Het derde van 2016 is daar. Dit is nummer achttien alweer van dit seizoen! Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 26 januari.

 • Volgens de laatste berichtgeving trekt het Schiedamse SVDPW, ofwel ‘Sportvereniging Door Plicht Winnen’ zich met onmiddellijke ingang terug uit de competitie. Deze club komt met het standaard team uit in 1B op zondag, m.a.w. de klasse waarin onder meer FC Boshuizen en SJC uitkomen. Dit zou impliceren dat o.a. de top drie punten kwijtraakt. Zowel IFC, FC Boshuizen als SJC won van deze tegenstander. Zodra er meer duidelijkheid is over deze gang van zaken zal onze redactie dit melden via deze website en ons twitteraccount.
 • Woensdag 20 januari vond de loting plaats van de districtsbeker bij het Rotterdamse Xerxes/DZB. In categorie 1 zal Katwijk uitkomen bij Jodan Boys, Noordwijk ontvangt TOGB en Quick Boys is gastheer van Quick, het team van Leiderdorper Paul van der Zwaan.Het gaat hier om de kwartfinale. Ook is er al geloot voor de halve finale. Noordwijk en Katwijk zouden elkaar dan tegen kunnen komen, zo ook Quick Boys en de winnaar van het treffen tussen RVVH en RKAVV. De kwartfinale wordt afgewerkt in het weekend van 6 en 7 februari. Drie weken later komen de laatste vier tegen elkaar in actie. In categorie 2 is enkel SJZ nog over als regioclub. De ploeg uit Zoeterwoude komt in de kwartfinale uit tegen Nieuwenhoorn en mocht dat goed aflopen dan speelt de ploeg van Rob van den Wijngaard tegen de winnaar van HOV/DJSCR versus Botlek. Een korte reactie van de trainer van de derdeklasser op zondag: ,,Deze tegenstander had bepaald niet mijn voorkeur. Dit is de sterkste tegenstander. Maar als je zover komt, wil je ook verder in de bekerstrijd.”
 • De Warmunda jeugd heeft ook dit jaar weer iets om naar uit te kijken: ,, Voor de 25ste keer zal dit jaar een voetbalkamp plaatsvinden voor de jeugdleden die spelen in de F5 t/m de C1. Vanaf maandag 2 mei t/m vrijdag 6 mei 2016 zal groepsaccommodatie de Kievit in Esbeek het terrein zijn van sportende, spelende, snoepende en slapende 😉 kinderen. Er zijn nog enkele plekken.” Nadere info op de site.
 • Ook het Zoeterwoudse SJZ vertroetelt haar jonge leden getuige het pannenkoekentoernooi voor de E en F-jeugd en later kan er naar paaseieren worden gezocht. Nadere informatie volgt natuurlijk!
 • Het is de tijd voor contractverlengingen of beëindiging daarvan. Voorschoten’97 is heel gelukkig met het volgende: ,, Het bestuur van Voorschoten’97 kan u verheugd meedelen dat wij overeenstemming hebben bereikt met Theo Ducaneaux over een dienstverband voor onbepaalde tijd als Hoofd Jeugdopleiding van V’97.” Details op de site van Voorschoten ’97.
 • Op maandag 8 februari a.s. zal vanaf 20.00 uur in de kantine de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Lugdunum worden gehouden. Naast de gebruikelijke zaken komen  de benoeming van Phil Verstraaten tot ere-voorzitter en de status van de fusieperikelen onder de Leidse voetbalverenigingen aan de orde.
 • Gelezen op de site van Woubrugge: ,,Ook dit jaar zijn weer vele vrijwilligers actief voor de jeugdafdeling van v.v. Woubrugge. En daar zijn wij zeer blij mee. Maar hoe doen wij dat nu met elkaar en hoe gaat dat er bijvoorbeeld aan toe bij de jeugdafdeling van een Betaald Voetbal Organisatie. Om hier wat meer inzicht in te geven, hebben wij Marco van Lochem bereid gevonden om ons iets te vertellen over de jeugdopleiding van Excelsior. Marco is daar Hoofd van de Jeugdopleiding. Marco komt….. etc.” Voor het wanneer en hoe laat moet de site van de Woubrugse club geraadpleegd worden.
 • Buiten de wedstrijden voor de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup werd er ook nog eens geoefend. Een paar uitslagen: DOSR-Warmunda 2-2, Voorschoten’67 (za)-RCL 6-2, Koudekerk-ESTO 2-1, Nieuwkoop-Zwammerdam 0-2.
 • Vanaf zaterdag 23 januari a.s. heeft Lugdunum sinds jaren weer een nieuwe omroeper voor alle thuiswedstrijden van zaterdag 1 gevonden. Ger van Helden zal voorlopig tot het einde van dit seizoen te horen zijn door de luidsprekers van de radiokamer. Hij zal live verslag uitbrengen van de wedstrijd en u op de hoogte houden van alle uitslagen in 3A.
