles op een rij. Wat gemist? Dat kan. Wanneer uw club iets gedeeld wil hebben dan kan dat mee in de volgende editie van Lopend Vuurtje. Deadline voor aanleveren: dinsdag 7 juni, voor 22 uur.

  • Onze redactie is al druk doende met de voorbereidingen op het seizoen 2016-2017. De dit seizoen deelnemende clubs werden reeds op de hoogte gebracht van de plannen en de mogelijkheden. Terugkoppeling werd verzocht voor 5 juni. Wij realiseren ons dat deze datum wellicht te vroeg komt vanwege nog op til zijnde AlgemeneLedenVergaderingen. Derhalve wordt de deadline in deze verlengd naar 16 juni. Dan wil onze redactie echt uiterlijk weten of de samenwerking wordt gecontinueerd. Enkele nog niet aangesloten clubs toonden eveneens interesse en ook voor die clubs is deze datum maatgevend. Mochten andere clubs interesse hebben dan gelieve een emailbericht te sturen aan redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
  • Geïnteresseerde sponsoren kunnen het genoemde emailadres evenzo benutten om zo contact te verkrijgen met onze redactie!
  • Zaterdag 11 juni: vijfde Event van LeidenAmateurVoetbal.nl bij FC Rijnland in Leiden. Met onder meer een jeugdwedstrijd, een wedstrijd tussen de beste spelers van onze spelersklassementen en de Koetshuis Cup halve finales en finale. Uiteraard ook de nodige muziek. Start van de dag om 12 uur. Officiële gedeelte tot pakweg 17.45, vervolgens feestavond. Een en ander werd al aantal keren belicht en dat zal in de slotweek voor deze dag niet anders zijn.
  • Geïnteresseerde sponsoren kunnen het genoemde emailadres evenzo benutten om zo contact te verkrijgen met onze redactie!
  • De zaterdagtak van Leidsche Boys bestaat niet meer na dit seizoen, maar de Leidse club aan de Vliet heeft nog wel toekomstplannen met een eerste elftal op zondag. Jan Wansink blijft aan als trainer en hij zag enkele spelers hun heil elders zoeken. Toch staat er nog steeds een leuk elftal volgens de oefenmeester, maar de club zoekt nog aanwas om sterker voor de dag te kunnen komen in het seizoen 2016-2017. Met de trainer is het bestuur van de oergezellige vereniging op zoek naar spelers die de volgende combinatie wel zien zitten: fanatisme, gezelligheid, plezier maken en hebben, maar zeker ook kwaliteit. Aangezien de overschrijvingstermijn loopt tot medio juni is enige haast geboden. Geïnteresseerde spelers kunnen zich melden bij Marco Dijksman via mobiel telefoonnummer 06-2705 6000.
  • Onze redactie wenst de navolgende clubs veel succes met hun wedstrijden in de nacompetitie: RCL, vv Oegstgeest, FC Boshuizen, Voorschoten’97 (zo), SJC, TAVV en Teylingen
  • Mocht uw club aanvullingen hebben voor de spelerscarrousel: de deur staat open! Graag doorgeven aan redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Het overzicht van 31 mei j.l. wacht op aanvullingen en zal nog regelmatig worden ververst tot en met 16 juni. Dit is tevens de slotdag van ons seizoen. Daarna is er in de zomerstop geen mogelijkheid meer om artikelen over uw club te plaatsen. Even de batterij opladen heet dat. De aanvangsdatum voor een nieuw seizoen is nog niet bekend, daarover later meer!
  • Evenals meerdere verenigingen uit de regio viert ook Voetbalvereniging Woubrugge deze zomer haar 70-jarig bestaan. Omdat de oprichtingsdatum midden in de zomer valt, is besloten om het jubileum op zaterdag 4 juni te vieren. De vereniging is door de jaren heen een ware maatschappelijke spil in het dorp geworden en daarom zal het feest niet alleen voor en met de leden gevierd worden, maar is iedereen die de vereniging een warm hart toe draagt van harte welkom. Meer nieuws over het programma op de website van de zaterdagvierdeklasser!
  • Voor iedereen die betrokken is bij Voorschoten ’97: op de site staan de dienstmededelingen voor het zomerreces. Mis dit niet is het advies!
  • Voorschoten’97 krijgt een kunstgrasveld, maar geen atletiekbaan. Natuurlijk heeft het bestuur van de club hierop gereageerd richting de gemeenteraad. De brief is integraal te lezen op de site van de club.
  • Nog maar een keer Voorschoten’97: ,,Afgelopen zondag vond een unieke reünie plaats op Sportpark Adegeest. De twaalf spelers en twee leiders die in 1976 samen SVLV E3 vormden, kwamen 40 jaar na dato weer bijeen.  Allemaal waren ze er, zonder uitzondering, om bij te praten en anekdotes op te halen. Maar bovenal werd een exacte kopie gemaakt van de nostalgische elftalfoto van 1976!” Een uniek initiatief! De ventjes zijn kerels geworden, maar nog steeds strak van lijf en leden
  • Een fenomenale prestatie van FC Rijnvogels afgelopen zaterdag. De ploeg versloeg ACV en speelt volgend jaar derde divisie. De selectie heeft daarover ook wat te melden. Surf naar de site van Rijnvogels en lees hun open brief.
