Het vierde Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 13 september voor 22 uur!

 • In het Laatste Nieuws van Roodenburg een leuk stuk onder de kop ‘Voor wie is winnen belangrijk?’ Het gaat over de beleving van winst of verlies bij de jongste voetballertjes en ouders en begeleiders. De uitkomst is verrassend!
 • Zoals bekend speelt de hoofdmacht van RCL in de tweede klasse op zaterdag. Het tweede team  komt uit in de reserve eerste klasse en opende afgelopen weekend de competitie met een 3-3 gelijkspel bij Katwijk. De trainers van het elftal beschikken over een leuke groep met overwegend jonge spelers. Er is wel een probleem; er is nog geen assistent-scheidsrechter beschikbaar ofwel men zoekt in Leiderdorp een grensrechter voor dit leuke team. Iets voor jou en wil je meer informatie over deze leuke taak? Stuur even een beknopt mailtje naar onze redactie en wij zorgen ervoor dat er contact kan worden gelegd met de trainers. Direct aanmelden kan ook via Marcel Brasker: 06-21407408.
 • ‘Trink,trink, brüderlein trink.’  De bierfeesten in Duitsland zijn vermaard tot ver over de grenzen. Ook FC Rijnvogels viert een eigen ‘Bierfest’. De belangstelling is groot: ,, Ze gaan als zoete broodjes over de toonbank. De kaartverkoop voor het Tiroler Kooltuinfest II is gestart. Zoals inmiddels bekend wordt zaterdag 8 oktober 2016 de kantine van De Kooltuin weer omgetoverd tot een echte Bierstube met lange rijen tafels, grote bierpullen en een geweldig feestgedruis.’ Of de lederhosen verplicht zijn is ons niet bekend.
 • De site van Warmunda meldt terecht een historische zege: ,, De eerste wedstrijd ooit in de derde klasse van Warmunda 1 is direct gewonnen! Uit bij Stompwijk’92 wist het team van trainers Alan Campfens en Martin de Louw met 3-4 te winnen.” Natuurlijk werd een verslag op leidenamateurvoetbal.nl geplaatst, zo ook na het komende eerste thuisduel van de Warmonders. Nog pakweg anderhalve week volhouden en dan is Warmunda een jaar lang ongeslagen in competitieverband!!
 • Op de site van ASC is de voorzitter Hans Schiphorst aan het woord: ,, Aan de vooravond van een nu al memorabel jaar. Ons laatste voetbaljaar op De Kempenaerstraat. Er zal een traantje vloeien, maar er is een prachtig perspectief even verderop. De voorbereiding op het seizoen heeft wederom hoofdbrekens bezorgd met het omzetten van het programma en veldcapaciteit bij huren elders.” Dit is vanzelfsprekend niet het volledige verhaal. Daarvoor moet men naar de site van de club uit Oegstgeest gaan.
 • SJZ zal dit seizoen nieuwe shirts dragen getuige dit citaat: ,,In samenwerking met Klupp heeft SJZ een geheel nieuw tenue ontworpen. Diverse ontwerpen zijn gepasseerd en uiteindelijk zijn we uitgekomen op het gepresenteerde ontwerp. Deze is fris, stoer, eigentijds én bovenal UNIEK. En daar zijn we enorm trots op.” Foto’s? Op de website van de club natuurlijk.
 • Dagelijks betreden tienduizenden trainers de amateurvelden in Nederland voor het trainen van onze voetballers. Veelal gebeurt dit door vrijwilligers en goedwillende ouders. Er is echter ook een grote groep (selectie)trainers die betaald worden voor hun diensten. Onderzoek toont aan dat er grote verschillen zijn in de vergoeding die amateurclubs toekennen aan deze trainers. Zo krijgen seniorentrainers veel meer dan jeugdtrainers, verdienen trainers van mannenelftallen vijf keer zoveel als trainers van vrouwenelftallen, worden voetbaltechnische diploma’s gewaardeerd met meer geld en is de hoogte van de vergoeding afhankelijk van de regio waar je trainer bent. Deze en andere conclusies komen voort uit het onderzoek naar vergoedingen voor trainers in het amateurvoetbal uitgevoerd door sportadviesbureau NMC Bright.
 • Nog meer nieuws over SJZ. Afgelopen zondag maakte Jari van Kampen zijn debuut in het eerste elftal. So what, is een logische opmerking, ware het niet dat Jari pas zestien is en de eerste speler is geboren na de eeuwwisseling. De match tegen Aalsmeer was om meer redenen bijzonder: Sjoerd Hulsbos spelde zijn honderdste wedstrijd en Stefan Sleijser deed dat zelfs voor de tweehonderdste keer. Als kers op de taart won SJZ met 2-1.
 • Feest bij Lugdunum zondag over een week: ,,Het nieuwe kunstgrasveld van Lugdunum wordt op zondag 18 september feestelijk geopend. De hele dag zijn er activiteiten voor de jeugd en ’s middags vindt de officiële opening van het hoofdveld plaats. Om het nieuwe veld in te wijden speelt oud-Lugdunum tegen oud-Roodenburg en de huidige selectie van Lugdunum tegen een team van oud-internationals. De dag is gratis en iedereen is welkom.” zo staat gemeld op de site van de groenwitten.
 • ,,LSVV’70 leeft als nooit tevoren”, meldt de club op hun site ,,De Cultclub van Nederland schittert zowel in kwaliteit als kwantiteit. Vol trots melden we de komst van een nieuw team. LSVV 5 is de afgelopen weken, met dank aan een prachtige EL Cid-week, tot stand gekomen.”
 • Er is echter baas boven baas en wel in de vorm van de collega studentenclub LVV Football Factory. Voorzitter Pieter van Schie meldt met gepaste trots dat zich maar liefst 44 nieuwe leden hebben aangemeld en het eind is nog niet in zicht. Een en ander betekent dat Football Factory twee extra mannen- en twee nieuwe vrouwenteams kan inschrijven bij de KNVB. Een explosieve stijging dus.
 • Valken’68 ziet dat de leden meer zijn dan voetballers. Achter de namen schuilen vaak hele persoonlijke verhalen. De club heeft daar aandacht voor getuige het stuk op de website: ,, Als voetbalvereniging hebben we een belangrijke maatschappelijke functie. Ook in Valkenburg zijn er immers mensen die ondersteuning kunnen gebruiken. Soms voor iets heel kleins, maar soms ook voor een ingewikkelder probleem. Het is altijd fijn als men in zulke gevallen ergens terechtkan. Binnen de gemeente zijn er een aantal nieuwe plekken waar u terechtkunt voor hulp of ondersteuning. Door mensen attent te maken op het bestaan van deze initiatieven fungeren we ook buiten het veld … etc.”
 • Leiderdorp op teevee? ,,RCL was op zaterdag 3 september in het nieuws bij RTL Nieuws. Onderwerp was de samenwerking met de Hartstichting & De Rookvrije Generatie. Een mooie promotie voor een club, die voorop loopt in Nederland!”  Vanzelfsprekend is het filmpje te zien op de site van RCL.

