Zaterdag 17 december

Vierde klasse A

Rijnland-Van Nispen

Eerder dit seizoen werd de wedstrijd na de eerste helft gestaakt bij een 1-0 stand. Het doelpunt kwam op naam, hoe kan het bijna anders, van Ozan Demirbas. Zaterdag staat dus de tweede helft op het programma met een gunstige uitgangspositie voor de Leidenaren. Mocht de thuisploeg inderdaad winnen, dan nestelt het zich op een stevige vijfde plaats en wordt Roodenburg gepasseerd. Voor Van Nispen staat er ook veel op het spel: mochten ze de drie punten mee naar huis nemen dan nestelt het zich samen met Oegstgeest op de eerste plek. Het worden waarschijnlijk 45 minuten waar de vonken vanaf spatten.

WVC-Roodenburg

De ambities van Roodenburg om dit seizoen nog prijzen te halen liggen aan gruzelementen. Nino Poulina luidde al eens de noodklok en nu kwam er nog eens een 3-0 nederlaag bij het dit seizoen niet overtuigende Woubrugge overheen. Van het onderaan bungelende WVC moet hoe dan ook gewonnen worden. In dat geval kunnen de blauwzwarten zich in ieder geval met een vijfde plaats zich ‘the best of the rest’ noemen en voeren ze de middenmoot aan. Cruciale vraag aan de vooravond van het duel is of de ploeg zich ook mentaal hersteld heeft. De teleurstellingen volgden elkaar op de laatste weken en het gemopper was niet van de lucht. De volgers van de club uit Leiden-Noord hopen dat de spelers elkaar eens diep in de ogen hebben aangekeken en bereid zijn weer schouder aan schouder te staan. Aan puntverlies moet niet eens gedacht worden. Een eerste stap in de juiste richting werd j.l. dinsdag gezet met een puik optreden voor de Koetshuis Cup tegen FC Rijnvogels O23.

Zondag 18 december

Derde klasse A

WVC-FC Rijnland

Het gaat uitstekend met de ploeg van Paul Pikaar. Het voetbalt prima en de punten worden binnen geharkt. Velen binnen de club achten het mogelijk dat FC Rijnland heel hoog gaat eindigen. Lacherig werd er het woord ‘kampioenschap’ gebruikt, maar wel met een serieuze ondertoon. Een overschatting van de eigen kwaliteiten of realisme? Het betekent in ieder geval dat ook van een ploeg als WVC gewonnen moet worden. Van even de punten daar ophalen is geen sprake. Zo werd MMO met 5-0 verslagen in de voorbije speelronde en KDO ging daar ook met 3-0 ten onder  en met de staart tussen de benen naar huis. Bij winst van de Leidse ploeg is een top drie klassering mogelijk en dat moet een goed gevoel geven in de Morsch.

ASC-Aalsmeer

Min of meer kansloos werd ASC weggetikt bij Stompwijk’92. Het staat nu op de vierde plek van onderen en daar zal trainer Kevin van der Geest bepaald niet blij mee zijn. Minimaal een punt halen tegen het sterke Aalsmeer zou een mooi kerstcadeau zijn. Scoren zal vermoedelijk wel een probleem zijn: met slechts twaalf doelpunten tegen hebben de bezoekers de minst gepasseerde verdediging van de afdeling.  Waarom zou ASC niet eens voor een verrassing kunnen zorgen op het eigen complex? Het op de derde plaats staande Van Nispen werd ten slotte ook met 2-0 verslagen. Dat moet de burger moed geven.

Vierde klasse A

ASW-Roodenburg

De jonge brigade van Nouri Essaoui speelt soms zeer verdienstelijk, maar met punten pakken lukt het nog niet zo. Dan werden er ook nog eens punten in mindering gebracht dus dan wekt een plek op de op een na onderste plek geen verbazing. Het mag dan een leerjaar zijn benadrukt de trainer, maar een verrassend positieve uitslag zou meer dan welkom zijn. Zondag wacht ASW en die ploeg wordt een enorme kluif voor de ploeg uit Noord. Bij winst staat de club uit Waddinxveen op de eerste plaats. Dat betekent niet alleen dat de opponent enorm gemotiveerd zal zijn, maar ook een van de beste teams uit de afdeling is. Het zou een fraaie afsluiting van de eerste helft van het seizoen zijn als Roodenburg daar een punt pakt. Toch was opvallend dat ASW afgelopen zondag zwaar onderuit ging tegen Floreant (2-7).