De komende weken staan in het teken van de beslissingen wie er gaat promoveren of degraderen. De afdeling wedstrijdzaken wordt in deze periode veelvuldig benaderd met vragen over de nacompetitie. Via deze publicatie informeren wij alle betrokkenen over de conceptdata en het speelschema van de nacompetitie 2015/’16. De komende 2 weekenden worden in de categorie A de laatste competitiewedstrijden gespeeld en (daarna) gaat de nacompetitie van start.

Met ingang van heden verschijnt er op http://www.knvb.nl/knvb_node/categorie/districtsnieuws/district-west-ii wekelijks een update van de actuele stand van zaken met betrekking tot het vastgestelde speelplan. Vanaf volgende week wordt ook een overzicht gepubliceerd over het opvullen van open plaatsen bij de senioren standaard en reserves.

Beslissingswedstrijd

De resultaten na de laatste speelronde kunnen tot gevolg hebben dat er een beslissingswedstrijd gespeeld moet worden. Is dit het geval dan is het aan beide clubs om zo snel mogelijk na afloop van de wedstrijd overleg te hebben. De verenigingen mogen zelf de locatie kiezen voor deze wedstrijd. Als dit niet lukt, dan beslist de KNVB. De afdeling wedstrijdzaken wil op de laatste wedstrijddag vóór 21.00 uur geïnformeerd worden over deze beslissingswedstrijd. De informatie kan gestuurd worden naar west2-competitie-veld@knvb.nl<mailto:west2-competitie-veld@knvb.nl>.

Beslissingswedstrijden waarbij dit gevolgen heeft voor de te spelen nacompetitie moeten uiterlijk gepeeld worden op:

* dinsdag 17 mei voor de zaterdagsenioren (uitgezonderd beslissingswedstrijden om het kampioenschap in de standaardcompetities. Deze mogen in onderling overleg gespeeld worden op zaterdag 22 mei)
* donderdag 19 mei voor de zondagsenioren (uitgezonderd beslissingswedstrijden om het kampioenschap in de standaardcompetities. Deze mogen in onderling overleg gespeeld worden op zondag 23 mei)

In geval er sprake is van een te spelen beslissingswedstrijd dan wordt het programma van de nacompetitie hierop mogelijk aangepast. Het vervolgschema wordt dan zo snel mogelijk aangepast en gepubliceerd op http://www.knvb.nl/knvb_node/categorie/districtsnieuws/district-west-ii. Op voorhand worden alle deelnemers van de nacompetitie erop gewezen dat er dan sprake kan zijn van één of meer midweekse wedstrijden in de nacompetitie.

Wanneer er sprake is van het vaststellen van een wedstrijdenreeks (bij drie elftallen of meer), beslist de KNVB over de voortgang.

Doelsaldo beslissend?

In categorie B is bij een gelijk aantal punten het doelsaldo bepalend. Uitzondering dit seizoen zijn wedstrijden van de senioren en de vrouwen die spelen in categorie B. Wanneer deze gaan strijden om het kampioenschap en het aantal punten is gelijk dan wordt er een beslissingswedstrijd gespeeld. Het team met het beste doelsaldo speelt de thuiswedstrijd.

De schema’s van de nacompetities worden gevuld zodra de wedstrijden bekend zijn.

http://www.knvb.nl/downloads/bestand/3786/nacompetitieschema-senioren-zaterdag-standaard-en-reserve-elftallen-2015-2016-blanco.

http://www.knvb.nl/downloads/bestand/3787/nacompetitieschema-senioren-zondag-standaard-en-reserve-elftallen-2015-2016-blanco
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling
operationeel manager

Met dank aan Warmunda voor het doorsturen!