De maand van gezelligheid en warmte, van het ontmoeten van vrienden en familie  en het gezellig bij elkaar zijn. Behalve in de huiselijke kring wordt Kerstmis, nieuwjaar en alles er omheen ook gevierd bij de voetbalclubs uit de regio. Leidenamateurvoetbal presenteert net als vorig jaar een overzicht van de festiviteiten.  Staat een bijeenkomst bij uw club er niet bij? Stuur direct een mail naar redactie@leidneamateurvoetbal.nl en we plaatsen het op de feestkalender. Soms citeren we hieronder gedeeltes van de sites letterlijk en soms doen we het enigszins aangepast. Voor alle berichten geldt: op de site van je favoriete club staat alle informatie die je zoekt!

 • Een aantal clubs zal kerstbomen gaan verkopen. Toch van plan er een aan te schaffen? Doe dat dan bij uw favoriete club om ze op die manier te steunen!
 • SJZ verkoopt bomen van maandag 3 december tot zaterdag 17 december. De contactpersoon is Hans van Oosten.
 • ASC neemt dit jaar deel aan de Kerstbomen Clubactie van Wiegel Tuinen. Koop je kerstboom bij Wiegel Tuinen en een deel van het aankoopbedrag gaat naar ASC. Het enige dat je hoeft te doen is bij aankoop van een kerstboom aangeven dat je ASC een warm hart toedraagt.
 • Valken ’68: ,,Vanaf 5 december kunt u door een kerstboom te kopen ook Valken’68 steunen en kans maken op een leuke prijs. Vul onderstaand formulier hier en lever het in bij aankoop van de boom bij Henk […]”
 • VV Oegstgeest: ,, Haal je Kerstboom bij Wiegel Tuinen en sponsor jouw vereniging!”
 • UDO: Tip: kerstboom kopen in Wassenaar? Meld dan dat je UDO-er bent. UDO ontvangt dan per kerstboom €2,–. Bovendien wordt de boom dan tevens gratis bij jullie thuisbezorgd.
 • Meerburg: Op zaterdag 10 december vindt er weer zo’n gezellige BINGO avond plaats.
 • Football Factory: 21/12 Factorian KerstFrietFestival, 23/12 zaalvoetbaltoernooi, 6 tot en met 8 januari Factorian Weekend.
 • Denk je veel van voetbal te weten? ,,23 December vormt de kantine van het prachtige Kempenaerstadion het decor voor de A.S.C. voetbalquiz. Een avondvullend programma vol moeilijke, leuke en grappige voetbalvragen mogelijk gemaakt door de selectie van A.S.C., daarbij geholpen door de vermaarde voetbalkenner Loman Leefmans. U zult daarnaast worden voorzien van de nodige hapjes en er vallen uiteraard mooie prijzen te winnen!” Een uitdaging voor de voetbalkenners van ASC
 • Zaterdag 17 december is het weer zo ver, de DoCoS kantine is dan weer gevuld met klaverjassers. Aanvang 20.15 uur, inschrijfkosten zijn 7 euro en aanmelden kan bij Paul van der Post, Hans Thorn en aan de bar.
 • 16 december, bij v.v. Leiden is het kerstklaverjassen altijd een drukke maar zeer gezellige avond. Gezelligheid voert de boventoon dus het is voor elk niveau toegankelijk. Inschrijven doe je per koppel (€10,- per koppel) en kan gedaan worden bij Hans van Loo.
 • Warmunda gaat koppelklaverjassen op 18 december.
 • ,,Op donderdag 8 december staat er iets speciaals op de evenementenkalender bij FC Rijnvogels. Om 19.00 uur zal het RTL Sterrenteam onder leiding van John Williams een wedstrijd gaan spelen tegen ondernemers op ons hoofdveld. Het is een benefietwedstrijd voor dakloze gezinnen en wordt georganiseerd door Winston Bacuna (Vodafone).”
 • Valken’68: ,,Zaterdag 10 december wordt het weer gezellig op ’t Duyfrak. Na de wedstrijd van het eerste elftal tegen sportclub Monster komt ‘de Pianoman’. Deze pianist en zanger speelt “op verzoek” liedjes van Elvis tot Guus en alles wat daar tussen zit. En wilt u zelf zingen, dat kan ook. De Pianoman zoekt de interactie op en maakt van deze middag/avond een onvergetelijk feest!”
 • Meerburg: Wederom is de organisatie van het Oliebollendarttoernooi erin geslaagd een overeenkomst te sluiten met de eigenaar van Dartshop Leiden (Remon de Groot) om het traditionele toernooi aan het einde van het jaar te helpen ondersteunen. De organisatie is blij met de samenwerking met Dartshop Leiden en is hierdoor tevens verzekerd van  uitbreiding van het aantal mobiele dartbanen …..”Of er nog plek is? Raadpleeg de site.
 • Op 17 december wordt bij de VV Leiden Het Kerstrad van stal gehaald en we gaan er weer aan draaien voor leuke prijzen. 16.00 uur starten we met het rad. Tijdens het kerstrad is er een optreden van Danny Zuijderwijk.
 • Voor de 43-ste keer wordt op tweede kerstdagkerstdag de jaarlijkse kerstloop gehouden. Het  is een prachtige traditie. Voor de 43-ste keer organiseert  RKVV Meerburg op Tweede Kerstdag deze loop voor alle Meerburg leden, lokale liefhebbers en regionale fanatiekelingen.
 • UDO organiseert een oudejaarsborrel op 30 december.
 • SJZ besteedt ook aandacht aan de jeugd: er komt een oudejaarsontbijt voor de jeugdleden.
 • Vrijdag 30 december 2016 is er weer het jaarlijkse Oliebollenbingo. Verdere informatie volgt op de site van FC Rijnvogels.
 • Oliebollenverkoop. De gehele opbrengst komt ten goede van het jeugdvoetbal bij VV Oegstgeest. Wij rekenen op uw bestelling.
 • In Leiderdorp wordt het smullen tijdens een poffertjesfestijn: ,,Schrijf je zo snel mogelijk in voor het E/F Ed Romijn Poffertjesfestijn in de kerstvakantie op vrijdag 30 december 2016. Bovendien is er een onderling 5 tegen 5 toernooi, waarbij de teams worden samengesteld met spelers van verschillende niveaus. RCL pakt dus uit.
 • Een geheimzinnig bericht in de DoCoS kantine en op de site van de club: ,,Durf jij het aan!!!!!!! Docos Speel je in de D en C……Hou de komende tijd je mailbox in de gaten voor verdere instructies…. tot snel……The Horror Night Light commissie”
 • Het einde van 2016 nadert. Na alle inspanningen van de afgelopen periode is het wel tijd voor een feestje!! Een aantal ouders van de meiden van VR2 hebben de koppen bij elkaar gestoken en met goedkeuring van het bestuur van RCL zal dit feestje voor RCL Vrouwen 1, 2 en 3 op zaterdag 10 december in de kantine van RCL plaatsvinden. De entree is e 5,00 per persoon, maar hier krijg je wel hapjes en een welkomstdrankje voor. Je partner en/of ouder(s) zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Foto’s en filmpjes zijn altijd welkom om anderen mee te laten genieten van hoe gezellig het is op uw club. Deze kan ons team eventueel benutten op Facebook of op onze website. Wel met de aantekening dat onze redactie slechts op een laag pitje zal draaien van 23 december tot 8 januari!!! De batterij moet ook bij ons weer gaan vol lopen en bekend is dat alle volgers sowieso druk zijn met het vieren van de feestdagen.