 • In het ‘Laatste Nieuws’ van Roodenburg een zeer lezenswaardig stukje over het verenigingsgevoel en hoe dat te versterken. Niet het zo snel mogelijk hogerop komen, maar plezier maximalisatie en ledengroei zouden de doelstelling van een club moeten zijn. Meer onder het kopje ‘actueel’ op de site van de club uit Leiden-Noord.
 • In het vorige Lopend Vuurtje werd vermeld dat de scheidsrechters bij RCL onderworpen zouden worden aan ogentest. Dat is inmiddels geschied lazen we op de site: ,,Scheidsrechters RCL verrassen ……” Hoe? Raadplaag de site van de Leiderdorpse club.
 • Kagia heeft de technische stap rond getuige deze berichten: ,,De voetbaltechnische commissie is er in geslaagd om de begeleidingsstaf voor volgend seizoen volledig binnen boord te houden. Allereerst werd er met hoofdtrainer Anton Wijsman verlengd en na deze week kunnen we jullie informeren dat de leiders Erwin Mastenbroek (teammanager Kagia 1), Marco van Klink (teammanager Kagia 2) en Cees Mastenbroek (algemeen leider selectie) hun ja-woord voor het seizoen 2016 – 2017 hebben gegeven. Vanaf het nieuwe seizoen zal Ronald Rovers, jarenlang een rots in de branding van de hoofdmacht, als assistent-trainer toegevoegd worden aan de staf selectie.”
 • Clubtrouw is nog steeds een fenomeen om trots op te zijn. Bij Lugdunum is zo iemand te vinden: ,,IJs en weder dienende zal Peter du Prie komende zaterdag door de vereniging gehuldigd worden voor het spelen van 250 officiële wedstrijden voor het eerste elftal van de club. Vanuit de vereniging zal hier wat extra aandacht aan besteed worden voorafgaande de wedstrijd Lugdunum-DoCos.” Hulde van onze kant aan het adres van deze ware clubman! (lees ook weldra het interview met hem!)
 • Nog meer nieuws van het trainersfront: ,,Het bestuur van UVS heeft overeenstemming bereikt met de gebroeders Overdijk– Arnold en Marcel- om hen ook het komend seizoen 2016-2017 te behouden voor de vereniging. Beide heren blijven aan als assistent-trainer voor de zaterdagselectie. Het bestuur is uitermate content met …. enz”  Het volledige bericht is te lezen op de UVS site. De Leidse club gaat wel op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.
 • ,,Uniek bij Meerburg en wellicht in Nederland” .Een kopje dat uitnodigt tot lezen op de site van de club uit Zoeterwoude. Ook benieuwd? Je weet waar je het volledige bericht kan vinden.
 • Leidsche Boys claimt één van de gezelligste voetbalclubs van te zijn en wellicht zelfs de gezelligste. Niet enkel wordt er al decennia gevoetbald, maar ook de feesten zijn talrijk. Binnenkort staat er weer een fraaie happening voor de deur. Op het complex aan de Vliet zal op vrijdag 29 januari een groot feest worden georganiseerd. Er zullen onder meer gastoptredens langs komen van Stille Jordy, Jos Bosma, Danny Plezier en ‘Leidsche Hazes’. De liefhebber zal dus al likkebaarden. De organisatie van deze avond komt voort uit het idee om alle leden te bedanken voor jarenlange trouw aan de club van rood en wit. Zonder trouwe leden is er immers geen club. De entree zal gratis zijn en introducees zijn meer dan welkom om een geweldige avond te beleven in de kantine van Leidsche Boys. The place to be dus op de genoemde datum! Vanaf 20 uur zal de avond starten en tot 02.00 uur kan er volop plezier worden gemaakt. Een avond in wording om bij te schrijven aan de rijke geschiedenis van Leidsche Boys (Jordy Boutier, namens het organiserende team).
 • Vrijdag 22 januari a.s. is Lugdunum gastheer van The Legends van het Old Star Café Leiden. De vorige editie, gehouden in de Pomerans in Leiden, was andermaal een groot succes. Er werd weer een hoop bij gebabbeld en er komen steeds meer ‘oude rakkers’ op af. Dus: de deuren staan ook nu wagenwijd open. Nog eens leggen we de beperkte spelregels uit: de bijeenkomsten beginnen steeds om 18 uur, het entreegeld bedraagt 10 euro waarvoor u vier consumpties en een aantal hapjes krijgt. Het geld dat overblijft wordt opgespaard en daarmee worden af en toe extra activiteiten georganiseerd. Introducees zijn ook welkom uiteraard, dit tegen betaling van tien euro.