En bij dit lopende vuurtje willen we graag nog twee andere speerpunten vermelden, ook terug te vinden op de homepage van LeidenAmateurVoetbal.nl

Wij willen een toekomst met deze website!!! Doet u mee?

LAV logo feb 2016

VRIEND WORDEN VAN LEIDENAMATEURVOETBAL.NL?

Leidenamateurvoetbal is begonnen aan het zesde seizoen van de verslaggeving van het regionale amateurvoetbal. Samen met ruim dertig voetbalgekke vrijwilligers vullen we wekelijks de website met artikelen uit eigen hand, foto’s van onze cameramannen en video’s van onze filmtechneuten. Daarnaast organiseren we activiteiten als het VoetbalEvent, de Koetshuiscup en de jaarlijkse Voetbalquiz. Met z’n allen beleven we hier veel plezier aan!

Jaarlijks voeren we binnen ons team de discussie over ‘hoe nu verder’. De kosten en baten zijn zeker niet in evenwicht en betekent ieder seizoen dat we serieus de balans opmaken om wel of niet nog een seizoen door te gaan. Ook proberen we nieuwe inkomstenbronnen te bedenken, maar dit blijkt tot nu niet afdoende te zijn om de hoeveelheid werk overeen te laten stemmen om uit de kosten te komen.