  • Voor kinderen geboren in 2009, 2010 en 2011 verzorgt Roodenburg een voetbaldag. De kleintjes en de ouders/verzorgers kunnen kennismaken met de club uit Leiden Noord tijdens een proeftraining. Het volledige bericht is op de site van de club te lezen.
  • Een sportieve dreun kreeg Hazerswoudse Boys; het degradeerde in een bizarre wedstrijd. Nog meer slecht nieuws: Trainer Manfred van den Bosch kan volgend seizoen geen beroep doen op Ruben Windhorst en Pim Schoonwater. Ruben gaat een tijdje naar de V.S. en Pim kan niet meer trainen. Daar staat tegenover dat Thijs Wetten van Valken’68 overkomt. Van Wetten groeide op bij de zwartwitten.
  • Aanstaande vrijdag starten de Familiedagen bij FC Rijnvogels. De belangstelling is overweldigend. Het volledige programma is natuurlijk op de site van de club uit Katwijk te vinden.
  • De jeugd van GHC gaat zaterdag 4 juni lekker barbecueën. Lees de details op de site.
  • Bij UVS is het seizoen nog niet voor alle teams gedaan zo lazen we op de site: ,, Het wordt spannend. De competitie is afgelopen en er zijn “bijna” geen verplichtingen meer voor de heren voetballers. Om het seizoen op  een prettige wijze af te sluiten organiseert de seniorencommissie voor de zesde keer een recreatie-toernooi voor de “lagere” elftallen.” Hoe laat en voor wie dan wel? Allemaal te lezen op de site van de blauw-witten.
  • Ook de jongste voetbalhelden van de club komen nog op het veld: ,,Komende zaterdag is het zover: de E,F&Uk UVS Sportdag 2016! Op Twitter kun je via het LVVUVS account de hele week de onthullingen volgen over wat er allemaal gaat gebeuren.  Wat we ook gaan doen, het belooft een fantastisch, leuke, sportieve en gezonde afsluiting van het seizoen 2015-2016 voor onze pupillen te worden. Het programma is op hoofdlijnen als volgt:…..”
  • DoCoS A1 en DoCoS B1 promoveren naar de 1e klasse. Daarmee komt DoCoS volgend seizoen met de A1, B1 en C1 uit in de 1e klasse van het jeugdvoetbal. DoCoS C1 werd kampioen en promoveerde daarmee automatisch. DoCoS A1 en B1 werden beiden tweede in hun promotieklasse, maar promoveren omdat de kampioenen met dispensatiespelers de eerste plaats behaalden.” Meer te vinden bij docos.nl
  • Zijn de Vrouwen1 van Kagia kampioen geworden??? ,,Daar de laatste tegenstander van Kagia een inhaalprogramma had moest er vier weken gewacht worden voordat de laatste en beslissende wedstrijd gespeeld kon worden. Kagia had aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden . De hele week voorafgaande aan de wedstrijd vlogen de app’s heen en weer en de zenuwen gierden door iedereens keel.” Niet aarzelen, direct naar de site van Kagia!
  • Eindelijk heeft de Raad van State uitspraak gedaan in een zaak waar de club uit Lisserbroek zo nauw bij betrokken is. Wie heeft er gelijk gekregen? Wat zijn de directe gevolgen? Het is te lezen op de site van Kagia.
  • Ook vv Leiden sluit het seizoen feestelijk af getuige het bericht op hun site: ,,Het seizoen loopt bijna op zijn einde maar natuurlijk niet voordat we dat op een leuke manier afsluiten. Er staan nog diverse toernooien op de agenda en een kamp. Voor onze jongste jeugd hebben we nog de beruchte slaapnacht maar ons slotstuk is toch wel de familie dag op 4 juni. Wat zal deze dag in gaan houden……..”
  • Deelnemers aan de SJZ familiedagen opgepast. De tijden waarop gespeeld moet worden zijn hier en daar gewijzigd!
  • Maarten van Riessen van Zwammerdam speelde dit seizoen voor het laatst in het keurkorps. Leidenamateurvoetbal heeft daar al ruim aandacht aan besteed. Zwammerdam organiseert op 10 juni een afscheidswedstrijd voor deze trouwe strijder. Gezwind naar de site van ‘Damme’ voor de nadere informatie en naar de wedstrijd natuurlijk!
  • Abdel Ali Elbaroudi scoorde op de laatste wedstrijddag vijftien treffers voor Roodenburg tegen het nietige UDO. Er werd veel over na gesproken, want een uitslag van 30-1 komt niet elk weekend voor (gelukkig). Elbaroudi ontving een presentje vanwege zijn opmerkelijke productiviteit. Sergio Rademakers en Henk Buijn waren erbij.2016-05-28-PHOTO-00000772
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read