vrijdag, april 19, 2024
HomeVan amateur naar profVan Amateur naar Prof (deel 12): Erik Falkenburg op schot voor Willem...

Van Amateur naar Prof (deel 12): Erik Falkenburg op schot voor Willem II

-

In deze rubriek volgt de redactie onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn, onder de noemer  ‘van amateur naar prof’. In deel 12 blikken we terug op de periode van 18 maart tot 7 april. Hoe verging het onze helden uit Leiden en omstreken? Zo waren Randy Wolters en Dirk Kuijt beiden trefzeker voor hun club.

Buitenland

In Griekenland is voormalig FC Boshuizen-speler Garry Mendes Rodrigues weer terug bij PAOK Saloniki na ruim twee maanden afwezigheid wegens een blessure. De aanvaller met Kaapverdische roots was invaller in de duels met AEL Kalloni (3-0 winst) en Panionios (3-1 verlies). Katwijker Aleksandar Bjelica speelde de afgelopen weekend niet voor KV Mechelen door een schorsing.

Eredivisie

Leidenaar Ricardo van Rhijn zag twee keer vanaf de bank toe hoe zijn ploeg Ajax won van respectievelijk van PSV (0-2) en PEC Zwolle (3-0). De rechtsachter heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden voor volgend seizoen, ondanks dat hij vanaf deze zomer transfervrij is. Lucas Woudenberg boekte met NEC in afgelopen drie weken één overwinning op Vitesse (2-1). De linksback kreeg in die wedstrijd een gele kaart. Op bezoek bij ADO Den Haag werd met 1-0 verloren. Woudenberg en NEC staan met nog vijf duels te gaan op een achtste plaats.

Erik Falkenburg kon het net weer vinden in de laatste weken voor Willem II. Sinds december vorig jaar scoorde de voormalig jeugdspeler van VV Oegstgeest en UVS niet meer. Tegen PEC Zwolle (4-1 verlies) was de middenvelder weer eens trefzeker, maar zijn treffer leverde geen punten op. Ook tegen FC Twente (2-3 verlies) was dat het geval. Ondanks de 1-0, die Falkenburg al binnen één minuut maakte, werden de punten niet in Tilburg gehouden.

Alfons Groenendijk en Stanley Elbers gingen twee keer onderuit met Excelsior in de uitduels met FC Utrecht (2-1) en Feyenoord (3-0). Elbers kwam in beide wedstrijd negentig minuten in actie. Bij Feyenoord was Dirk Kuijt twee keer trefzeker (1-0 en 3-0). Beide alle doelpunten zorgde Jens Toornstra, voormalig speler van TAVV en Alphense Boys, voor de assists. Twee weken voor de ontmoeting met Excelsior versloeg Feyenoord in eigen huis met 3-1 De Graafschap. Zowel Kuijt als Toornstra speelden de hele wedstrijd.

Jupiler League

Randy Wolters droeg een groot gedeelte bij aan de 4-3 zege van zijn ploeg Go Ahead Eagles op bezoek bij Almere City. De aanvaller uit Leiden zorgde bij een 1-1 stand met twee doelpunten voor een marge van twee. Voor de buitenspeler zijn eerste doelpunt sinds 18 januari van dit jaar. Voor de Pasen wonnen Wolters en de Deventenaren thuis van FC Oss (5-0), maar in dat duel kwam de oud-Lugdunummer en -UVS’er niet tot scoren.

Een andere voormalig UVS’er Sven Verlaan (FC Den Bosch) komt niet meer in actie voor zijn ploeg. Voorhouter Django Warmerdam komt dat wel voor Jong Ajax. De middenvelder miste dit seizoen nog weinig minuten voor de Amsterdammers. Zo kwam hij tegen Jong PSV (1-2 verlies) en Fortuna Sittard (2-1 winst) de hele wedstrijd in actie. Het is nog maar de vraag of de ex-jeugdspeler van Foreholte ook volgend seizoen nog in de hoofdstad speelt.

Nick Coster, voormalig speler van Alphense Boys, was twee keer invaller bij laagvlieger RKC Waalwijk. De Waalwijkers en Coster wonnen thuis met 2-1 van FC Volendam, maar afgelopen weekend ging het op eigen veld onderuit tegen FC Eindhoven (1-2). Oud-FC Lisse doelman Wesley Zonneveld boekte met Telstar twee knappe zeges op FC Dordrecht (3-0) en bij Achilles ’29 (1-3). De club uit Velsen steeg daardoor naar een elfde plaats in de Jupiler League.

Binnenkort volgt de volgende ‘van amateur naar prof’! Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

 

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read