vrijdag, maart 29, 2024
HomeVan amateur naar profVan Amateur naar Prof (deel 13): Randy Wolters met Eagles Play-Offs in

Van Amateur naar Prof (deel 13): Randy Wolters met Eagles Play-Offs in

-

In deze rubriek volgt de redactie onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn, onder de noemer  ‘van amateur naar prof’. In deel 13 blikken we terug op de periode van 8 april tot 18 april. Hoe verging het onze helden uit Leiden en omstreken in de competitie? Verder was er contractnieuws voor Django Warmerdam uit Voorhout.

Buitenland

In Griekenland blijft voormalig FC Boshuizen-speler Garry Mendes Rodrigues (PAOK Saloniki) in de race voor de play-offs, dat recht geeft op plaatsing voor de voorrondes van de Champions League. De aanvaller staat met PAOK nu vierde, mede dankzij de vier punten uit de laatste twee duels. Thuis tegen Levadiakos werd met 2-0 gewonnen en op bezoek bij Platanias kwam de ploeg uit Saloniki niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Mendes Rodrigues was in beide wedstrijden basisspeler.

Aleksander Bjelica is niet meer uit de basis weg te denken bij KV Mechelen. De verdediger, die in het verleden bij Quick Boys en VV Katwijk speelde in de jeugd, won met zijn ploeg van Lokeren (2-1), maar ging thuis onderuit tegen Sporting Charleroi (2-3).

Eredivisie

Leidenaar Ricardo van Rhijn (Ajax) was bij de 0-1 zege op Cambuur Leeuwarden invaller. De rechtsachter verving vlak voor rust Mike van der Hoorn. Tegen FC Utrecht (2-2) bleef de voormalig jeugdspeler van DoCoS het hele duel op de bank.  Lucas Woudenberg stond tegen FC Utrecht (3-1 verlies) en Cambuur Leeuwarden (2-1 winst) in de basis voor NEC. De linksachter staat met de Nijmegenaren op een zevende plaats. En die plek geeft recht op de play-offs voor Europees voetbal aan het einde van het seizoen.

Dirk Kuijt scoort aan de lopende band voor Feyenoord. Met achttien treffers staat de Katwijker vierde op de topscorerslijst in de Eredivisie. In de afgelopen twee duels kon de spits echter het net niet vinden, hoewel hij er wel de kansen voor had, zoals tegen FC Groningen (1-1). In de week ervoor tegen FC Twente werd wel gewonnen (0-1). Jens Toornstra was in beide duels voor de Rotterdammers basisspeler.

Erik Falkenburg is met Willem II in hevige degradatiestrijd verwikkeld. In de eerste seizoenshelft deden Tilburgers, met de ex-jeugdspeler van VV Oegstgeest en UVS in de gelederen, goed mee met een plek in de middenmoot. Na de winterstop vallen de resultaten tegen met zeven punten uit veertien duels. In de laatste zes wedstrijden wist Willem II zelfs helemaal niet te winnen, ook van ADO Den Haag (0-2) en PSV (2-0) werd verloren.

Het Excelsior van Alfons Groenendijk en Stanley Elbers is de grote concurrent van Falkenburg. Dankzij het gelijkspel (1-1) van afgelopen zondag tegen SC Heerenveen droegen de Kralingers de zestiende plek over aan Willem II. Elbers was tegen Heerenveen de aangever bij de 1-0 van Brandley Kuwas, die een week eerder tegen Heracles Almelo (1-3 verlies) ook al de enige doelpuntenmaker was voor Excelsior.

Eagles (Small)

Jupiler League

Randy Wolters staat er met Go Ahead Eagles – na zeges op FC Volendam (3-2) en Helmond Sport (0-4) – goed voor in de Jupiler League. De huidige vijfde plek geeft recht op play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Wolters had zelfs een aandeel in de overwinning op Volendam door de assist te geven bij de 2-1 van Jerry van Ewijk. Voormalig UVS’er Sven Verlaan komt al sinds eind februari niet meer in actie voor zijn ploeg FC Den Bosch.

Voorhouter Django Warmerdam heeft zijn aflopende contract verlengd bij Ajax tot 2018. De twintigjarige verdediger hoopt komend seizoen zijn eerste minuten te maken in het eerste van Ajax. Bij Jong Ajax speelde hij in de afgelopen weken hele wedstrijden tegen FC Emmen (2-0) en Sparta Rotterdam (3-1 verlies). In het thuisduel met RKC Waalwijk (0-0) moest Warmerdam na zes minuten al het veld verlaten vanwege een enkelblessure. Onduidelijk is hoe lang hij buitenspel staat.

Tegen Ajax was Nick Coster, voormalig speler van Alphense Boys, zeven minuten voor het einde invaller bij RKC Waalwijk. Vier dagen ervoor kreeg hij tegen FC Oss (3-1 winst) slechts twee minuten langer speeltijd. Oud-FC Lisse doelman Wesley Zonneveld wist in de afgelopen twee weken niet te winnen met Telstar. Tegen FC Den Bosch (5-0) en NAC Breda (1-4) ging de ploeg hard onderuit. Op bezoek bij FC Oss werd nog wel punt gepakt (3-3) door de ploeg uit Velsen-Zuid, met Zonneveld onder de lat.

Binnenkort volgt de volgende ‘van amateur naar prof’! Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

Foto: met dank aan Jack Wolters Sportfotografie

 

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read