In onze zoektocht hebben we overwogen om de berichten op de site niet meer allemaal gratis aan te bieden, maar te gaan werken met een vergoeding voor bepaalde artikelen (Blendle), zoals bijvoorbeeld bepaalde kranten en websites als http://www.catenaccio.nl/ doen. Dit voelt voor ons echter niet goed en is, ons inziens, niet de oplossing die we nu willen. Een abonnement op de
site is een andere optie, maar ook dat willen we niet verplicht stellen.

Toch willen we een beroep doen op onze lezers, supporters van het Leids regiovoetbal. Een financiële bijdrage die maakt dat we jullie kunnen blijven voeden met mooie artikelen, video’s en evenementen. Zie het als een vrijwillig gebaar richting ons team. Samen is het toverwoord. Samen kunnen we de regionale voetbalwebsite leidenamateurvoetbal.nl  laten bestaan, professionaliseren en een toekomst garanderen. Met samen bedoelen wij:  de lezers, het MKB, de clubs en wij als team van leidenamateurvoetbal.nl.

Gezien het bovenstaande doet ons team de noodzakelijke oproep om ons werk te steunen. Niet uit winstbejag, maar om conitinuiteit te kunnen waarborgen. Elke bijdrage is welkom en de eerste „Vrienden Van“ zijn binnen! Onze redactie is hier heel blij mee en dankt deze Vrienden voor hun bijdrage. U kunt Vriend worden van leidenamateurvoetbal.nl  en daarmee toetreden tot de club van 071 door uw gegevens onderaan in te vullen en een bijdrage over te maken op rekeningnummer : NL14 ABNA 0470 196653 t.n.v. leidenamateurvoetbal o.v.v. Club van 071!

Iedere ondersteuning- in dit geval voor een compleet voetbalseizoen- wordt gewaardeerd, ook als dat zou gaan om andere gestes van particulieren of bedrijven (denk aan kortingsbonnen, gratis producten etc!). Het zou wel mooi zijn wanneer de eventuele geldelijke minimale inleg van een particulier € 7.10 zou zijn, als verwijzing naar het kengetal van de sleutelstad. Een veelvoud of ander bedrag is uiteraard ook welkom. Onze redactie hoopt dat aanmeldingen vanuit het bedrijfsleven in lijn zijn met de eventuele mogelijkheden en gunfactor voor ons werk. Naast de naamsvermelding zijn er op regelmatige basis prijzen te winnen en daar blijft het niet bij….!

En over een nieuw samenwerkingsverband is het volgende te lezen:

Vanaf vandaag, ofwel 7 september, verschijnt er elke week een pagina in het sportkatern van het Leidsch Dagblad over het Leidse voetbal. Zoals bekend besteedt deze website veel aandacht aan het Leidse (regio)voetbal en met deze nieuwe insteek zal er nu ook meer aandacht worden geschonken aan de elf clubs in de sleutelstad in de regionale krant. Leidenamateurvoetbal.nl en het Leidsch Dagblad slaan de handen derhalve ineen, zoals Leidenamateurvoetbal.nl dat ook recent deed met de radiozender Sleutelstad. Daarnaast zal onze redactie blijvend samenwerken met RTV Katwijk en is er continuering van de verbintenis met ZZ Leiden Basketball en BVO ADO Den Haag. De intentie van elk partnerschap is om elkaar te versterken en het Leidse regiovoetbal verder te promoten.

In het Leidsch Dagblad zullen elke week een of meerdere clubs worden belicht met een interview, achtergrondverhaal of anderzijds. Tevens zal er kort Leids voetbalnieuws zijn en komt de spraakmakende en vermakelijke Randy Wolters wekelijks aan het woord als een van de Leidenaren die in het betaalde voetbal uitkomt. Ook zal er een spelersklassement worden bijgehouden waarin de elf Leidse clubs voorkomen en wordt er een wekelijks Elftal van de Week geplaatst als verlengstuk op de spelersklassementen die Leidenamateurvoetbal.nl al jaren organiseert.

partner leidsch dagblad